Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Tuczenie Rosji amerykańskim kurczakiem się nie powiodło, za to w hameryce wyszło doskonale, jakby co... ;)

administ

:lol:
Trochę za dużo powiedział...  :?
Ale nic nie szkodzi i tak w genach ludziska mają zakodowane, że "jajco, to cholesterol".  8)

Blackend

Parę dni temu znowu ktoś się w pracy czepił:
- nie znudziły się ci się codziennie te jajca?  :?
- a tobie nie znudził się codziennie chleb?  :?
- to nie to samo, bo czasami jem bułkę.  8)

administ

administ

A jeszcze wyjaśnię, że nie ma żadnej biochemicznej różnicy między cholesterolem z HDL, a cholesterolem z LDL, także gadanie o "złym" i "dobrym", to tylko gadanie, a ten "sztuczny" podział cholesterolu wynika wyłącznie z różnicy w składzie danej lipoproteiny i kierunku transportu cholesterolu. Wyjątek stanowi cholesterol z chylomikronów, ponieważ ten z całą pewnością dostał się do organizmu z zewnątrz, ale jako cząstka nieswoista jest równie wartościowym cholesterolem jakby co, choć pożywienie jest mało istotnym źródłem tego związku w organizmie.  8)
Dopiszę jeszcze z dobrego serca, że cholesterol jest niezwykle cenną biochemicznie cząstką i dużo korzystniej energetycznie jest ją dostarczać w pożywieniu dla zdrowego organizmu i unikać zdecydowanie w pożywieniu, w syndromach metabolicznych wynikających z łamania podstawowego prawa podanego przez Doktora, które to prawo większość czytająca teksty Doktora  powinna znać na pamięć, albowiem jest podstawą poprawnego odżywiania.
Trochę zawile, ale powinno być zrozumiale.  :D
Jeśli nie jest - to lepiej się nad tym co napisałem nie zastanawiać.  8)

Blackend

Cytat: admin w 2017-03-26, 15:18:40

No nie jest, ale jak taki tekst przeczytam, to zaraz czuje się mądrzejszy. ;)

administ

Ale to nie szkodzi, bo to takie nieistotne informacje.  8)

Jarek

Takie cudenka będą schodzić jak ciepłe bułeczki  :lol:

administ

Jasne, wreszcie nie trzeba będzie z honorowo oddawać.  8)

Blackend

Ale po takim sztucznym przetoczeniu, to jaką dietę stosować, będzie problem. ;)

administ

Anulka177

Cytat: admin w 2017-03-26, 15:18:40
A jeszcze wyjaśnię, że nie ma żadnej biochemicznej różnicy między cholesterolem z HDL, a cholesterolem z LDL, także gadanie o "złym" i "dobrym", to tylko gadanie, a ten "sztuczny" podział cholesterolu wynika wyłącznie z różnicy w składzie danej lipoproteiny i kierunku transportu cholesterolu. Wyjątek stanowi cholesterol z chylomikronów, ponieważ ten z całą pewnością dostał się do organizmu z zewnątrz, ale jako cząstka nieswoista jest równie wartościowym cholesterolem jakby co, choć pożywienie jest mało istotnym źródłem tego związku w organizmie.  8)
Dopiszę jeszcze z dobrego serca, że cholesterol jest niezwykle cenną biochemicznie cząstką i dużo korzystniej energetycznie jest ją dostarczać w pożywieniu dla zdrowego organizmu i unikać zdecydowanie w pożywieniu, w syndromach metabolicznych wynikających z łamania podstawowego prawa podanego przez Doktora, które to prawo większość czytająca teksty Doktora  powinna znać na pamięć, albowiem jest podstawą poprawnego odżywiania.
Trochę zawile, ale powinno być zrozumiale.  :D
Bardzo proste i zrozumiałe: my żółtka mamy jeść, a inni broń Boże  8)

administ

Coś w ten deseń... ;)

Blackend

renia

administ

Jak można opowiadać takie dyrdymały, skoro setki tysięcy badań "amerykańskich naukowców" udowodniły bez żadnej wątpliwości, że "miód jest dobry na serce"... ;)
I każdy o tym wie!  :D

renia

Ale to piszą "niemieckie" media. To musi być prawda... 8) :wink:
Polskiemu Doktorowi to mogli nie wierzyć... :roll: :?