Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

adamel

Cytat: renia w 2013-01-07, 07:47:07
Cytat: adamel w 2013-01-07, 05:44:52
http://strefatajemnic.onet.pl/ufo/ufo-tego-racjonalnie-nie-wyjasnisz,1,5300196,artykul.html - czy ktoś z Was ma jakieś własne spostrzeżenia w tym temacie?

A jakie Ty masz? Można wiedzieć?
  Zielonych ludzików nie widziałem, ale plamę światła, zbliżoną kolorem do sodowego na dość dużej wysokości tak. Po chwili bezruchu zaczęła się poruszać z bardzo dużą prędkością kątową. Jako, że jestem fizykiem, wiem, że wielkość tego "zjawiska" i intensywność światła nie jest możliwe do emitowania przez żadne znane nauce źródło pochodzenia ziemskiego.

renia

Cytat: admin w 2013-01-07, 07:58:18
"Ale" - jest zadziorne, a "albo" - ugodowe, chyba?  :D

Dlatego poprawiłam... 8) aby było ugodowo...wolę nie zadzierać... :wink:

Dasna

Cytat: fewa w 2013-01-07, 11:15:47
Nie na temat, ale wiadomość szokująca  :shock: :shock: :shock:
http://informatorcodzienny.wordpress.com/2012/12/01/benedykt-xvi-bog-nie-zyje-jestesmy-sami/
http://informatorcodzienny.wordpress.com/about/
Przeczytaj notkę o Informatorze. Ma on charakter humorystyczny a nie rzeczywisty. Dlatego taka wiadomość nie jest szokująca.

Zyon

no dokladnie :D to ci od wywiadu z korwinem, gdzie przyznaje, ze jego kariera to dla zartu byla :D

dlatego wylaczaja mozliwosc komentowania pod arktykulami zazwyczaj
Work Buy Consume Die

MariuszM

Będzie więcej zawałów ? ;)  :lol:
CytatPoza tym jaja (a dokładnie żółtka jaj których wbrew powszechnym trendom obawiać się nie należy:shock: zawierają także związki lipotropowe takie jak cholina, korzystnie wpływające na gospodarkę lipidową organizmu.
http://potreningu.pl/artykuly/1508/czego-nie-wiesz-na-temat-jajek

RG

Cytat: MariuszM w 2013-01-07, 12:22:01
Będzie więcej zawałów ? ;)  :lol:
CytatPoza tym jaja (a dokładnie żółtka jaj których wbrew powszechnym trendom obawiać się nie należy:shock: zawierają także związki lipotropowe takie jak cholina, korzystnie wpływające na gospodarkę lipidową organizmu.
http://potreningu.pl/artykuly/1508/czego-nie-wiesz-na-temat-jajek

Niestety nie podają źródła tej wiadomości w formie "tak pisał kilkadziesiąt lat temu Dr Kwaśniewski Jan"... łobuzy normalnie :D

Zyon

jak wymieszaja z kurczakiem, ryzem i bialkiem WPC to kto wie  :lol: :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

RG

Ludzie z ostrożności i tak będą jedli jedno, dwa jajka na miękko z dwiema bułkami lub chlebem z margaryną... wtedy i tak na zdrowie nie wyjdzie.

administ

Nie ulega żadnej wątpliwości, że na tradycyjnej diecie mieszanej okołokorytkowej jajka są "szkodliwe", co potwierdzają liczne badania "naukowe" przeprowadzane do dziś, od lat siedemdziesiątych ubiegłego wieku, ponieważ powodują tzw. "syndromy metaboliczne", których nie ma. :D
To się przeciętnemu Kowwalsky tak wryło w geny, jak "szkodliwe, nasycone, tłuszcze zwierzęce", których zresztą też nie ma...  8)  :D

