Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jarek

Cytat: Blackend w 2017-05-05, 19:33:47
Ale spróbuj zabronić tej sprzedaży, to mało że producenci ale konsumenci cię zlinczują. ;)
A broń boże. Producenci chorób przecież też chcą żyć :lol:

administ

Nie byłoby większej tragedii dla "służby chorobie" jak puste przychodnie pierwszego kontaktu i specjalistyczne. ;)

Blackend

:shock:
A gdzie by się ludziska spotykały i wymieniały doświadczeniem jakie pigułki sobie wymuszając receptę kupić? ;)

Blackend

http://wolnosc24.pl/2017/05/06/zmarl-mistrz-olimpijski-z-1936-r-mial-prawie-100-lat/

"98. urodziny uczcił w czerwcu 2016 przepłynięciem basenu." nieźle.  8)

administ

A dlaczego nie podali, że warzywa i owoce jadł? :roll:  :?

Blackend

Fajnie sobie kopnął w kalendarz w domu ze starości, w dzisiejszych czasach to rzadkość.  8)

administ

To niemożliwe, pewnie był źle zdiagnozowany! ;)

Blackend

Cytując pewną redaktorkę "czasami medycyna jest bezradna". ;)

administ

Anulka177

Mój sąsiad- 102 letni zmarł niedawno, ale mam też inną znajomą, której teściowa skończyła właśnie 103 lata. Nie byłabym sobą, gdybym nie spytała, co też mamusia jada, że dożyła tak pięknego wieku i to na dodatek bez żadnego defektu na umyśle. Odpowiada mi więc ta znajoma- "A co ma jeść? To co my wszyscy, tyle, że wszystko jest zmiksowane, w formie papki" Więc pytam- "I chleb też jej miksujecie?" "Nie, chleba ani makaronu to ona nie je, bo jej się jelita zaklejają, bardzo lubi pierogi, ale tylko farsz bez ciasta dostaje, a do tego mięso, jajka, warzywa"
Wniosek: kobieta je optymalnie nawet o tym nie wiedząc  :lol:

administ

Świetnie, tylko najważniejsze, żeby nie było na Kwaśniewskiego... ;)

Anulka177

Spoko, nie puszczę pary z ust  :wink:

administ

Blackend

Jarek

Bobby

administ

http://www.msn.com/pl-pl/kuchnia/wiadomosci-o-zywieniu/o-działanie-tej-substancji-spierano-się-od-lat-resort-zdrowia-przekonuje-że-sztuczny-słodzik-jest-bezpieczny/ar-BBAOrZW?li=AA51Z1&ocid=spartanntp - nie słyszałem, aby kto oślepł po aspartamie, ale jeśli coś w środowisku kwaśnym rozkłada się na fenyloalannę, asparaginian i metanol, no to bardzo przepraszam, ale raczej lepiej tego nie jeść. ;)
Kwestia dawki, ale 10g metanolu powoduje ślepotę bez dwóch zdań.  8)

renia

Wszystko szkodzi... :? 8)

administ

Nie wszystko, tylko te "złe cukry"... ;)  :lol: :lol: :lol: