Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Czyli za 20 lat już wszystko będzie jasne... :roll: :wink:

Dasna

Cytat: renia w 2019-09-12, 19:22:00
Czyli za 20 lat już wszystko będzie jasne... :roll: :wink:

Chyba skośne Reniu.  :lol:

renia

:lol: Ale kultura chińska, w tym medycyna, na pewno jest dużo starsza od europejskiej. :roll:
A historia Europy (szczególnie Słowian) jest zakłamana :roll: pewnie w tym artykule jest dużo racji. Historię zawsze piszą zwycięzcy...
Dziwne jest to, że takie dawne potęgi jak Grecja i Egipt, tak nisko upadły... :?
Ale ja nigdy z historii nie byłam zbyt dobra. 8) :lol:

renia

Dasna, a Ty tak lubisz ekstremalne sporty... :shock: :lol: :wink:

Dasna

Cytat: renia w 2019-09-16, 07:29:35
Dasna, a Ty tak lubisz ekstremalne sporty... :shock: :lol: :wink:
:lol: :lol:
Oj, Reniu, Reniu, że też ja na to nie wpadłam.. :shock: :lol: :lol:

admin

Dawno, dawno temu mnie uczyli na zoohigienie, że u gryzoni toksoplazmoza objawia się brakiem lęku przed zapachem i widokiem kota - jakby same się pchały w pazury, ale o ludziach toksoplazmatykach to nic nie wiem, nic nie pamiętam. ;)

Dasna

admin

Oczywiście słynna toksoplazmoza ciążowa, ale o braku odruchu samozachowawczego u motocyklistów - pierwsze słyszę! ;)

Blackend

https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/swiat/nie-%c5%bcyje-najstarszy-wi%c4%99zie%c5%84-auschwitz-z-austrii-mia%c5%82-106-lat/ar-AAHB4G4

Więźniowie obozów koncentracyjnych byli trzymani w nieludzkich warunkach na głodowych racjach żywnościowych.  8)
A jednak bardzo duży odsetek tych, którzy przetrzymali zadziwiająco długo żyją i często dochodzą do setki.  8)
Admin często powtarza, że lepiej nie dojeść i wcześniej wstać od stołu niż uskuteczniać ŻrO, bo organizm lepiej znosi niedobory co ma uzasadnienie biochemiczne, a obserwacja tylko to potwierdza.  8)

admin

Dokładnie, umiarkowanie w jedzeniu i piciu...  8)

Blackend

No proszę jest o ŻO i ŻrO i nikt nie chce z tego powodu pisać.  :shock:  :lol:
Tylko Dobra Zmiana napędza posty na tym forum. ;)

To w takim razie dopiszę, że realizacja programu Wenezuela+ w dłuższym terminie odchudzi społeczeństwo (zacznijcie już hodować świnki morskie), a Naczelnik, który jest trzy kroki naprzód dostanie kolejny tytuł Wielkiego Dietetyka Narodu. ;)

admin

No właśnie, tematy dietetyczne to nuda w porównaniu z polityką. ;)

Blackend

Nie ma wyjścia, trzeba nadal głosić dobre słowo w temacie Dobrej Zmiany, bo już nikt nie będzie pisał. ;)

admin

:lol:
A wszystko prawie sprawiedliwie... ;)

Blackend

Dokładnie.  :lol:

admin

https://www.msn.com/pl-pl/zdrowie/nasze-zdrowie/jak-cukier-wpływa-na-nasze-zdrowie/ar-AAI3Yzv?ocid=spartanntp#page=1 - skomentowałbym, ale jednak się powstrzymam.
No może tylko spytam skąd w chlebie jest aż około 250 kcal/100g? :roll: ;)
Tylko żeby mi tu jaki "intelektualista" nie wyjechał, że w chlebie jest "dobry cukier"...  :lol: :lol: :lol:

Blackend

No co Ty, przecież w chlebie nie ma cukru, tylko mąka, dlatego tak dobrze smakuje ze smalcem. ;)