administ

Wygląda to mniej więcej tak:
-zjesz jajecznicę z 5 jajek na oleju zakąsisz 3-4 kromami chleba z margaryną, zapijesz słodką herbatą, głód dopadnie za 3-4h, więc micha spaghetti albo wizyta w McD na kopę fryt na oleju, bułę z mielonym ochłapem glukozowo-białkowym i ketchupem modyfikowanym glukozą, i 3/4l Coca-Cola. Jak to się wybeka i wypierdzi (za przeproszeniem) to do dinnera się nie wytrzyma i jaką pizzę trzeba zaliczyć przed kolacyjką, na którą przeważnie, aby lekka była złoży się jakaś sałatka owocowo-warzywna z chudym mięskiem typu antybiotykowy chów z podkładem chlebowo-margarynowym albo gorszy wariant typu pasta italiano...  :wink:
A na przekąski międzyposiłkowe koniecznie soczki owocowe z kartonika i batony, bo to ponoć zdrowo jest.
No pracować i nie umierać, do wieku emerytalnego!
Emerytura nie dla takich jednak jest.  :D

W takim przypadku jajka są bardzo szkodliwe niestety i lepiej ich nie jeść.  :?

RG

Cytat: admin w 2013-01-07, 13:10:50
Wygląda to mniej więcej tak:
-zjesz jajecznicę z 5 jajek na oleju zakąsisz 3-4 kromami chleba z margaryną zapijesz słodką herbatą, głód dopadnie za 3-4h, więc micha spaghetti albo wizyta w McD na kopę fryt na oleju, bułę z mielonym ochłapem glukozowo-białkowym i ketchupem modyfikowanym glukozą i 3/4l Coca-Cola. Jak to się wybeka i wypierdzi (za przeproszeniem) to do dinnera się nie wytrzyma i jaką pizzę trzeba zaliczyć przed kolacyjką, na którą przeważnie, aby lekka była złoży się jakaś sałatka owocowo-warzywna z chudym mięskiem typu antybiotykowy chów z podkładem chlebowo-margarynowym albo gorszy wariant typu pasta italiano...  :wink:
A na przekąski międzyposiłkowe koniecznie soczki owocowe z kartonika i batony, bo to ponoć zdrowo jest.
No pracować i nie umierać, do wieku emerytalnego!
Emerytura nie dla takich jednak jest.  :D

Prawie dokładnie opisałeś moją dietę ze 3, 4 lata przed miażdżycą kończyn dolnych, do tego dodałbym jeszcze 20 - 30 km dziennie na rowerku przez dwa lata... pół roku później nie mogłem przejść 500 metrów :( A lekarz powiedział, że jak odstawię golonkę to zacznie mnie leczyć...

administ

Bo ja się na tym znam...  :wink:  :lol:
To wariant miażdżycowo-cukrzycowy typu II-go jest.  :?

RG

Cytat: admin w 2013-01-07, 13:16:37

Wiem :)

Zyon

Jak juz ketchup  - to sa w ogole jakies ketchupy, ktore mozna w ogole uzywac? Szczerze mowiac to nie widzialem, zadnego gdzie nie byloby w skladzie skrobi modyfikowanej i cukru. Nie uzywam czesto, wrecz sporadycznie mnie nachodzi ale jak czytam sklady to mi odchodzi ochota. Slyszalem ze Wloclawek podobno robi w miare, kiedys Pudliszki...
Work Buy Consume Die

MariuszM

Cytat: admin w 2013-01-07, 13:16:37
No i przyłapaliśmy "Goździkową" na gorącym uczynku hehe ;) :lol: :lol:

administ

Nawet nie wiedziałem, że takim "naukowcem" od 5*wio jestem!  :shock: :wink:

RG

Ja się już tak nauczyłem jeść, że nie używam musztardy, ketchupu, chrzanu, itp... jedzenie zacząłem traktować jako niezbędną rzecz do życia a nie przyjemności. Aż mnie to czasami przeraża, zwłaszcza jak widzę na talerzu kupe skorupek z białkiem i wyjedzonym tylko samym żółtkiem ze środka :)

administ

I tak jest też prawidłowo.  :D