Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Książka kolekcjonerska.

Zaczęty przez admin, 2024-04-27, 10:07:25

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

Moja Misia ma tak samo - dopiero w połowie czytania od czerwca jest...  :shock:
Ale rozgryza każde zdanie, aby zrozumieć co też tam napisałem.  :lol:
Mnie się zaś włos jeży, bo "jak tak prostego tekstu można nie rozumieć!" ;)  :?

Blackend

:lol:
Ja też non stop gugluje.  :lol:
Najgorsze, że jak już przebrnę do następnego rozdziału, to zaraz zapominam co było wcześniej.  :? ;)
Może doczekam w końcu szybszego rozwoju asystenta AI.  8)

admin

Tytuł książki jest celowo przewrotny...  8)
W każdym razie ze środowisk akademickich doszły mnie słuchy, że "dawno tak dobrej książki na temat odżywiania nie czytali".
Ale nie ma się co przejmować, bo u ketobraci "mózg się składa ponoć ze zjedzonego masła" - tak bynajmniej wyczytałem na ichnim fejsbuku!  :shock: :lol: :lol:

Blackend

Nic nie kumają, bo gdyby kumali, to by mieli olej a nie masło w głowie. ;)

admin

Ale aby oleum do głowy doszło, to trzeba najlepiej trójniakiem zapić... ;)

admin

Malgosia

Cytat: admin w 2024-11-06, 10:33:00
Mnie się zaś włos jeży, bo jak tak prostego tekstu można nie rozumieć! ;)  :?

A ja przeczytałam książkę "od deski do deski" . Dużo zrozumiałam, ale NIE WIEM czego nie zrozumiałam, czego nie wyczytałam ??? Bardzo lubię komentarze Sławka, ale jeszcze mnie niczym nie zaskoczył......

admin

Cytat: Malgosia w 2024-11-06, 11:31:15
A ja przeczytałam książkę "od deski do deski" . Dużo zrozumiałam, ale NIE WIEM czego nie zrozumiałam, czego nie wyczytałam ??? Bardzo lubię komentarze Sławka, ale jeszcze mnie niczym nie zaskoczył......

:D
Bardzo mi miło!  :D

admin

Maniek - chyba przypadkowo usunąłem Twój post - sorry - nie da się tego odwrócić!  :(
A odpowiedź na niego jest taka:

Mnie tam ketobiochemia nie interesuje - można pisać durnoty, ale nie każdemu wypada. Mnie - nie wypada, albowiem reprezentuję swojego Tatę.
Dlatego napiszę tak:
"Kwasy tłuszczowe są syntetyzowane z glukozy dostarczonej w diecie poprzez pirogronian."* -  Biochema Davidson&wspóautorzy s.401 Wrocław 2002r.
Cytując czcigodnego Jerzego Ziębę - "koniec kropka"... ;)
A tej ketobraci z "masła mózg powstaje" .  :lol: :lol: :lol:

Najwspanialszy dietetyk jakiego już nie ma i nie będzie - Doktor Kwaśniewski - opisał to w swoich książkach dokładnie -tylko na poziomie zrozumiałym dla abiturienta, ale to nie są moje problemy.
I żeby nie było wątpliwości - sikający po paskach "na ketony" muszą zwiększyć dawkę białka, aby mieli z czego produkować ten pirogronian*, bo inaczej wypalą ketopaski i marnie skończą.
Oczywiście najprościej jest zjeść stosownie węglowodanów - co jasno i klarownie wyjaśnił Doktor Kwaśniewski w swoich książkach - "koniec kropka", a nawet trzy (...) ;)

* przypuszczam nieśmiało, że ketobrać nie wie skąd się bierze ten "pirogronian" - ale niech ich z tego powodu boli głowa.  ;)

Zyon

Cytat: Malgosia w 2024-11-06, 11:31:15
Cytat: admin w 2024-11-06, 10:33:00
Mnie się zaś włos jeży, bo jak tak prostego tekstu można nie rozumieć! ;)  :?

Ja juz dwa razy i z polowa u Slawka Piwowarczyka :D
Ale tylko dwa wiec na razie sie nie wypowiadam  :lol:
Work Buy Consume Die

admin

Spoko, od września piszę kolejną książkę, ale mam chwilowo tylko tytuł... ;)
Do tego nie mam kompletnie konceptu jak opisać zrozumiale "biologiczny kod Wszechświata", bo choć to "tylko" 64 kodony - możliwości są nieskończone.
Ponoć starczy tylko "kod Tesli" jako "wytrych" do "Wszechświata", ale w "Kronikach Akaszy" - jest podany kod samo-naprawczy Wszechświata liczący około 18tys. linijek, gdy jest oryginalny - bezbłędny, lub 20-25tys. linijek - ale tu jest nadpisanie bez sensu powodujące spowolnienie procesu i drobne błędy systemu.

Dlatego problem tylko zasygnalizowałem w tekście od autora od słów: "Programista", zapisując uniwersalną receptę na życie... " i raczej rozwijać nie będę, bo nie czuję tematu... ;)

renia

Dla mnie to brzmi jak SF... :shock: 8)

RafałS

Cytat: admin w 2024-11-07, 09:23:01
Spoko, od września piszę kolejną książkę, ale mam chwilowo tylko tytuł... ;)
Do tego nie mam kompletnie konceptu jak opisać zrozumiale "biologiczny kod Wszechświata", bo choć to "tylko" 64 kodony - możliwości są nieskończone.
Ponoć starczy tylko "kod Tesli" jako "wytrych" do "Wszechświata", ale w "Kronikach Akaszy" - jest podany kod samo-naprawczy Wszechświata liczący około 18tys. linijek, gdy jest oryginalny - bezbłędny, lub 20-25tys. linijek - ale tu jest nadpisanie bez sensu powodujące spowolnienie procesu i drobne błędy systemu.

Dlatego problem tylko zasygnalizowałem w tekście od autora od słów: "Programista", zapisując uniwersalną receptę na życie... " i raczej rozwijać nie będę, bo nie czuję tematu... ;)

Programista - spoko, ale inżynier środowiska (w tym programistycznego) to dopiero zapodał temat...  :wink:

admin

Spoko - "pandemia" to było preludium do zniewolenia narodów Europy i jest to pikuś przy "zielonym zadzie" - to dopiero będzie niewolnictwo.  :?

admin

Cytat: renia w 2024-11-07, 09:35:43
Dla mnie to brzmi jak SF... :shock: 8)

Dla mnie też...  :(
AI pobłądzi niestety. ;)

Blackend

Mam wrażenie, że prędzej ludzie pobłądzą zanim AI zdąży pobłądzić. ;)

admin

Bardzo dobrze mi się konwersowało w Józefem Wasilikiem, przesłał mi "Moje widzenie rzeczywistości" w Word, abym ocenił książkę merytorycznie. Uwag nie miałem, choć nie ze wszystkim się zgadzam(łem), ale "nic tak nie szkodzi postępowi nauki jak jednomyślność w widzeniu rzeczywistości".  8)
Fragment jest tu: http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=4825.msg170091#msg170091

RafałS

Cytat: Blackend w 2024-11-07, 10:19:27
Tiaaak?! To zapytaj ejaj - dieta która wylecza z chorób i obrotów $rockefeller pharmacy & co? I co nie da się?  8)
Albo tak... ejaj, ejaj powiedz przecie, któż najmądrzejszy we świecie?... :lol:

admin

Cytat: Blackend w 2024-11-07, 10:19:27