Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

Obiad

Zaczęty przez renia, 2017-04-01, 13:40:01

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia


Kapuśniak z młodej kiszonej kapusty, ugotowany na boczku z żeberkami. Dobry... :D

Blackend

A to na pewno nie błąd? ;)

renia

 :lol: Może i błąd... 8)
Jakoś w tym wątku nie ma opcji usuwania postów. Pewnie tylko Zyon ma... :roll: :wink:

renia

Znowu błąd... 8) Teraz to już chyba wyszedł wielbłąd... :? :lol:

vvv

rosół tygodniowy:

- cebula 1kg 2,29zł
- najlepsze z kurczaka 2,3kg*1.89zł = 4,34zł
razem 6,63zł
sól, pieprz

Technologia:
wielki gar z przykrywką, zagotować na minimalnym ogniu,
potem dni parę utrzymywać 85 stopni,
degustować, uzupełniać wodę.

Gdy kości rozpadną się na proszek,
znaczy czas minął.

B: 225
T: 760
W: 75

BTW 1:(3,4):(0,3)
kcal 8160
(jakby 6 dni)
8)

administ

Całkiem, całkiem, ale zaraz będzie, że energochłonne i nie tylko... ;)

renia

Szkielety z fermowych kurczaków... :roll: :? 6 dni gotować? Bez włoszczyzny w dodatku? To nie jest moja bajka... 8)

vvv

Cytat: admin w 2017-07-26, 15:37:43
że energochłonne

75 Watów z gazu przez 144 godziny
akurat jeden metr sześcienny
więc w sumie 2zł.

8)

renia

My gotujemy na prądzie, ale po co kości rozgotowywać, jeszcze z fermowych kurczaków... :roll:
Jakby w nocy od jakiegoś przeciągu na przykład ogień gazu by zdmuchnęło, to by można było się zagazować... :roll: :twisted:


vvv

(1) 85 stopni
(2) Będziesz miała okazję zapalić zapalniczkę to zapal i zobacz jak wygląda 75 watów.
:wink:

renia

Wymyślasz dziwactwa. Ciekawe, gdybyś miał żonę i dzieci, czy oni by chcieli to jeść... :roll: :?

vvv

Cytat: renia w 2017-07-26, 15:43:09
Bez włoszczyzny w dodatku?
No nie tak do końca.
https://s3.postimg.org/42cqiaxrn/image.png


(https://s3.postimg.org/42cqiaxrn/image.png)

Pierwszy objaw, że ktoś nie potrzebuje jedzenia, czyli nie jest głodny,
tylko je żeby jeść, albo je bo jest, albo je bo jest przygotowane
to jak nie chce rosołu.

:wink:

renia

Może gotujesz to na samych "spacerówkach"?  :roll:

Anulka177

Też gotuję takie rosoły, tyle, że na kościach stawowych i szpikowych- w szybkowarze o wiele szybciej to wychodzi.

renia

Też bez włoszczyzny... :roll:

administ

A nie da się? :roll: ;)

renia

Nie spotkałam się w życiu z takim przypadkiem. Rosół bez włoszczyzny chyba trudno rozpoznać, że to ma być rosół... :roll:

administ

A to trudno.  8)

renia

Ale jeszcze nie wiadomo co spotkam... :roll: :lol: