Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Cytat: renia w 2013-02-12, 11:13:01
Cytat: admin w 2013-02-12, 11:04:22
Jak się dobrze czują, to lepiej nic nie zmieniać.  :D

Mi się ciężko patrzy na takie jedzenie, smażenie na oleju, jogurciki chude, płatki śniadaniowe, słodkie ciasta, owoce i warzywa, chude mięsa i ryby...ech... 8)

No jak pięknie i "naukowo"!
Tak właśnie trzeba, a będzie dobrze...  :D

Zyon

Ostatnio kupilem sobie sledzie w platach, takie tylko w oleju, nie marynowane w occie i jakos mi przestaly chyba smakowac. Wczesniej je lubilem
Work Buy Consume Die

Blackend

Cytat: admin w 2013-02-12, 10:49:17
A Para Prezydencka z racji stanowiska jest najmądrzejszą parą w kraju i nic jej nie trzeba.  :D

A no tak, zapomniałem o mądrości nabytej ;)

Blackend

Cytat: Zyon w 2013-02-12, 11:20:16
Ostatnio kupilem sobie sledzie w platach, takie tylko w oleju, nie marynowane w occie i jakos mi przestaly chyba smakowac. Wczesniej je lubilem

A ja ostatnio zostałem poczestowany śledziami w śmietanie i bardzo mi smakowało  :D

renia

Cytat: Blackend w 2013-02-12, 11:41:39
Cytat: admin w 2013-02-12, 10:49:17
A Para Prezydencka z racji stanowiska jest najmądrzejszą parą w kraju i nic jej nie trzeba.  :D

A no tak, zapomniałem o mądrości nabytej ;)

Jak nie ma mądrości na piśmie to jej nie ma... :? Koniecznie jeszcze musi być pieczątka... 8) :lol:

renia

Nie musimy jeść samego owsa  :D kasza też jest zdrowa... :D 8) tak mówią specjaliści... :D

http://kuchnia.wp.pl/zyj-zdrowo/health/1534/1/1/dlaczego-warto-jesc-kasze-.html

Zyon

A nie lepiej w koktajlu blonnikowym?

Kiedys pytalem brajana o sklad jego koktajlu, powiedzial mi ze miele w calosci zarna dyni i slonecznika, czyli, ze nie luska. Plus jeszcze cos tam dodaje. No sprobowalem jak to smakuje. Skonczylo sie na tym, ze z obrzydzeniem probowalem przelknac jakas strasznie drapiaca gardlo papke  :?
Work Buy Consume Die

administ

Bo koktajl leczniczy z żywego błonnika właśnie tak ma drapać.  :D
Nikt nie mówił, że będzie łatwo!  :wink:

Zyon

Ale to bylo w smaku (jezeli mozna mowic w tym wypadku o smaku) tak obrzydliwe, ze nie dalo sie przelknac. Naprawde, czasami cena zdrowia jest zbyt wysoka  :? :( :shock:  :lol: :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

administ

Smalcu trzeba było dodać dla poślizgu.  :wink:  :lol:

Zyon

i zurawiny z cebula  :lol: :lol:

najprostsze rozwiazania sa najtrudniejsze   :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

renia

Cytat: Zyon w 2013-02-12, 13:14:37
i zurawiny z cebula  :lol: :lol:

Z tego wyjdzie piękny, kolorowy paw... :roll: 8)

adamel

Jakaż cudna, plastyczna wyobraźnia :shock:

renia

370 żł  :shock: suplement wspomagający leczenie nowotworu i różnych innych schorzeń - na bazie lipidów z żółtka. To jest robienie ludzi w ...jajo... :? I o co tutaj biega?  :roll:

http://www.ovosan.pl/

Zyon

Cytat: admin w 2013-02-08, 11:26:20
Nie zawracaj sobie gitary i mnie przy okazji, domorosłymi "dietetykami" a szczególnie hanniusiem, bo to wyjątkowy "fachowiec".  :D
Pokaż mi IG produktów nabiałowych, to dalej będziemy "potwierdzać" teorię podnoszenia IG przez nabiał.  :D
Ponieważ jest to bardzo użyteczna teoria odstraszająca od nabiału.  8)
Kurcze no wczoraj gdzies czytalem, ze nabial wlasnie tez podnosi   :? ze wzgledu na aminokwasy glukogenne, nawet na DD gdzies o tym byla kiedys dyskusja.
Poza tym podobno IG to nic nie warty znacznik jest. To jak to w koncu jest?
Work Buy Consume Die

administ

Trawienie białka i szczególnie węglowodanów, to bardzo energetyczne procesy są, więc trzeba sporo zainwestować, aby coś wyjąć.
Jeśli nie ma pod ręką energii, a przeważnie tak jest na dietach okołokorytkowych, to i cukier we krwi musi skoczyć, aby szybko uzupełnić energetyczny tłuszcz mitochondrialny, bo to taki pierwszy magazynek podręczny jest. Drugim jest tłuszcz okołomitochondrialny gromadzony w formie kropel, które łatwo wchodzą do mitochondrium, następnym są cytozolowe i osoczowe wolne kwasy tłuszczowe i triglicerydy, a ostatnim tkanka tłuszczowa, dlatego tak trudno jest schudnąć statynowym grubasom, którym nawet białko potrafi podnieść poziom glukozy we krwi.
Im bardziej dieta osobnicza odbiega od diet wysokowęglowoadnowej i wyskoktłowszczowej Dr-a Kwaśniewskiego, tym bardziej skacze cukier we krwi i tym większe są wyrzuty insuliny.

Gavroche

Dla mnie to brzmi dobrze, tylko ja niedouczony jestem.
Równie dobrze mógłbyś mnie w jajo robić.
Przypuszczam, że większość ma podobnie.
Robisz w jajo, Adminie, by ratować twarz DO? :lol:

administ

Ma się rozumieć, bo robienie jaj we wszelkiej postaci, a żółtek w szczególności, to podstawa żywienia jest!
Przynajmniej cztery żółteczka dziennie na statystyczną optymalną twarz przypadać powinno.  :D
Taka dawka zabezpiecza z nawiązką przed niedoborami witaminowo-mineralnymi z wyjątkiem vit.C.
Szkoda, że kury i kurze zarodki produkują sobie askorbinian, bo jajko przez to nie jest kompletne...  :?

Gavroche

Jest jakaś teoria czemu nie syntetyzujemy Wit C?
To nie jest zbyt kosztowny proces.