Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Najnowsza historia Polski

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2008-05-21, 21:28:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jarek

Tak wypadło, ze Tuska wina.  :lol:Ja wtedy o zadnych winach nie miałem zielonego pojecia. :lol:

Blackend

No ale od 2015r. rządził PiS i wtedy była klasyka "wina Tuska". ;)

Jarek

Cytat: Blackend w 2024-03-12, 17:12:22
No ale od 2015r. rządził PiS i wtedy była klasyka "wina Tuska". ;)
Moze i było, ale czasu nie marnowało sie  na cos, co zysku nie przynosiło. :lol:

RafałS

Przebrandowali te wina po-pisiowe, a to ta sama banko-korpo rozlewnia. :mrgreen:

Jarek

Ale to swietna zabawa w biznes, uganiac  się przez cale zycie sam ze sobą

RafałS

No ale chyba nie u niemca... :wink:

Jarek

Nie wiem, nie prowadziłem tutaj firmy...

RafałS

Lepiej nie  :lol: .To ile ty wysiedział w tych niemcach?

Jarek

1987 -  2003 Berlin - 2003 - 2015 Ostrow  i 2015 - 2024 Bawaria  :lol:

RafałS

Aaa, taaaki przekładaniec. No ładnie...  8) :wink:

Blackend

Naczelnik by stwierdził - ukryta opcja. ;)

Jarek

Bo tak jest,  każdy orze jak może...

Blackend

Fajne czasy, że można głosować nogami.  8)
Jeszcze tylko niech zluzują z tym ocipieniem globalnym i będzie ok.  8)

admin

Dokładnie - "zielony zad" do całkowitej likwidacji, bo za 30-50lat czeka Europę mini epoka lodowcowa, a za 12000-13000   lat solidna epoka lodowcowa i to taka, że może poharatać Karpaty!
Ale z mojej perspektywy nawet to pierwsze ochłodzenie mam tam gdzie... ;)  :lol:

Jarek

Cytat: Jarek w 2024-03-13, 09:15:20
Bo tak jest,  każdy orze jak może...
Zapomniałem dodać,? że z prawa orania nie mogą korzystać politycy - chyba że za swoje będą  życie oddawać, i wgniatac wrogów  w ziemię... :lol:

Jarek

Cytat: admin w 2024-03-13, 09:33:01
Dokładnie - "zielony zad" do całkowitej likwidacji, bo za 30-50lat czeka Europę mini epoka lodowcowa, a za 12000-13000   lat solidna epoka lodowcowa i to taka, że może poharatać Karpaty!
Ale z mojej perspektywy nawet to pierwsze ochłodzenie mam tam gdzie... ;)  :lol:
Spokojnie - Tusk według instrukcji odgospodarczania 10lat , a potem się zobaczy ...

Jarek

Cytat: Blackend w 2024-03-13, 09:21:30
Fajne czasy, że można głosować nogami.  8)
Jeszcze tylko niech zluzują z tym ocipieniem globalnym i będzie ok.  8)
Zluzuja ?  :shock: Będą podkręcać az nic nie będziesz, miał i będziesz szczęśliwy...

Blackend

Cytat: Jarek w 2024-03-13, 09:58:01
Zluzuja ?  :shock: Będą podkręcać az nic nie będziesz, miał i będziesz szczęśliwy...

Spokojnie, skoro w Polsce ludzie się opamiętali i podziękowali temu hipokrycie Kaczyńskiemu, który rękami swoich podwładnych zielone łady podpisywał, to każdemu kolejnemu też podziękują.  8)

Blackend

Cytat: admin w 2024-03-13, 10:11:12
https://biznes.wprost.pl/gospodarka/rolnictwo/11616967/unia-nie-chce-zakazu-importu-zywnosci-z-rosji-juz-po-debacie-w-europarlamencie.html8)
No to jak jeden gostek z wiejskiej ma wgnieść tego Putnia? ;)

I jak by co, to znowu wyjdę na prounijnego, ale ja to popieram.  :lol:
Wszelkie deregulacje i możliwość wolnego handlu, to wzrost dobrobytu.  8)