Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Najnowsza historia Polski

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2008-05-21, 21:28:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ewa

Michał, dzięki. Tobie również życzę błogostanu ;)))

Teresa Stachurska

Cytat: admin w 2009-09-20, 13:42:49
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7058546,Napieralski_chce_namawiac_Kwasniewska__bo_nie_slyszal.html?skad=rss - w ramach parytetu zagłosowałbym na tę kandydatkę. Poważnie!

Jeśli poważnie to ja na wszelki wypadek wyślę Pani Kwaśniewskiej dyskusję z blogu Owczarka (08-10.03.2008) wskazującą ważne różnice między Dniem a Świętem. Widziałam ją kiedyś jak skladała wyjaśnienia Sejmowej Komisji Śledczej i wrażenie jakie wtedy zostawiła jest nie do zatarcia, dla przesłuchujących z pewnością także.

admin

A czy w ramach parytetu jest ewentualnie jakaś lepsza kandydatka?

Teresa Stachurska

Ciekawe pytanie. Ja bym postawiła na @ Magrud z blogów politycznych "Polityki".

admin

Właśnie w tym problem, że nawet jak się ustali parytet, to normalne Kobiety (i nie tylko) nie będą chciały kandydować, bo kto dobrowolnie i świadomie może sobie chcieć robić źle?

renia

Cytat: admin w 2009-09-20, 15:50:45
A czy w ramach parytetu jest ewentualnie jakaś lepsza kandydatka?
Wspominałeś kiedyś, że Twoja Żona byłaby idealną kandydatką, gdyby tylko zgodziła się kandydować. I jak? Udało się Tobie namówić?

Teresa Stachurska

Cytat: admin w 2009-09-20, 16:55:54
Właśnie w tym problem, że nawet jak się ustali parytet, to normalne Kobiety (i nie tylko) nie będą chciały kandydować, bo kto dobrowolnie i świadomie może sobie chcieć robić źle?

Mówiliśmy o kandydace na prezydenta i tylko mojej kandydatce. Magrud jest świetną osobą, daj Boże każdemu takie kwalifikacje.
Polityka to jej pasja.

Co do parytetów, to kto wie czy panowie zarządzający partiami i decydujący o tym kogo wpiszą na te listy nie będą chcieć szarych myszek w miejsce tych z charakterem. Ale od czegoś i tak trzeba zacząć, jesteśmy zapóźnieni.

admin

Cytat: renia w 2009-09-20, 18:14:13
Wspominałeś kiedyś, że Twoja Żona byłaby idealną kandydatką, gdyby tylko zgodziła się kandydować. I jak? Udało się Tobie namówić?

Ania jest Prezydentową (a nawet Królową) na swoim i niech tak zostanie!  8)

renia

Teresa, ja się tym wcześniej nie interesowałam i naprawdę nie wiem od kogo zależy to - kto jest umieszczony na listach kandydatów np. na prezydenta? Oświecisz mnie trochę? :)

renia

Cytat: admin w 2009-09-20, 18:47:33

Ania jest Prezydentową na swoim i niech tak zostanie!  8)
U Ciebie jest duża pewność. Mój mąż nigdy nie wie - czego się może po mnie spodziewać  8)

grizzly

Cytat: renia w 2009-09-20, 18:51:04
...Mój mąż nigdy nie wie - czego się może po mnie spodziewać  8)...

Pewnie ma racje! :-) Jak by przyszlo co do czego, to moge zostac twoim doradca! :-)

admin

Jeśli ktoś jest nieprzewidywalny, może być utrapieniem...  :wink:
"Spontany" to się robi w nastoletnim wieku chyba?  :D

renia

Cytat: grizzly w 2009-09-20, 18:56:12
Cytat: renia w 2009-09-20, 18:51:04
...Mój m±ż nigdy nie wie - czego się może po mnie spodziewać  8)...

Pewnie ma racje! :-) Jak by przyszlo co do czego, to moge zostac twoim doradca! :-)

...chyba bym się nie wypłaciła, wysokiej klasy "specjaliści" są w cenie... 8)

renia

Cytat: admin w 2009-09-20, 18:57:58
Jeśli ktoś jest nieprzewidywalny, może być utrapieniem...  :wink:
"Spontany" to się robi w nastoletnim wieku chyba?  :D
..U mnie jest wszystko z opóźnieniem.. 8)..nawet ten nastoletni wiek przyszedł za późno..  8)

admin

Nigdy nie jest "za późno", póki "Krebs" się kręci...  :wink:

renia

Cytat: Teresa Stachurska w 2009-09-20, 18:43:19
Cytat: admin w 2009-09-20, 16:55:54

Co do parytetów, to kto wie czy panowie zarządzający partiami i decydujący o tym kogo wpiszą na te listy nie będą chcieć szarych myszek w miejsce tych z charakterem. Ale od czegoś i tak trzeba zacząć, jesteśmy zapóźnieni.
..jednak pisałaś wcześniej, kto wpisuje kandydatów na listy..

renia

Cytat: admin w 2009-09-20, 19:04:36
Nigdy nie jest "za późno", póki "Krebs" się kręci...  :wink:
..otóż to... :D