Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

Cytat: michal w 2009-06-26, 14:03:48
Nie ma to jak "prywatna" firma. ;)

Ale to nie firmy prywatne ustalają reguły gry  :shock:

Opal

Cytat: viola44 w 2009-06-26, 13:19:38

...depilują się przede wszystkim tzw. metroseksualni , termin ten staje się obecnie synonimem" lalusia", często używany jest w środowiskach homo...podałam przykład Janiaka

:lol: Ja podam inny przykład pana Raczka :lol: Pewnie jest w Twoim guście - z taakim zarostem i w dodatku homo - bleee

http://img.interia.pl/pomponik/nimg/Tomasz_Raczek_fot_Andrzej_2063422.jpg  

michal

Cytat: Blackend w 2009-06-26, 14:26:16
Cytat: michal w 2009-06-26, 14:03:48
Nie ma to jak "prywatna" firma. ;)

Ale to nie firmy prywatne ustalają reguły gry  :shock:

Napisałem "prywatne" nie prywatne, bo co to za własność, jak nie mogę sobie we własnej firmie np. nie chcieć zatrudniać kobiet/mężczyzn/Chińczyków/otyłych tylko dlatego, że są kobietami/mężczyznami/Chińczykami/otyłymi? :) Wczoraj przy kolacji emitowali w telewizorni jakąś mądrą dyskusję o równouprawnieniu, prawie do aborcji i dyskryminacji (oczywiście nie mogło zabraknąć Pani Manueli Gretkowskiej i jakiegoś pana profesora od nauk humanistycznych) i aż mi się włosy na golonce jeżyły. :)

viola44

Cytat: Opal w 2009-06-26, 14:27:51

...depilują się przede wszystkim tzw. metroseksualni , termin ten staje się obecnie synonimem" lalusia", często używany jest w środowiskach homo...podałam przykład Janiaka

:lol: Ja podam inny przykład pana Raczka :lol: Pewnie jest w Twoim guście - z taakim zarostem i w dodatku homo - bleee

Opal, spokojnie :) nie można generalizować, tak wlaśnie wyglada przekazywanie myśli na necie, jednym slowem kicha....przecież to nie znaczy iż każdy z zarostem jest extra....tak samo jak bez zarostu mogą być zarówno bardzo interesujący i "buraczani" (mówie o twarzy) a jeśli chodzi o Raczka gdyby nie był pedziem, hm bardzo interesująca osobowość, ja bym sobie już poradziła z jego nieciekawym zarostem... :D :D :D

Opal

Cytat: viola44 w 2009-06-26, 14:54:36

Opal, spokojnie :) nie można generalizować, tak wlaśnie wyglada przekazywanie myśli na necie, jednym slowem kicha....

Jasne :) fajnie było jednak porozmawiać. W ten sposób się przecież lepiej poznajemy. Ja jeszcze trochę i kończę pracę, czas jechać do domu :lol: Dzisiaj jest taka paruwa, że już mi się myśleć nie chce. Marzę tylko o długiej kąpieli.... no może nie tylko :lol:

Opal

No proszę, jednak czas do domu - oczywiście parówa  :oops:

michal

Cytat: Teresa Stachurska w 2009-06-26, 21:33:16
http://www.przekroj.pl/cywilizacja_spoleczenstwo_artykul,4954,0.html .

Pani Tereso, proszę ostrożnie z takimi artykułami, bo zobaczy ktoś z Ministerstwa i poważnie pomyśli o wprowadzeniu terminu prokrastynacja do nauki. Zbierze się gremium mędrców, będą obradować nad naukową definicją tego słowa, później nad przyobleczeniem jej w ciało, czyli rozmyślaniu kto jest, a kto nie jest pro... pro... prokrastynatem. Będą naukowe badania profesorów i doktorów, testy, parę osób na tym zarobi, kilkoro osób się doktoryzuje lub habilituje, komuś wpadnie jakaś mądra książka do dorobku naukowego. No no no, proszę uważać, postęp w naukach humanistycznych nie powinien iść zbyt szybko -- cywilizacja nie jest gotowa na takie przełomy.

;)

ali

Cytat: Opal w 2009-06-26, 15:16:13
No proszę, jednak czas do domu - oczywiście parówa  :oops:

kurcze a ja marzłem
17 - 18 st
w dodatku okna z północnego wschodu i wieje

Opal

Cytat: ali w 2009-06-26, 22:31:54
kurcze a ja marzłem
17 - 18 st
w dodatku okna z północnego wschodu i wieje

Ali, żebym wcześniej wiedziała, to bym Ci chociaż gorące myśli przesłała ;)

Teresa Stachurska

Cytat: michal w 2009-06-26, 22:11:59
Cytat: Teresa Stachurska w 2009-06-26, 21:33:16
http://www.przekroj.pl/cywilizacja_spoleczenstwo_artykul,4954,0.html .

Pani Tereso, proszę ostrożnie z takimi artykułami, bo zobaczy ktoś z Ministerstwa i poważnie pomyśli o wprowadzeniu terminu prokrastynacja do nauki. Zbierze się gremium mędrców, będą obradować nad naukową definicją tego słowa, później nad przyobleczeniem jej w ciało, czyli rozmyślaniu kto jest, a kto nie jest pro... pro... prokrastynatem. Będą naukowe badania profesorów i doktorów, testy, parę osób na tym zarobi, kilkoro osób się doktoryzuje lub habilituje, komuś wpadnie jakaś mądra książka do dorobku naukowego. No no no, proszę uważać, postęp w naukach humanistycznych nie powinien iść zbyt szybko -- cywilizacja nie jest gotowa na takie przełomy.

;)

Aż wpisałam w  wyszukiwarkę to nowum i okazało się że nowe to słowo nie jest.  Sensacji nie będzie.  ;)

renia

Ja też googlowałam  :lol: i stwierdziłam, że to słowo dobrze do mnie pasuje. Też lubię odkładać co się da na "ostatnią chwilę" i jak widzę, że muszę to dopiero daje mi "kopa" do działania.  :lol:

michal

Cytat: Teresa Stachurska w 2009-06-26, 23:09:08
Aż wpisałam w  wyszukiwarkę to nowum i okazało się że nowe to słowo nie jest.  Sensacji nie będzie.  ;)

To jednak jestem 100 lat za murzynami w tych sprawach... Ignorant!

;)

sylwiazłodzi

Cytat: Opal w 2009-06-26, 14:27:51

Opal zaskakujesz Mnie blee to żart czy masz jednak uprzedzenia?
bo nie załapałam żartu.
:(

Opal

Sylwio, bo to nie był żart. Rozmawialiśmy o zaroście u mężczyzn i jego powiązaniach z preferencjami seksualnymi. Osobiście, tak jak do garnka, nie zaglądam nikomu do łóżka i ani mnie pan Raczek nie parzy, ani nie ziębi. Lubię go nawet posłuchać.

Gwidon

.......no kto  jest  lepszy od niego?  jest  ktos , chyba  nie  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=QM75WhZIO2o

renia

Według mnie, to nie jest śmieszne, tylko smutne  :(

Gwidon

......smutne to malo powiedziane.....to  jest   tragiczne 8).......

renia

Teraz to się z Tobą zgadzam.  :) Podobnie, jak było z tym bykiem  :lol: taż nie było śmieszne  :lol:

michal

Cytat: Gwidon w 2009-06-30, 13:50:09
http://www.youtube.com/watch?v=QM75WhZIO2o

Smutne, ale ten dżentelmen ma bardzo ważną funkcję edukacyjną -- ludzie powinni widzieć co się dzieje z tymi, którym nie chce się ani uczyć, ani pracować. ;) Moja ciotka zwykła mawiać, że "kiedyś było lepiej, bo się biedy mniej widziało", tylko że biedy się mniej widziało nie dlatego, że jej mniej było, tylko dlatego, że było po pierwsze mniej bogactwa, a po drugie biedę i lenistwo się "zamiatało pod dywan", a to nie jest jeszcze (w moim mniemaniu) sprzątanie. :)

A rolnik z bykiem... Cóż... Gdzie drwa rąbią, tam wióry lecą. :) Trzeba się liczyć i znać swoją wartość na rynku matrymonialnym. :)