Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Pytanie o placki z białek

Zaczęty przez franc99, 2020-04-23, 19:15:32

Poprzedni wątek - Następny wątek

Octaver

Cytat: Jarek w 2020-04-24, 16:59:08
Cytat: Octaver w 2020-04-24, 16:08:59
Wracając do tematu, to białka są dla mnie niesmaczne. Szkoda je trochę wyrzucać, ale nie wiem, co z nimi robić.   :?

Wody płodowe pod drzewka dobre. :lol:
I nie szkoda bo robactwo też chce żyć.
Pod drzewka?

Jarek

Zakwaszają świetnie glebę  :lol:

admin

Na zakwaszenie - wapnowanie.  8)

Gavroche

Czyli wapniakom już nie trzeba diety odkwaszającej? :lol:

admin

admin

Może powinienem dodać, że to gleby tyczy, bo niektórzy mogą się nie domyśleć... ;)  :lol:

Jarek

Ponoć jakiś gostek wyrzucał żółtka a zjadał bialka , ale czy to prawda tego nie wiem.

madre

Cytat: Gavroche w 2020-04-25, 10:12:10
Czyli wapniakom już nie trzeba diety odkwaszającej? :lol:

Cytat: admin w 2020-04-25, 10:15:01
Może powinienem dodać, że to gleby tyczy, bo niektórzy mogą się nie domyśleć... ;)  :lol:

Coraz dłuższe kolejki do apteki po wapno odkwaszające.
Czuwaj harcerzu
W kolejce...
Cytat...Czekaj! Czekaj! Czekaj! Czekaj! Czekaj! Czekaj! Czekaj! Zapiszę! Zapiszę!...
Do 24:50 stop.
https://youtu.be/djIPFMWGk-8?t=1430

Trzeba tylko uważać aby nie przedawkować wapno.  Ja_ja_k przedawkuję to mi się śni rozpoczęcie wojny gdy pancernik Schleswig-Holstein napierdziela w kierunku poręby leśnej do mobilnego tartaku.

admin

8)
Nie rozumiem, ale mniejsza... ;)
Ja tyle ostatnio nie rozumiem, że strach...  :?

Blackend

A to trzeba radyjko i tv dobrze dostroić, tam wytłumaczą. ;)  :lol:

Zyon

Oj tam komedia jest jak slysze audycje z telefonami. lepsze niz kabaret :D
Niektorzy to sie pytaja czy oddychac w ogole wolno ;D
"A prosze ksiedza, sasiad na balkonie pali papierosa i dym na mnie leci, czy koronawirus z tym dymem moze do mnie przyleciec?"
Autentyk  :lol: :lol:

Z takim elektoratem pis nie zginie  :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

admin

Cytat: Blackend w 2020-04-25, 18:41:26
A to trzeba radyjko i tv dobrze dostroić, tam wytłumaczą. ;)  :lol:

Ale to bardziej chodzi o niemca i angola...  8)
Ale się uczę.  :D
Choć nie narzekam, bo polecenia i prośby wykonują poprawnie i zgodnie z moimi oczekiwaniami!  :lol:

Jarek

Ja wykonuje chętniej polecenia po niemiecku, bo sa w miarę logiczne, i dobrze płacą. :lol:

admin

:D
Wiadomo, Niemcy są super, jak i reszta północnej Europy wliczając Benelux, Czechy, Austrię i Szwajcarię, ale im bardziej na południe tym więcej sjestowania...  :?

vvv

Cytat: admin w 2020-04-26, 08:04:11
:D
Wiadomo, Niemcy są super, jak i reszta północnej Europy wliczając Benelux, Czechy, Austrię i Szwajcarię, ale im bardziej na południe tym więcej sjestowania...  :?

jasne od 08:00 do 18:00, pomiędzy 12:00 a 13:00 obowiązkowa przerwa nażarcie, 5x9=45
i sobota wolna na nadgodziny.
:mrgreen: :wink:

Blackend

Cytat: Zyon w 2020-04-25, 18:45:36
Oj tam komedia jest jak slysze audycje z telefonami. lepsze niz kabaret :D
Niektorzy to sie pytaja czy oddychac w ogole wolno ;D
"A prosze ksiedza, sasiad na balkonie pali papierosa i dym na mnie leci, czy koronawirus z tym dymem moze do mnie przyleciec?"
Autentyk  :lol: :lol:

Z takim elektoratem pis nie zginie  :lol: :lol:

Naszemu Młodszakowi kobieta z drugiego końca chodnika zwróciła uwagę, że ma maseczkę na nos założyć.  :lol:
Naczelnik wie co robi, że 2 mld przeznacza na pisowskie media. Ludzi poprzez tv można dowolnie modelować.  8)

admin

Jak te zwolenniki pisowskie lubią się wykazywać zdolnościami do wydawania poleceń, nawet bezinteresownie by zaorali, jakby im tylko pozwolić!  :shock:  :?
A ja bez maseczki, ponieważ mam "ciężką astmę i problemy naczyniowo-sercowe"! Kupiłem pikflometr dla uwiarygodnienia i nikt nie śmie piuknąć, bo nie wiedzą do czego to, ale poważnie wygląda.!  :lol:

Zyon

Hmm, to rzeczywiscie jest sposob.
Work Buy Consume Die

admin

Jasne, bo jak się dmuchnie tak, żeby na czerwonym było - to każdy widzi, że "kaganiec" nie wchodzi w rachubę! ;)
Niecałe trzydzieści zł, a jaka radość...  :lol:

Octaver

Czyli polecasz?   :P
Jak to mierzy, skoro "pikflometr pomaga w wykryciu zwężenia dróg oddechowych zanim rozpocznie się atak", a wychodzi na czerwono :lol: