Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Ale ona dopiero się płaszczy na biegunach mówiąc naukowo "na dzień dzisiejszy"... ;)

RafałS

No właśnie na dzień dzisiejszy - tutejszy, a płaszczenie "zamiejscowo" za Kolumba było już.  :wink:

RafałS

Trzeba czekać na te gamma. Będzie za chwilę albo za milion lat, jest napięcie...  :lol:

administ

Może kto podpowiedzieć tej pani dr, że jak się będzie te elektrony odbierać, to roślina sczeźnie w krótkim czasie. 8)
Ale stówka na bezrozumne badania się znalazła! :shock:

Blackend

Potem znajdą się kolejne stówki na odpowiedź do pytania "dlaczego sczezną?"  :shock: ;)  :lol:

Gavroche

Cytat: Blackend w 2015-02-09, 15:50:23
Potem znajdą się kolejne stówki na odpowiedź do pytania "dlaczego sczezną?"  :shock: ;)  :lol:
Ale rośliny przekażą swoje geny większej liczbie potomstwa. ;)

renia

Cytat: Blackend w 2015-02-09, 15:50:23

:lol:

RafałS

Cytat: RafałS w 2015-02-08, 19:22:36
Trzeba czekać na te gamma. Będzie za chwilę albo za milion lat, jest napięcie...  :lol:
Chmury śnieżne - trochę osłaniają, ale przez nie, nie będzie chyba widać czy walła już ta Betelgeza w czas-okolicy "wielkich odkrywców" geograficznych, czy jeszcze zastanawia się...  :)

administ

No, to teraz macie zagwozdkę w tym oso! :shock: ;)

renia

Znalazłam ten artykuł prywatnie i prywatnie go wstawiłam, a nie za sprawą OSO... :P

administ

A jak wprowadzą zakaz suplementacji vit.D3 i prywatnie znajdziesz o tym artykuł, to też wstaw, a ja skopiuję wtedy to:
"to teraz macie zagwozdkę w tym oso!" :lol:

Gavroche

Cytat: admin w 2015-02-10, 13:53:48
No, to teraz macie zagwozdkę w tym oso! :shock: ;)
Co Ty o tym myślisz?
Sam kiedyś mówiłeś, że wit. C jest potrzebna tylko w jednym miejscu metabolizmu-przy syntezie kolagenu...

renia

Cytat: admin w 2015-02-10, 14:04:36
A jak wprowadzą zakaz suplementacji vit.D3 i prywatnie znajdziesz o tym artykuł, to też wstaw, a ja skopiuję wtedy to:
"to teraz macie zagwozdkę w tym oso!" :lol:

Może... :roll: i będzie takie deja vu... :lol:

Gavroche

administ

Cytat: Gavroche w 2015-02-10, 14:07:06
Sam kiedyś mówiłeś, że wit. C jest potrzebna tylko w jednym miejscu metabolizmu-przy syntezie kolagenu...

A bo mi się nie chciało przedłużać artykułu, który napisałem specjalnie po tym, jak wśród optymalnych gruchnęło o "cudowności wit.C" tak z dziesięć lat temu, ale jeszcze degraduje tyrozynę i wspomaga wytwarzanie adrenaliny, hamuje powstawanie nitrozoamin, wspomaga syntezę żółci i w korze nadnerczy coś tam miesza, dlatego jest tam jej dużo, ale tak do końca, to nie wiadomo po co. Niektórzy twierdzą, że do wytwarzania steroidów...
Co do leczenia nowotworów - nie mam zdania, bo mało o tym wiem. :? ;)

Gavroche

Cytat: admin w 2015-02-10, 14:28:07
Cytat: Gavroche w 2015-02-10, 14:07:06
Co do leczenia nowotworów - nie mam zdania, bo mało o tym wiem. :? ;)
Ciekawe, można sobie pozwolić mało wiedzieć, gdy się jest o to spokojnym... ;)