Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

vvv

Cytat: admin w 2017-10-24, 10:04:25
Najważniejsze, że kolorowo... ;)

Jak ta przewaga tłuszczu żółtego nietransparentnego
nad
białym nietransparentnym
i
złotawym transparentnym.
:wink:

renia

Kolory to podstawa... 8)

http://bonavita.pl/znaczenie-kolorow-warzyw-i-owocow-w-codziennej-diecie  :wink:

"Jednego można być pewnym ? natura ma przed nami jeszcze wiele tajemnic, a jedną z nich stanowią owoce i warzywa, które są podstawą zdrowej diety. Organizm potrzebuje ich do prawidłowego funkcjonowania i rozwoju". :?


vvv

Dekorowanie jaj:

:wink:

Cytathttps://s1.postimg.org/5b7zq0ubr3/image.jpg
(https://s1.postimg.org/5b7zq0ubr3/image.jpg)

:wink:

vvv

Żeby nie było ...
zdjęcie z kuchni 10 minut temu,
wieprzowe mielone z szynki mi się liquifikuje,
dodałem dużo pieprzu, sporo musztardy,
sporo tłuszczu.

https://s1.postimg.org/6aqmytyomn/image.jpg
(https://s1.postimg.org/6aqmytyomn/image.jpg)

Będzie "gorący kubek" "all day long".
8)

administ

Wegetarianina by pewnie zemdliło na sam kolor... ;)

Blackend

Ale to może być wszystko i przed i po. ;)

administ


vvv

Jak to trawienie pozaustrojowe.
:lol:

administ

Psy lubią własne rzygowiny...  :? ;)
Bo pewnie  im się kolagen nie trawi od ręki...  :lol:

vvv

Prędzej będę jadł  po ciemku niż zawijał mięso mielone w pierożki, żeby ładniej wyglądało!
Zresztą to była faza wstępna, po kilku godzinach wszystko będzie w płynie.
8)

administ

Parę kleksów z ketchup, trochę posiekanej natki i po sprawie... ;)

Blackend

I koniecznie na wdechu - tak w razie czego. ;)

administ


Gavroche

Cytat: admin w 2017-10-24, 13:17:55
Psy lubią własne rzygowiny...  :? ;)
Zaplułem telefon. :lol:
Zrobiłeś mi dzień.

vvv

Mam taką superową płaską chochlę do siorbania na bieżąco,
50ml co godzinę.
:shock: :wink:

administ

Cytat: Gavroche w 2017-10-24, 13:31:16
Cytat: admin w 2017-10-24, 13:17:55
Psy lubią własne rzygowiny...  :? ;)
Zaplułem telefon. :lol:
Zrobiłeś mi dzień.

Ale to tylko stwierdzenie faktu fizjologicznego!  8) ;)

vvv

Pozostanę przy swojej opinii,
że liquifikacja mięsa jest ciekawsza niż oczadzanie.
8)  :wink:

RafałS

Cytat: vvv w 2017-10-24, 13:32:12
Mam taką superową płaską chochlę do siorbania na bieżąco,
50ml co godzinę.
:shock: :wink:
Wlew.

vvv

Wsiorb.
("gorący kubek")
:shock:

A to 50g to po uśrednieniu w przeliczeniu na masę zliquifikowanego mięsa.
Skoro mięso z kością z czasem się wywarza na proszek z kości,
to mięso bez kości z czasem się wywarza zupełnie.
:wink: