Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

(...)A wreszcie rzekli Elohim: uczynmy czlowieka na Nasz obraz, podobnego Nam!

Zaczęty przez anakin, 2016-09-21, 16:58:23

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Znasz pojęcie "legendy" stosowane w przypadku fałszywej historii życia agenta?

Każdy, kto ma wzmocnić tę legendę, czyli "żona", "brat", "pracodawca" czy "dzieci" muszą znać tę samą jej wersję , prawda?
Żeby całość była bardziej przekonywająca, powinno temu towarzyszyć bogactwo szczegółów zgodnych w czasie i przestrzeni, bo przecież pastuchy się nauczą tej "legendy" i będą ją przekazywać między sobą, między pokoleniami i podczas podróży. ;)
Po to właśnie spisywano "zeznania", by władzę sprawować na większym terenie. :D

Gdzie Ty żyjesz, chłopie?  :shock:

administ

:shock:
Ło Matko!
To co już za 10 lat będzie z katastrofy smoleńskiej, jak tu co koleś, to inna "bajka"  :shock: ;)

Zyon

Cytat: Gavroche w 2016-09-26, 20:39:02
Znasz pojęcie "legendy" stosowane w przypadku fałszywej historii życia agenta?

Każdy, kto ma wzmocnić tę legendę, czyli "żona", "brat", "pracodawca" czy "dzieci" muszą znać tę samą jej wersję , prawda?
Żeby całość była bardziej przekonywająca, powinno temu towarzyszyć bogactwo szczegółów zgodnych w czasie i przestrzeni, bo przecież pastuchy się nauczą tej "legendy" i będą ją przekazywać między sobą, między pokoleniami i podczas podróży. ;)
Po to właśnie spisywano "zeznania", by władzę sprawować na większym terenie. :D

Gdzie Ty żyjesz, chłopie?  :shock:
No wlasnie nie wiem, dopasowujesz jakies nowoczesne chomato w postaci technik szpiegowskich XX wieku do starozytnego konia w postaci prastarych eposow i swietych ksiag i jeszcze uwazasz przy tym, ze nie zaszles od tylu logiki i nie zrobiles jej z dupy jesieni sredniowecza....  :shock: Zadziwiajaca dychotomia, wszystko jest takie proste a dysponujesz do tego jedynie lebska lepetyna  :shock:
No no imponujace, i tak wszyscy na calym swiecie spiskowali i Majowie, i Aztecy, na dalekim wschodzie i na bliskim, matko boska, te techniki sa naprawde przerazajace  :shock: :shock:

A jak pytam o takie banaly czy przeszlifowac panewki na korbowidzie to zas umykasz jak sploszona sarna...  :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

:lol:
Widzisz?
Zaczynasz łapać, wszyscy spiskowali, dla własnej korzyści, natura ludzka, kolego.
Najlepszym tego dowodem jest, że po tylu tysiącach lat, Ty nadal się na to nabierasz. ;) :lol:

Gavroche

Cytat: admin w 2016-09-26, 20:47:11
Ło Matko!
To co już za 10 lat będzie z katastrofy smoleńskiej, jak tu co koleś, to inna "bajka"  :shock: ;)
Ciągle ta sama, tylko nieco inne szaty, a przecież nie szata... ;)

Zyon

Cytat: Gavroche w 2016-09-26, 21:38:59
:lol:
Widzisz?
Zaczynasz łapać, wszyscy spiskowali, dla własnej korzyści, natura ludzka, kolego.
Najlepszym tego dowodem jest, że po tylu tysiącach lat, Ty nadal się na to nabierasz. ;) :lol:

A ty nadal spiskujesz......mowia, ze to choroba Macieriewicza, ja bym poszedl sie zbadac na twoim miejscu  :lol:
Work Buy Consume Die

vvv

Cytat: Zyon w 2016-09-26, 20:55:05
panewki na korbowidzie
To się chyba fotoplastykon nazywało, w sumie nie wiedziałem, że to była stereoskopowa zabawka.

http://fotoplastikon.stereos.pl/index-pl.html
CytatFotoplastikony wymyślono w Niemczech w drugiej połowie XIX wieku.

Nowy wynalazek szybko zdobył ogromną popularność, dawał bowiem przecięt­nemu czło­wiekowi możliwość obej­rzenia nawet najodleg­lejszych zakątków świata, za cenę nie­drogiego biletu wstępu, bez podej­mowania trudu i niebez­pieczeństw podróży.

Wrażenie było doprawdy nad­zwyczajne, gdyż dzięki specjalnej technice fotogra­fowania metodą stereo­skopową widz otrzy­mywał obraz trój­wymiarowy, dający iluzję obco­wania z rzeczy­wistością.
Tak oto wiek pary i kolei żelaznej stworzył także, nieskrę­powany czasem i prze­strzenią wehikuł do podej­mowania wirtu­alnych podróży. Fotopla­stikony rosły jak grzyby po deszczu. Na przełomie XIX i XX wieku było ich ok. 250, roz­sianych po całej Europie.
:wink:

Gavroche

Tak sobie pomyślałem, że przecież są ludzie, dla których Biblia/inne święte księgi, są ważną częścią życia, a my tu pitolimy farmazony. :(
Dlatego ja już milczę w tym temacie, nie obrażam uczuć religijnych...

Żartowałem. :P
Chcę jutro puścić totka, dlatego dobrze mieć wszystkich po swojej stronie, nawet tego starego szaleńca z Biblii, jego dziwnego syna, że o Duchu nie wspomnę. ;)

Zyon

Ty juz Totka nie puszczaj, pono Macierewicza maja zdymisjonowac i szukaja goscia z wiekszym fisiem od spiskow. Podobno wzieli pod uwage twoja kandydature  :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

RafałS

Gavroche

RafałS

administ

Może faktycznie pora wynosić się z tej planety, bo zaś na 2017 kolejny koniec świata wieszczą? ;)

Blackend

Naczelnik nic o końcu nie mówił, a On pierwszy by wiedział, bo trzy kroki naprzód. ;)

Zyon

Jak wyleca ci wszyscy, ktorzy trzeba zeby wylecieli, to tutaj bedzie calkiem fajne miejsce do zostania ;)
Work Buy Consume Die

Blackend