Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

(...)A wreszcie rzekli Elohim: uczynmy czlowieka na Nasz obraz, podobnego Nam!

Zaczęty przez anakin, 2016-09-21, 16:58:23

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zyon

Ja zaczynam siebie podejrzewac. Otoz historia jest dosc niesamowita: gavro (a on wszystko wie najlepiej) powiedzial mi, ze z zerwanym wiezadlem nie da sie biegac ani uprawiac sportu, bo wiezadla sie naukowo nie zrastaja i wtedy lipa, ze sportu pozstaje tylko pilot, piwko i Eurosport. Niestety (dla mnie) ja wbrew temu co mowi gavro (a on wszystko wie najlepiej)  biegam i gram w pilke, dodatkowo sportowy fizjoterapeuta ogladal moja noge i powiedzial, ze wyglada ok. Pokazalem mu gdzie mnie jeszcze boli przy nacisnieciu i mowi, ze po zerwaniu wiezadel tego tam nie powinno byc w tym miejscu. Wtedy pomyslalem, ze cos moze (o boze!) nienaukowo mi sie w nodze pozrastalo czy cos i  nagle oblal mnie zimny pot, potem pomyslalem, ze to takie ludzkie i wtedy oblal mnie z kolei pot goracy... :shock: :?
Pomyslalem, ze to moze dlatego, ze moze jestem kosmita zupelnie niepodobnym do kosmity i troche sie zdenerwowalem, bo zawsze chcialem zobaczyc kosmite a okazuje sie, ze codziennie go widzialem w lustrze i nie jest to jakis nadzwyczajny widok nie liczac fajnych muskli i szesciopaka... :? Czy wy tez macie jakies swoje przezycia zwiazane z kosmitami?
Work Buy Consume Die

renia

Zyon, przyjedź kiedyś na spotkanie Optymalnych, ja też chcę zobaczyć Kosmitę... :shock: 8)

administ

Renia zapragnęła bliższego spotkania trzeciego stopnia? :roll: ;) 

renia

Zyon

Przyznaj sie, ze najbardziej cie ciekawi ten szesciopaczek... ;)

Ale sprobuje sie teleportowac, tylko nie moge sobie przypomniec, gdzie ten teleporter zostawili(/em?).....nie powiedzieli mi, ze jestem kosmita  :?
Work Buy Consume Die

administ

Cytat: Zyon w 2016-09-23, 12:19:14

Najlepiej Lech, ale Żywiec też ujdzie! ;)

vvv

Jeśli pomidor to głownie schemizowana, brudna woda to piwo to schemizowane popłuczyny ze zgrzybiałego zboża z dodatkiem ziela, ale zaraz czy nie jest to niepokojąca wiadomość, po co takie rzeczy pisać.
:wink:

administ

Zyon

Cytat: admin w 2016-09-23, 12:21:45

Najlepiej Lech, ale Żywiec też ujdzie! ;)
Koncerniakow moje delikatne kosmiczne plucotchawki nie akcceptuja, no moze jakis Kasztelan od biedy przejdzie ;)
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: renia w 2016-09-23, 11:03:16
Cytat: RafałS w 2016-09-23, 07:20:35
Tiaaa... To jest problem, ale przy założeniu że "nikt" byłby w stanie kosmitę rozpoznać.  :|

http://wiedzoholik.pl/kosmici-moga-wygladac-zupelnie-tak-samo-jak-my-twierdza-eksperci-od-ewolucji/
Jacy eksperci takie twierdzenia. ;)

Wystarczyłoby, żeby z jakiegokolwiek powodu dobór preferował prawoskrętne aminokwasy i lewoskrętne cukry i już nie byłoby nas. ;)
Wystarczyłoby, żeby tlen na początku istnienia fotosyntezy wytruł więcej lub mniej organizmów, nas by nie było.
Żeby asteroida, która zgładziła dinozaury minęła nas o włos, nigdy by nas nie było.
Żeby nasi hominidzcy antenaci nie prześlizgnęli się przez którąś z licznych "szyjek od butelki" czy "wąskich gardeł", to samo.
Można mnożyć takie przykłady, tylko po co w ogóle gadać o idiotyzmach? :D

Jedyną hipotetyczną możliwością jest, że Obcy w jakiś sposób zrobili nas "na obraz i podobieństwo" i dlatego mogliby być nieodróżnialni od nas, inaczej - nie ma mowy.

Zyon

Cytat: Gavroche w 2016-09-23, 13:04:17
Jedyną hipotetyczną możliwością jest, że Obcy w jakiś sposób zrobili nas "na obraz i podobieństwo" i dlatego mogliby być nieodróżnialni od nas, inaczej - nie ma mowy.
No ale to chyba oczywiste, zrobili to Igigowie na polecenie Annunakow, mowia o tym wyraznie pisma sumeryjskie. Pierwsze wersje byly niezbyt udane, nie trzymaly moczu, mialy problemy z nerkami i nie mogly sie rozmnazac. Potem to poprawiono. Sadzisz, ze to bajania "naprutych winem i upalonych zielskiem kolesi?" Sumerow, ktorzy jak wszyscy starozytni mieli hopla na punkcie budowania "swiatyn" i wymyslaniu bezsensownych "bajek" do przekazywania ich potem przez stulecia? Prawo Lebiegi nawet temu przeczy ;)
Work Buy Consume Die

renia

:oops: Nie myślałam, że tak łatwo jest mnie rozgryźć... :roll: :lol:

Gavroche

Cytat: Zyon w 2016-09-23, 13:16:08
Cytat: Gavroche w 2016-09-23, 13:04:17
Sadzisz, ze to bajania "naprutych winem i upalonych zielskiem kolesi?"
Nie mam pewności co do stanu upojenia środkami psychoaktywnymi, bo to raczej teksty dla kontroli prostych umysłów, a nie opisy własnych drugtripów, ale tak, to ewidentnie bajania, jakich zresztą pełno w każdej "wielkiej księdze". :D

Zyon

Cytat: Gavroche w 2016-09-23, 14:10:11
ale tak, to ewidentnie bajania, jakich zresztą pełno w każdej "wielkiej księdze". :D
Zapomniales dodac z przodu "wg moich redukcjonistycznych urojen" i wszystko byloby OK ;)

Niepojete, tyle pracy i znoju starozytni wlozyli po to zeby te "bajania" spisac i przekazac potomnym i pomyslec, ze te glupki jednoczesnie mieli technologie, ktorych dzisiaj nie znamy  :shock: Nie wiem kolego czego dzisiaj nie dojadles, ale osrodki mozgu odpowiedzialne za logike cos ci iskrza  :lol: Podjedz no troche mjodku spadziowego zeby zalepil ci te iskrzace koncowki ;)
Work Buy Consume Die

RafałS

Cytat: renia w 2016-09-23, 13:30:51
:oops: Nie myślałam, że tak łatwo jest mnie rozgryźć... :roll: :lol:

(http://img-9gag-fun.9cache.com/photo/adNNMzd_700b_v1.jpg)   :lol:

Diogenes z Synopy

Cytat: renia w 2016-09-23, 11:41:25
ja też chcę zobaczyć Kosmitę... :shock: 8)
W sobotę. Uliczne spotkania w większym miastach.  Niedużo już przychodzi, ale zawsze coś.  ;-)