Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

EPIDEMII ZŁODZIEJSTWA C.D. DZIWY NWO

Zaczęty przez RafałS, 2021-02-23, 23:24:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

Jarek

renia

Taki ekolog, a na polowania jeździł, zamiast liście jeść... ;-)

admin

:lol:
Jeździł, ale teraz go wożą, bo jeździć mu nie wypada! ;)

Jarek

Ciekawe czy patol bedzie promował nowoczesny głod - wege renesans w Europokołchoz...

admin

Oczywiście - liście mają dużo magnezu przecież, że o glifosacie nie wspomnę... ;)

RafałS

Brawo Przeszlachetny Karolek!  :wink: Doskonale wpisuje się w ramy przeszlachetnych, wspaniałych  :wink: istot pod $rockefeller Fdn & co. int. https://www.youtube.com/@RockefellerFdn/videos

renia

Cytat: admin w 2023-12-03, 11:30:07
Oczywiście - liście mają dużo magnezu przecież, że o glifosacie nie wspomnę... ;)

Liście to iście królewskie danie... 8) :lol:

admin

admin

renia

O! Dawno nie miałam, czas by było zrobić. Pogoda akuratna na takie jedzenie królewskie... :lol: ;-)

admin

Książka Kucharska 700 przepisów - przepis 505 s.312!
Na Święta idealny! Nawet proporcjum trzyma jako samodzielny posiłek, ale z laską kiełbaski na twarz też smakuje ;)

renia

:D Dziękuję. No i teraz nie wiem czy w tygodniu mam go zrobić, czy na Święta... :roll: Albo 2w1, zrobić w tym tygodniu, a dwa słoiki zawekować na Święta... :D

Blackend

Zrób teraz i zjecie na święta, przez ten czas się przegryzie i będzie w sam raz. ;)

admin

Bigos się mrozi, a nie wekuje bo nie ma potrzeby sterylizacji.
No chyba, że kto lubi sobie dodatkową pracę domową zadać - a to jak najbardziej.

renia

Ja raczej tylko surowe produkty mrożę, gotowe potrawy bardzo rzadko. Taka jestem staroświecka... 8) :lol:
Wczoraj mroziłam gotowe już zrazy (rolady wołowe) na Święta, ale sos zawekowałam... 8)

renia

Cytat: admin w 2023-12-03, 13:21:56
Bigos się mrozi, a nie wekuje bo nie ma potrzeby sterylizacji.
No chyba, że kto lubi sobie dodatkową pracę domową zadać - a to jak najbardziej.

Ale dzięki za podpowiedź, mam pudełka plastikowe, to by były akurat... :roll: Na dietę pudełkową... ;-)

admin

Żadne tam pudełka  - torebki foliowe - dieta torebkowa... ;)
A jak ma być dieta workowa - to woreczki foliowe.  8)

renia

Cytat: admin w 2023-12-03, 19:12:17

Żadne tam pudełka  - torebki foliowe - dieta torebkowa... ;)
A jak ma być dieta workowa - to woreczki foliowe.  8)

Ale muszą być mocne. Ja i tak zawsze biorę 2 woreczki, a między nie kartkę z napisem co w środku, bo zawsze myślę, że rozpoznam, a potem to wszystko jednakowo wygląda oszronione. :lol: A faktycznie woreczki mniej miejsca zajmują (tak zrobiłam ze zrazami). Dziękuję i dobranoc. :D

admin

To fakt - zamrożone wygląda jednakowo i ciężko bez oznaczenia się połapać, co się wyjmie z zamrażalnika!  8)