Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dasna

Bardzo przedsiębiorczy młody człowiek , który o ile mnie pamięć nie myli uzyskał jakaś nagrodę dla menedżera roku. Ale dokładnie nie wiem.

renia

Cytat: Dasna w 2012-01-19, 10:13:26
Ludzie otyli kojarzą się z ociężałością umysłową. Burzą się, że to dyskryminacja, że to niesprawiedliwe, że to nie prawda,. Podają jako przyczynę swojej otyłości czynniki genetyczne, metabolizm, zaburzoną gospodarkę hormonalną.

Ja widzę tą zależność między nadwagą a inteligencją w szkole - tej do której chodziłam, chodzę i w klasach u moich dzieci. Dobrzy, a przede wszystkim zdolni,  uczniowie w przeważającej części są szczupli. Na olimpiadach matematycznych praktycznie grubasów nie widać... :shock:

renia

U mnie w grupie jedna dziewczyna, z dość sporą nadwagą, mówiła, że dawniej to szybko wszysto zapamietywała i łatwo wchlaniala wiedzę, a teraz czyta w kółko i nic nie wie... ja jej nic na to nie powiedzialam...Ona własnie zakupiła sobie jakąś dietę indywidualnie dostosowaną do typu osoby... :?

Dasna

I faktycznie obejrzałam ten program . Było tam ok.6 osób, które potraciły 60-80 kg i nie mogłam wyjść z podziwu, że skóra im nie zwisa. najstarsza pacjentka miała po 50-tce. Od razu miałam skojarzenie z dietą dr Kwaśniewskiego , który pisał , że na jego diecie po schudnięciu nie ma obwisłej skóry.  :shock: Jest to po prostu cud.Na prawdę zasługujący na Nobla.Stracić w wieku 50 lat 60 kg i skóra nie obwisa? :shock: Niesamowite. :shock:

renia

A widziałaś gdzieś dokładne zalecenia tej diety? Na czym ona dokładnie polega?

Blackend

Cytat: renia w 2012-01-19, 10:22:07
Ja widzę tą zależność między nadwagą a inteligencją w szkole

Też tak uważam. Jak to dr Kwaśniewski fajnie ujął w cytacie - masz grube ciało do rozumu ci daleko (dokładnie nie przytoczę bo z pamięci piszę). Zastanawiam sie jeszcze jak duże ma znaczenie karmienie piersią w poczatkowych miesiącach życia? Na ile jest to kluczowe do prawidłowego rozwoju mózgu? Czy ten start nie jest najważniejszy?

Dasna

Cytat: renia w 2012-01-19, 10:33:28
http://www.chudniesz-wygrywasz.pl/piloci
Tutaj masz jego strone i tam jest rozmowa z nefrologiem i dziennikarz przytacza fragmenty zaleceń diety tego Konrada Gacy. Popatrz sobie.

renia

Dzięki. :D Może się przestawię... :wink:

Dasna

Reniu przede wszystkim to on ma bardzo dobry marketing i dobrze zorganizowana stronę internetową.

renia

Cytat: Dasna w 2012-01-19, 10:40:06
Tutaj masz jego strone i tam jest rozmowa z nefrologiem i dziennikarz przytacza fragmenty zaleceń diety tego Konrada Gacy. Popatrz sobie.

To jest tylko dieta odchudzająca?

Dasna

Cytat: renia w 2012-01-19, 10:41:04
Dzięki. :D Może się przestawię... :wink:
:lol: :lol: :lol: .
Ty lepiej powiedz czy to nie aby dieta dr Kwaśniewskiego deczko zmodyfikowana , nazwana inaczej i wio do przodu. :roll:

Dasna

Cytat: renia w 2012-01-19, 10:42:29
Cytat: Dasna w 2012-01-19, 10:40:06

To jest tylko dieta odchudzająca?
Chyba tak. Ale takie hasło jest chwytliwe i potem jak wciągają jakiś tam profesorów , doktorów to wychodzi , że leczą i inne schorzenia. Zresztą to prawda bo otyłość powoduje różne choroby.
Poczytaj . Ciekawa jestem Twojej opinii.

renia

Pewniej jej zasad nie zdradza dopóki się nie zapłaci... :roll:

renia

Ja tam nic konkretnego nie znalazłam, może nie umiem szukać... :?

renia

Dobierają program indywidualnie...Pewnie jak horoskop z gwiazd... :wink:

Dasna

Cytat: renia w 2012-01-19, 10:46:13
Pewniej jej zasad nie zdradza dopóki się nie zapłaci... :roll:
Też zwróciłam na to uwagę.

Dasna

http://www.chudniesz-wygrywasz.pl/aktualnosci/profesor-wojciech-zaluska-chcesz-pokonac-choroby-pokonaj-otylosc
Tutaj masz rozmowę z tym nefrologiem I tam jest o tych zasadach. Tylko mówi , że jest to dieta białkowa i węglowodanowa przy spożyciu 1g białka na 1 kg masy ciała. :roll:

Dasna

Nisko węglowodanowa.

renia

O ilości tłuszczów nic nie wspominają... :roll:

renia

A niskowęglowodanowa - to może być 40g (węglowodanów na dzień) a może być 250g... :?