Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Póki nie masz odruchu wymiotnego to tak trzymaj...
Tylko nie zapominaj wypić pół litra oleju dziennie i zjeść 12 łyżek smalcu... :lol: :wink:

Radomiak

O oleju zapomnę, od dziecka mam odrazę, ale o smalcu pamiętać będę po grób. :wink: Lubię, a świeże, gorące skwarki zamiatam łyżeczką,  i też od dziecka.   :)

renia

Ja tylko do smażenia smalec używam...Skwarki psu daję, albo wyrzucam... 8)
Ale dawno temu to bardzo lubiłam świeży chleb posmarowany smalcem ze skwarkami...i posypany solą... 8)

Jarek

Cytat: Radomiak w 2017-04-09, 13:26:53
A tak na marginesie, to odkąd sięgam pamięcią stół mnie nie rajcował, zupełnie, a na D.O. to już popadłem w całkowitą monotonię.Od lat ciągle jedno i to samo, odruch czysto fizjologiczny ( :lol:), a to ponoć wcale nie takie złe :)
Ja też przy biesiadnym stole nie czułem się najlepiej. :lol:

administ

Cytat: renia w 2017-04-09, 14:11:41
Skwarki psu daję,

No ale za co to zwierzę tak trujesz tym chorymsterolem?  :shock: ;)
Za znęcanie się niewłaściwą dietą, chyba nie grozi jakaś kara jeszcze na szczęście.  8)

Jarek

Lepiej przy fanatykach zwierząt się nie chwalić :lol:

renia

Cytat: admin w 2017-04-09, 18:33:33
Cytat: renia w 2017-04-09, 14:11:41
Skwarki psu daję,

No ale za co to zwierzę tak trujesz tym chorymsterolem?  :shock: ;)
Za znęcanie się niewłaściwą dietą, chyba nie grozi jakaś kara jeszcze na szczęście.  8)

Już dawno nie dostał, bo nie chce nam się słoniny przetapiać... 8) Niektórych firm smalce są bardzo dobre i po co się trudzić na daremno... 8) :lol:

Radomiak

Choćby dla zapachu, w trakcie i po topieniu. A to nie na daremno :lol: :wink:

renia

Zapach piękny, jak jest ładna, świeżutka słoninka... 8)
Perfum o takim zapachu by mogli zrobić  :roll: Wszystkie psy z okolicy by się zbiegły... 8) :lol: :wink:

renia

Coś próbują, ale jeszcze nie bardzo wiedzą co chcą i co jest zdrowe... :roll:
Nie wiem czy tutaj bardziej chodzi o zarobek czy o zdrowie... :roll:
Znajomy przysłał mi ten link i pyta się co o tym sadzę. Już odpisałam... 8)

http://torun.wyborcza.pl/torun/1,35576,20905718,do-sklepu-chodze-tylko-po-sol-zdrowa-zywnosc-kontra-chemia.html

Radomiak

Uroili sobie, że mają misję do spełnienia. Oczywiście nie za darmo. Ale lepsze to, niż farmy i fermy. Jest duża szansa dłużej pochorować w lepszym zdrowiu.To tak po mojemu. :wink:

renia

Zawsze lepsze ekologiczne niż chemiczne i GMO.

administ

:lol:
Bez chemii i GMO, bez "zielonej rewolucji" ludzie zagryzaliby się i zdychali z głodu, więc jak się komu z dobrobytu we łbie miesza, to jest niby "zawsze lepsze"?  :shock:

administ

Cytat: renia w 2017-04-09, 22:20:07
Znajomy przysłał mi ten link i pyta się co o tym sadzę. Już odpisałam... 8)

I co odpisałaś Reniu? :roll:
Pewnie, że "mają rację"?  8)

renia

Nie powiem... :P Długi "wykład" zrobiłam... 8)  :lol:

anakin

Cytat: renia w 2017-04-10, 06:19:48
Zawsze lepsze ekologiczne niż chemiczne i GMO.

GMO w pigulce:
https://youtu.be/7TmcXYp8xu4

GMO to najzdrowsza i najbezpieczniejsza zywnosc na rynku. Osobiscie produktu GMO przedkladam nad reszte. Strach przed GMO wynika z niewiedzy. GMO to przyszlosc.

administ

renia

To może przewód pokarmowy i mózg zafleksizować... :? To oni kochają zwierzęta tak trochę... :roll: :wink:

administ

http://www.msn.com/pl-pl/kuchnia/wiadomosci-o-zywieniu/anna-lewandowska-poleca-faszerowane-wielkanocne-jajka-na-zielono/ar-BBzNjoU?ocid=spartanntp - tu jest świetny przepis, tylko żółtko koniecznie wywalić do śmieci, bo ma dużo choregosterolu, co jak wszyscy wiedzą, jest zabronione!  8)

Blackend

'Następnie obrałam i przekroiłam na pół, wyjęłam żółtko..." zaczęło się obiecująco.  8)
"które zmiksowałam z przygotowanym puree z brukselki" i niestety nie wyrzuciła.  :? ;)