Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Proporcje gdy mniejszy głód

Zaczęty przez ankylozaur, 2018-05-19, 00:56:13

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zyon

Cytat: admin w 2018-06-07, 16:08:19
Aczkolwiek dziś czytałem tu "naukowe" głupoty w wątku "cukrzyca" - i nawet już miałem ochotę coś napisać o blokadzie receptorów hormonalnych przez określone związki cytozolowe, ale tak sobie pomyślałem, że po co mi to?  :shock:  :D
Wiedzialem, ze sie spodoba  :lol: Calosc jeszcze lepsza  :D
Work Buy Consume Die

Anulka177

Cytat: Gavroche w 2018-06-08, 09:25:06
Cytat: Anulka177 w 2018-06-08, 09:09:27
To nie najlepszy sposób na odchudzanie  :lol:
Najlepszy. 8)
Tylko trzeba robić długie przerwy między posiłkami i nie dojadać zawsze kęsa-dwóch.
A najlepiej odchudzają lody optymalne.

Mam takiego miłośnika słodyczy, co je od miesięcy te lody i serniki i schudł 35kg w pół roku. ;)
Przy olbrzymiej otyłości trzeba chudnąć jak najszybciej, potem można zwolnić i przeplatać odchudzanie okresami refeedu.
Fakt, że trzeba chudnąć jak najszybciej z otyłości olbrzymiej (ogólnie okres odchudzania powinien trwać możliwie krótko, bo czym dłużej tym gorzej i hormony stresu zaczynają brać górę) ale używanie cukru przy odchudzaniu ma się nijak w DO. Na dodatek, u osób z IO nabiał często blokuje odchudzanie (choć nie zawsze) a kto z tak dużą nadwagą nie nabawił się IO? Ze swojego doświadczenia mogę ci powiedzieć, że próba odchudzania lodami optymalnymi skończyła się 5 kg na plusie w tempie błyskawicznym. Więc jednak będę polecać odchudzanie z głową, proporcje jak 1:2-2,5 BT i węglowodany z warzyw. Przeplatane refeedami, jeśli ma to potrwać dłużej niż 2-3 miesiące.

Gavroche

Znaczy w warzywach jest inna glukoza niż w cukrze? :lol:
Ania, litości. :D

administ

Cytat: Zyon w 2018-06-08, 09:32:54
Aczkolwiek dziś czytałem tu "naukowe" głupoty w wątku "cukrzyca" - i nawet już miałem ochotę coś napisać o blokadzie receptorów hormonalnych przez określone związki cytozolowe, ale tak sobie pomyślałem, że po co mi to?  :shock:  :D

Dziękuję!  :D
Ale resztką sił się nie dałem podpuścić.  :lol:
Jakby co to u Pani Bryły w podręczniku jest wyjaśnienie zagadnienia.  8)
A każda mutacja w obrębie materiału genetycznego mitochondriów kończy się ciężkimi powikłaniami, a najczęściej bezpotomnym zejściem, albowiem DNA mitochondrialne jest najlepiej chronione przed mutacjami z całej puli genowej organizmu, o czy świadczy choćby przekazywanie go w całości i wyłącznie w jaju, a nie jak reszty - fifty-fifty z plemniorem.  8)

Gavroche

No dobra, a miocyty "uszkadzane" treningiem mnożą swoje mitochondria czy nie?

Zyon

Cytat: admin w 2018-06-08, 10:41:37
Cytat: Zyon w 2018-06-08, 09:32:54

Dziękuję!  :D
Ale resztką sił się nie dałem podpuścić.  :lol:
Cholerka, moglem wybrac jeszcze smakowitsze kaski  :lol:
Work Buy Consume Die

administ

Cytat: Gavroche w 2018-06-08, 10:55:49
No dobra, a miocyty "uszkadzane" treningiem mnożą swoje mitochondria czy nie?

Mnie uczyli, że to niemożliwe, ale ponoć się mnożą

administ

Muszę sprecyzować: przy podziałać komórek związanych z wzrostem - było wiadome, a przy "naprawie" uszkodzonego - twierdzono, że nie.

administ

Błędy literówek z autokorektą andka- nie poprawiam, bo nieistotne

Gavroche

Rozumiem, rozumiem, nie mogę nic znaleźć o tym...

Radomiak

Ja już andka ustawiłem, żeby mi się nie wtrącał, teraz jak walę byki to na własne konto. :roll: :D

administ

:lol:
Nie dowidzę na małym ekracie co podpowiada i stąd te dziwolągi czasem.  8)

Zyon

Uwazajcie na tego androida, bo wczoraj android usunal jajko z emoji salatki zeby nie obrazac wegan
http://www.rp.pl/Media-i-internet/180609502-Google-usuwa-jajko-z-salatki-by-nie-urazic-wegan.html

Nie wiem czy android zaakceptuje, ze piszecie na forum gdzie sie je jajca, mieso, kielbasy, to moze obrazac wegan  :lol: :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

renia

Pięknie, że tak dbają... :D  Tylko o co... :roll:

administ

Bardzo mi się ta emonitka bez jajka podoba, bo jakże promować ten chorysterol, tylko zaś uczą wegusiów łączenia pomidora z surowym ogórkiem, co jest oczywiście naganne, bo askorbiniaza ogórkowa choćby z plasterka niszczy całą wit.C zawartą w reszcie warzyw, które jak każdy wie, są nieodzownym źródłem witamin i minerałów w diecie, niezbędnych do życia wegusiom.  :D

Jarek

Cytat: Radomiak w 2018-06-08, 12:26:14
Ja już andka ustawiłem, żeby mi się nie wtrącał, teraz jak walę byki to na własne konto. :roll: :D
:lol:
Mi pokazuje byki, ale i tak mi sie nie chce zmieniać siebie :lol:

Radomiak

Cały koloryt, jak w tekstach Ciechowskiego.

Anulka177

Cytat: Gavroche w 2018-06-08, 10:12:09
Znaczy w warzywach jest inna glukoza niż w cukrze? :lol:
Ania, litości. :D
Niby glukoza ta sama, ale opakowanie inne, a to ma czasem ogromne znaczenie. U zdrowego nie będzie różnicy, ale u takiego z problemami w gospodarce glukozowo- insulinowej już tak. Nie na darmo Doktor dla osób odchudzających się zalecił węglowodany w postaci warzyw i skrobi- wtedy poziom glukozy podnosi się powoli, a to zapobiega hiperglikemii. Ale domyślam się, że ty to doskonale wiesz, tylko mnie tak podpuszczasz  8)

Gavroche

Nie podpuszczam. 8)
Przy ilości Ww spożywanych na DO/ŻO rodzaj cukru nie ma żadnego znaczenia.
Przez ścianę jelita i tak zawsze przechodzi glukoza, bez znaczenia czy z cukru czy z włókna.
Jedynie w jamie ustnej sygnalizacja przez cukry proste jest silniejsza, ale w mieszaninie z białkiem i tłuszczem zupełnie nie przeszkadza.

Nie oszukujmy się, jesli przytyłaś na lodach, zamiast schudnąć, to je żarłaś, a nie jadłaś, bo fizyka jest niestety nieubłagana, a grubasy zawsze "nic nie jedzą" i tyją z powietrza, chudzielce natomiast jedzą "fury" i "tysiące kalorii", ale "mają szybki metabolizm". ;)
A jak podliczyć im dniówkę...

Anulka177

Niestety, rozczaruję cię. Nie żarłam, jadłam codziennie porcję z kubeczka śmietany 30%, 4 żółtek i 2 łyżeczek cukru. Od dwóch lat nie przekraczam 1300 kcal dziennie, więc o obżeraniu nie ma tutaj mowy. Po prostu moja utajona alergia na nabiał w taki sposób się objawia, wystarczy kilka gramów sera czy odrobina śmietany by waga poszybowała w górę dając dodatkowo szereg innych nieprzyjemnych objawów. Dlatego bardzo cię proszę byś przestał generalizować obrażając mnie przy okazji, bo są różni ludzie, różne dolegliwości i to, co dla jednego będzie pomocne, drugiemu może zaszkodzić. Ważne, by poznać swój własny organizm i działać według tego, co mu najlepiej służy zamiast pakować wszystkich do jednego wora ogłaszając, że na mnie to działa, więc i na ciebie musi.