Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

Cytat: Blackend w 2024-01-29, 14:48:18
Na skupiającej uwagę mówczyni wytrzymam dłużej niż 15 min. ;)

Naturalnie, bo doznania wzrokowe nie wyczerpują tak jak skupianie uwagi na temacie... ;)

Blackend

Jak temat ciekawy, to się można tak zapatrzeć, że nawet nie wiadomo kiedy kwadrans minął. ;)

admin

Jarek

https://youtu.be/PMO31j5urxA?si=H3PmpowsRQZaDdD7
t
Taki ich finasici grupa euro wspolna waluta załtwiła. Włochy - kraj ktory najwiecej stracił w ca?łej europie  wchodzac do strefy bankrutow.  Kiedys 5 - 6 gospodarka swiata... :?

admin

Ale Włochy mają 2541ton złota odłożone - to trzecia w świecie rezerwa i całe swoje to "zadłużenie" mogą spłacić jednego dnia. Dlatego stać ich na długi.
Tylko po co ja to piszę, skoro popisowcy wiedzą lepiej! ;)

Jarek

Cytat: admin w 2024-02-14, 18:18:30
Ale Włochy mają 2541ton złota odłożone - to trzecia w świecie rezerwa i całe swoje to "zadłużenie" mogą spłacić jednego dnia. Dlatego stać ich na długi.
Tylko po co ja to piszę, skoro popisowcy wiedzą lepiej! ;)
Tylko nie mów tego Włochowi,  że euro i dług PKB to  dla jego dobra...Po co wyjaśniam jak ARD ma swój  zasieg  i euro dla Polek I Polaków dobre będzie

Jarek

Dodam tylko,  ze wysmiewana  Wenezuela ma 161 ton złota  - co z tego ludzie mają 

Jarek

https://bank.pl/czy-wlosi-sprzedadza-swoje-rezerwy-zlota/
No widocznie nie uzdrowi gospodarki sprzedaż złota...

admin

To z lutego 2019r. czyli stare jak "pandemia". ;)

renia

Złoto nie rdzewieje... :lol: Ale może "wyparować"... ;-)
Może to złoto jest z grabieży ich afrykańskich kolonii... :roll:

Jarek

Długo przybywa to i złota zaczyna ubywać
Dobre stare zapasy ...
Dziwne, że w innych krajach  dług publiczny jest wytyczna  kryzysu gospodarczego, a w krajach strefy euro dobrobytem i poprawnością gospodarczą...Myślałem że dług Pkb dla ludzi to spadek stopy zyciowej , tak jak w Argentynie Wenezueli się to dzieje ... 

Blackend

Tak jak w życiu zwykłego Kowalskiego, dopóki spłaca jest dobrze.  8)
Problemy zaczynają się, gdy zaczyna się spóźniać, a potem w ogóle nie spłacać.  8)

admin

Dokładnie:
"Póty dzban wodę nosi, póki się ucho nie urwie ".   8)

Jarek

https://pl.tradingeconomics.com/italy/gold-reserves
Ups! złota nie przybywa a dług rosnie :lol:
Cuda na kiju w tej strefie euro ...

admin

Pierdyknie jak w Grecji, to dopiero zapałają miłością do Niemiec, jak im przykręcą kurek z euro bez pokrycia.  8)
A zasada jest dość prosta w starej unii bogaci obywatele biedne państwa, a u Polek i Polski są i biedni obywatele i biedne państwo.

Jarek

Cytat: renia w 2024-02-15, 09:11:46
Złoto nie rdzewieje... :lol: Ale może "wyparować"... ;-)
Może to złoto jest z grabieży ich afrykańskich kolonii... :roll:
W krajach Afryki w ktorych złoto i diamenty sie wydobywa, nie  maja nawet swojej tony złota, ale zawsze znajada im Dyktatora patola z charakterem zeby zle rzadzic, zas   bedzie odpowiadał za złodziejstwo i przyczyny  biedy. Zaradni byli i sa...

renia

To teraz niech imperialiści goszczą z honorami swoich "ziomków" z Afryki, jak do "swoich" krajów przybywają... A nie próbują innym ich wcisnąć... Np. Polska nie miała kolonii, to nie musi ich przyjmować... 8)

Jarek

Cytat: admin w 2024-02-15, 09:52:37
Pierdyknie jak w Grecji, to dopiero zapałają miłością do Niemiec, jak im przykręcą kurek z euro bez pokrycia.  8)
A zasada jest dość prosta w starej unii bogaci obywatele biedne państwa, a u Polek i Polski są i biedni obywatele i biedne państwo.
stara uniia do 2003 zgadzam sie, bo płaciłem 15 lat podatki w niej, i wiem  jak sie zyło
A jesli chodzi o Grecje to przeciez  zaplacili zeby im kryzysow nie wywoływac  przyjmujac euro, w zamian za stabilnosc gospodarcza No i masz, w euro zrobili im tez kryzys - terytorium utracone -  flaga i hymn im ostały  :lol: