Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Spotkanie w Ciechocinku - 2 września 2017

Zaczęty przez renia, 2017-08-01, 11:53:38

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Oj, tym razem pod zły adres składasz zażalenie... :? :lol:

jukor

No popatrz, parę dni tu nie zaglądałem i takie poważne zmiany zaszły? Komu przekazałaś pałeczkę?

renia

W Ciechocinku, co roku (chyba od trzech lat) w pierwszą sobotę września Grażyna Borkowicz organizuje te spotkania.
Ja w Ostrzycach organizowałam. Oj, "jukor" chyba za dużo żółtek jesz i skleroza Ciebie dopada... :?  :lol: :wink:
Lepiej się przestaw na grzyby z cebulą... :mrgreen: :lol:

Jarek

Ja pierdziule, ale oświecona przyjechałaś :shock:

administ

http://www.msn.com/pl-pl/styl-zycia/nowoczesne-zycie/nowy-niebezpieczny-trend-na-instagramie-lekarze-ostrzegają-przed-konsekwencjami/ar-AAraYaR?li=AAaGjkQ&ocid=spartanntp - proszę bardzo!  :shock:
"... będziemy narażeni na urazy przewodu pokarmowego oraz problemy żołądkowe... " - a to oznacza, że może im się zmienić zapotrzebowanie na ppm, a to z kolei może prowadzić do wielu groźnych zaburzeń metabolicznych i nie tylko! ;)  :lol:

jukor

Cytat: renia w 2017-09-03, 16:25:32
W Ciechocinku, co roku (chyba od trzech lat) w pierwszą sobotę września Grażyna Borkowicz organizuje te spotkania.
Ja w Ostrzycach organizowałam. Oj, "jukor" chyba za dużo żółtek jesz i skleroza Ciebie dopada... :?  :lol: :wink:

Data zgodna z rozpoczęciem roku szkolnego. 8)   O Ostrzycach piszesz w czasie przeszłym, już nie organizujesz?.                                                                                                                                        A co do żółtek, to coś w tym chyba musi być. Jadłem pięć, to nie było tak źle, teraz siedem, osiem i zapominam o tym i owym. :wink:                                                                                                          Cebulę mogę kupić, ale grzybów zbierać nie można. A pieczarki to nie grzyby.  :wink:

jukor

Cytat: admin w 2017-09-03, 19:03:10
http://www.msn.com/pl-pl/styl-zycia/nowoczesne-zycie/nowy-niebezpieczny-trend-na-instagramie-lekarze-ostrzegają-przed-konsekwencjami/ar-AAraYaR?li=AAaGjkQ&ocid=spartanntp - proszę bardzo!  :shock:
"... będziemy narażeni na urazy przewodu pokarmowego oraz problemy żołądkowe... " - a to oznacza, że może im się zmienić zapotrzebowanie na ppm, a to z kolei może prowadzić do wielu groźnych zaburzeń metabolicznych i nie tylko! ;)  :lol:

Ten brokat jest gorszy niż pestki moreli :D

RafałS

Przecież to się można zachłysnąć od tego instagramu.  :lol:

renia

Cytat: jukor w 2017-09-03, 19:12:27
Cytat: renia w 2017-09-03, 16:25:32

Data zgodna z rozpoczęciem roku szkolnego. 8)   O Ostrzycach piszesz w czasie przeszłym, już nie organizujesz?.                                                                                                                                        A co do żółtek, to coś w tym chyba musi być. Jadłem pięć, to nie było tak źle, teraz siedem, osiem i zapominam o tym i owym. :wink:                                                                                                          Cebulę mogę kupić, ale grzybów zbierać nie można. A pieczarki to nie grzyby.  :wink:

O Ostrzycach piszę w czasie przeszłym, gdyż następne spotkanie chcemy zrobić w innym ośrodku, bliżej Gdańska. Jeszcze miejsca nie mamy tak dokładnie wybranego. Może to będzie Otomin... :roll:
A grzybami się nie przejmu bo zgrzybiejesz... 8) :lol: :wink:

renia

Cytat: jukor w 2017-09-03, 19:17:00
Cytat: admin w 2017-09-03, 19:03:10

Ten brokat jest gorszy niż pestki moreli :D

Ale chcą zabłysnąć... 8) :lol:

administ

renia

O! to chodzi... 8) :lol:

A okolice Wejherowa też są na "o"... 8) :lol:

Blackend

Był miły weekend ale szybko się skończył. ;)  8)
Pozdrawiam serdecznie wszystkich czytających, którzy byli na spotkaniu, a tych nie czytających też. ;)  :D

A dla tych co nie byli, krótka relacja:
No więc, Admin jest w formie i mógł praktycznie do wieczora mówić, ale po godzinie zaczęli się już wiercić więc trzeba było zarządzić przerwę na kawę z sernikiem (a jak ;)).  8)
Potem zaczął znowu mówić i nie miał ochoty kończyć.  :shock:
W końcu po kolejnej godzinie przestał i już była nadzieja na koniec, ale zaczęli zadawać pytania, na które Admin wyczerpująco odpowiadał.  :? ;)  :lol:
Już myślałem, że to się nigdy nie skończy, ale skończyła mu się woda mineralna i chyba mu zaschło w gardle, bo zarządził koniec. ;)  8)
A cały referat można skrócić do jednego zdania - unikaj ŻrO, nie głosuj na PiS, szanuj rodzinę jak siebie samego i zachowuj się przy stole jak człowiek. ;)

renia

Jeszcze dr Agada Płowecka mówiła o nowym spojrzeniu na leczenie chorób nowotworowych. O nieskuteczności chemioterapii. Bardzo ciekawie. :D

Opierała się na treści książki "Rak nie jest chorobą".
Organizm sam się leczy, tylko trzeba mu zapewnić optymalne ku temu warunki....

renia

Cytat: Blackend w 2017-09-04, 08:05:24
Był miły weekend ale szybko się skończył. ;)  8)
Pozdrawiam serdecznie wszystkich czytających, którzy byli na spotkaniu, a tych nie czytających też. ;)  :D

A dla tych co nie byli, krótka relacja:
No więc, Admin jest w formie i mógł praktycznie do wieczora mówić, ale po godzinie zaczęli się już wiercić więc trzeba było zarządzić przerwę na kawę z sernikiem (a jak ;)).  8)
Potem zaczął znowu mówić i nie miał ochoty kończyć.  :shock:
W końcu po kolejnej godzinie przestał i już była nadzieja na koniec, ale zaczęli zadawać pytania, na które Admin wyczerpująco odpowiadał.  :? ;)  :lol:
Już myślałem, że to się nigdy nie skończy, ale skończyła mu się woda mineralna i chyba mu zaschło w gardle, bo zarządził koniec. ;)  8)
A cały referat można skrócić do jednego zdania - unikaj ŻrO, nie głosuj na PiS, szanuj rodzinę jak siebie samego i zachowuj się przy stole jak człowiek. ;)

Dodam jeszcze, że Tomasz mówi coraz bardziej w sposób przystępny dla ogółu, coraz mniej jest tych acetylocośtam 8)
Wszyscy słuchali z zaciekawieniem. :D Pytań było sporo...
Jeszcze wymienił jakim szczepieniom warto poddać dziecko, a jakich lepiej unikać.

administ

A mineralna była z kranu, bo kranówa jest smaczniejsza w Ciechocinku niż woda z pet... ;)

Blackend

renia

O! A ja "ciągnęłam" butle z wodą "Żywiec" do pokoju, bo nie wiedziałam, czy ta kranówka jest dobra... 8) :lol:
W domu to wiem, że jest OK... :D

Blackend

W Żywcu tez mają spoko kranówę. Wiem bo akurat w sobotę uzupełniałem suplementację krzemową Żywcem. ;)