Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

Anulka177

To pewnie według danych z WHO.

renia

Tylko opinia amerykańskich naukowców jest słuszna... :lol: :wink:

Radomiak

Cytat: renia w 2018-06-28, 17:02:40
Bardziej jeszcze "nieposłuszni" są mężczyźni czy też chłopcy. Wśród młodzieży szkół średnich znacznie częściej nadwagę mają dziewczyny, chociaż są bardziej zdyscyplinowane i jedzą "zdrowiej"...
Wytłumaczenie akurat jest bardzo proste. :) Wystarczy popatrzeć na Orliki, boiska szkolne, skateparki, siłownie, nawet rowerzystów. :)

renia

Jak się wpisy w Wikipedii zmieniają... :shock:
"Piramida zdrowia" już nie jest zdrowa, a dieta Optymalna już nie jest miażdżycorodna... :shock: :lol:

https://pl.wikipedia.org/wiki/Dieta_optymalna

"W Polsce obecnie zalecaną przez Ministerstwo Zdrowia jest dieta zbudowana w kształcie piramidy, składającej się z produktów zbożowych, warzyw, owoców, ograniczonej ilości produktów zwierzęcych (mięsa, jaj), i minimalnej tłuszczów i słodyczy. Jest to dieta wysokowęglowodanowa, oparta na zaleceniach tzw. food guide pyramid, opracowanego przez United States Department of Agriculture.

Dieta ta jednak jest coraz bardziej krytykowana z naukowego punktu widzenia i proponuje się dokonanie dość istotnych zmian w tym modelu żywienia, w oparciu o coraz bardziej przekonujące wyniki najnowszych badań naukowych.

Dieta Kwaśniewskiego
Termin "dieta optymalna" jest w Polsce często utożsamiany z Dietą Kwaśniewskiego, która stanowi ostre przeciwieństwo zalecanej powszechnie "piramidy zdrowego odżywiania". Dieta ta wzbudziła kontrowersje wśród lekarzy. Jednak badania Instytutu Medycyny Doświadczalnej i Klinicznej im. M. Mossakowskiego Polskiej Akademii Nauk wykazały, iż nie jest miażdżycorodna."

Jaki będzie następny krok... :roll: W przód, w tył, czy w bok? :lol:

Gavroche

A potrzebujesz oficjalnej akceptacji, czy co? :shock:

Anulka177

Taka akceptacja byłaby arcypodejrzana, bo jak to tak, żeby oficjalnie zdrowe odżywianie reklamowano? Na dodatek bez suplementu żadnego?  :shock:

Gavroche

I bez chleba? :P

renia

:lol:
Właśnie. Nie wiem którą wybrać... :roll: :wink: Ale ja swoje wiem od dziesięciu lat... 8)
Tylko jak to tak naukowcy mogą zmieniać zdanie i mówić, że białe to jest białe a czarne, to czarne... :shock: :lol:

administ

Najważniejsze, że Doktor "ściągnął Talara" - co napisał Ponomarenko, a "ukradł Atkinsowi", jak mawia niejaki Gaciong na YT i to drugie powinni na wiki też zamieścić pod hasłem "dr kawch"...   8)

renia

I nic o maszynach jądrowych nie napisali... :?

Jarek

Cytat: renia w 2018-06-29, 16:35:07
:lol:
Właśnie. Nie wiem którą wybrać... :roll: :wink: Ale ja swoje wiem od dziesięciu lat... 8)
Tylko jak to tak naukowcy mogą zmieniać zdanie i mówić, że białe to jest białe a czarne, to czarne... :shock: :lol:

Tak jak "dobra zmiana" potrafiła wmówić, i to bardzo skutecznie działa.

vvv

Oooops, już zajęte, a mogło być, że kółko wzajemnej adoracji stoi na głowie.

I to nie jest San Escobar, tylko rzeczywista flaga rzeczywistego państwa ...
(kto nie wie nie zgadnie)

(http://greenland.facts.co/GreenlandFlag.jpg)

8)

Radomiak

renia

Ale tam wilki są... :? :lol:

Radomiak

I dlatego są grzyby. :lol:

Jarek

Cytat: Radomiak w 2018-07-03, 21:48:20
:shock:
https://youtu.be/TIFXV41wfJU
Łołłł. :D

Ładnie. :shock:
A kiedy będzie można tam z browarem podbić :lol:

Jarek

Cytat: Radomiak w 2018-07-03, 22:05:58
Pazernych grzybiarzy nie ma?

renia

Cytat: Radomiak w 2018-07-03, 22:05:58

Wolę opcję bez-bez... :lol:

Radomiak

W normalnych warunkach wilki ludzi nie atakują. Nawt zimą.

Radomiak

Cytat: Jarek w 2018-07-03, 22:07:27
Cytat: Radomiak w 2018-07-03, 21:48:20
:shock:
https://youtu.be/TIFXV41wfJU
Łołłł. :D

Ładnie. :shock:
A kiedy będzie można tam z browarem podbić :lol:

Tam zawsze jest "klimat". Nie tylko na browar.  :lol: