Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Nie, ale po tytule sądząc, to nic ciekawego.
Lepsze jest "Jak nie dać się grabarzowi?"...  :wink:

Zyon

No juz znalazlem, ze autor to wegetarianin...no coz, moze kiedys upoluje za zlotowke...
Work Buy Consume Die

RafałS

Cytat: renia w 2012-11-08, 05:57:30
Nie no coś Ty! :shock: Chcesz się truć? :shock: W domu masz promieniowanie z urządzeń... :shock: 8)
Tak, ma promienowanie, ale nie-jonizujące. Chyba że to jakieś dziwne urządzenia.  :roll:

renia

Wszystko szkodzi na czym nie mogą zarobić korporacje... :?

renia

Cytat: RafałS w 2012-11-08, 09:25:42
Cytat: renia w 2012-11-08, 05:57:30
Nie no coś Ty! :shock: Chcesz się truć? :shock: W domu masz promieniowanie z urządzeń... :shock: 8)
Tak, ma promienowanie, ale nie-jonizujące. Chyba że to jakieś dziwne urządzenia.  :roll:

A Ty w piórka obrosłeś? :shock:

administ

Cytat: Zyon w 2012-11-08, 09:07:48
No juz znalazlem, ze autor to wegetarianin...no coz, moze kiedys upoluje za zlotowke...

Jak wegetarianin, to może być arcyciekawe!  8)
U takiego zawsze można wyczytać coś ciekawego na temat 5*wio, choć najlepszym podręcznikiem dla Wegetarian jest Z.Ruszczyc.

RafałS

Cytat: renia w 2012-11-08, 09:32:28
A Ty w piórka obrosłeś? :shock:
Raczej zwiewny jak to piórko.  :wink: :lol:

renia

Można wiedzieć kogo oskubałeś? :roll:

Zyon

Cytat: admin w 2012-11-08, 09:34:40
Cytat: Zyon w 2012-11-08, 09:07:48

Jak wegetarianin, to może być arcyciekawe!  8)
U takiego zawsze można wyczytać coś ciekawego na temat 5*wio, choć najlepszym podręcznikiem dla Wegetarian jest Z.Ruszczyc.

Ta ksiazka, o ktorej pisalem wczoraj PH Miracle tez jest pisana przez bylych wegetarian. Twierdza, ze to byla pomylka ich zycia ten wege rezim, na ktorym sobie zdrowie zrujnowali niemal. Tylko, ze potem pisza standard: ze trzeba sie zywic w rownowadze kwas/zasadia i ze zasad ma byc 80% a kwasow 20 w diecie, czyli 3/4 talerza to maja byc warzywa....trudno to pojac gdzie tu logika. W dodatku on jest mikrobiologiem zajmujacym sie krwia i napisal, ze zeby zrownowazyc krew to trzeba 20 razy wiecej zasady niz kwasu zeby te rownowage przywrocic. To tylko poczatek ale takie dziwne wnioski juz sie nasuwaja. W ogole to ten Young twierdzi, ze rownowaga ph to najwazniejsza rownowaga w ciele czlowieka dazacym do homeostazy i oprocz tego, ze odpowiada za cale mnostwo chorob od grzybicy stop po aids i przewlekle zmeczenia to odpowiada rowniez za...miazdzyce, cukrzyce, otylosc i raka.  Czyli tak jakby standard w jednostronnym , jednoaspektowym pojmowaniu biochemii.
Work Buy Consume Die

RafałS

Cytat: renia w 2012-11-08, 09:40:28
Można wiedzieć kogo oskubałeś? :roll:
Jakiegoś małego, bezbronnego ptaszka  :D . Nie no! Aż mnie się piórka nastroszyły.  :|
Nie skubałem, znalezione.  :D

renia

:lol: wierzę, wierzę...bo muszę... 8) :lol:

RafałS

No jak nie jak tak?...kurcze pióro.  :)

renia

Podejrzliwie mocno się bronisz... :roll: Skubańcu... 8) :lol: :wink:

renia

Raczej podejrzanie... 8) :lol:

Zyon

Work Buy Consume Die

renia

Teraz czas na efekt jo-jo... :?

Radzio

Cytat: Zyon w 2012-11-08, 12:07:11
Dieta cud
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,12814546,Bear_Grylls_polskich_marketow_przezyl_miesiac_za_31.html

O ho ho! Znaczy, kiedy musiałem żyć za 140PLN/1mieś. to bogato żyłem. ;) :)
A tak między nami- ok. 400g marnego tłuszczu dziennie u wzmiankowanego "misia" to pełny wypas.  :lol: Ja połowę bym na mydło sobą przerobił. :( ;)

RafałS

Nasuwa się pytanie, ile... Ile (tak pi x drzwi) kosztuje 15kg (zapewne mniej w istocie) słoninki?  :wink:

Radzio

Racja! Słoninki, a nie tłuszczu- marnej słoninki powinienem napisać. :D
Z sadłem jest tak 15x5/30=2,5 dziennie należałoby dołożyć do deklarowanej kwoty. Czyli 1+2,5=3,5/30=105. I tak jest lepszy! ;) :D

Zyon

Work Buy Consume Die