Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Najnowsza historia Polski

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2008-05-21, 21:28:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

Cytat: Blackend w 2024-03-13, 10:11:49
Spokojnie, skoro w Polsce ludzie się opamiętali i podziękowali temu hipokrycie Kaczyńskiemu, który rękami swoich podwładnych zielone łady podpisywał, to każdemu kolejnemu też podziękują.  8)

:lol:
Bardzo optymistyczne twierdzenie, bo kto wtedy będzie rządził Polkami? ;)

Blackend

Chętnych nie brakuje.  :lol:

admin

admin

https://www.msn.com/pl-pl/finanse/najpopularniejsze-artykuly/kolejny-gigant-zwalnia-w-polsce-niepokoj%C4%85ce-zjawisko-na-rynku/ar-BB1jO1Ag?ocid=msedgntp&cvid=bdf1ae0c36414ccda92c7e0e8d165352&ei=32 - w Indiach energia z węglowych elektrowni jest siedem razy tańsza niż w Europie, jakby kto nie wiedział dlaczego się "przenoszą"...  8)
A u Polek 50% ceny prądu to piramida finansowa zwana "handel emisjami co2"...   :?

Blackend

"Sytuacja jest trudna, nie ma co ukrywać - stwierdził premier w TVP Info"

Będzie grzał ten temat ile tylko paliwa wystarczy.
To idealna sytuacja dla polityka, gdy można wskazać wroga, a niewygodne pytania o gospodarkę idą na dalszy plan.  8)

admin

Hameryka jest dogadana z Rosją. Jest interes do zrobienia i tyle...  8)

Blackend

Ale gdzieś czytałem, że to Polska jest dogadana z Rosją w sprawie podziału Ukrainy. ;)

Jarek

Cytat: Blackend w 2024-03-13, 10:14:06
Cytat: admin w 2024-03-13, 10:11:12
https://biznes.wprost.pl/gospodarka/rolnictwo/11616967/unia-nie-chce-zakazu-importu-zywnosci-z-rosji-juz-po-debacie-w-europarlamencie.html8)
No to jak jeden gostek z wiejskiej ma wgnieść tego Putnia? ;)

I jak by co, to znowu wyjdę na prounijnego, ale ja to popieram.  :lol:
Wszelkie deregulacje i możliwość wolnego handlu, to wzrost dobrobytu.  8)
Osobista spekulacja,  czy w oparciu o prognozy gospodarcze ekspertów?

admin

Cytat: Blackend w 2024-03-13, 12:35:48
Ale gdzieś czytałem, że to Polska jest dogadana z Rosją w sprawie podziału Ukrainy. ;)

Sam Putin tak twierdzi, ale dodaje, że jak wojska Hołowni wejdą na zachodnią Ukrainę, to już stamtąd nie wyjdą!  :shock: ;)
Tylko nie mam pewności co Włodzimierz ma na myśli...  :?

Blackend

No właśnie ten podział, tak sądzę, ale pewnie się mylę. ;)

Blackend

Cytat: Jarek w 2024-03-13, 12:38:38

O nie, nie. Nie dam się wpuścić w maliny tłumaczenia ekonomii, bo już raz na tym forum dałem się wkręcić, by dostać ripostę w stylu - a ja i tak wolę chleb ze smalcem, a reszta to wina Tuska. ;)  :lol:

admin

Cytat: Blackend w 2024-03-13, 12:50:25
No właśnie ten podział, tak sądzę, ale pewnie się mylę. ;)

:?
Nie wnikam, ale coś o pierwszym wojowniku Polek na Ukrainie ucichło...  :?
Ten Słomka ma słomiany zapał chyba, bo siedzi od początku wojny na Kijowie, a w Kreml się nie wybiera! ;)

Jarek

Cytat: Blackend w 2024-03-13, 12:52:56
Cytat: Jarek w 2024-03-13, 12:38:38

O nie, nie. Nie dam się wpuścić w maliny tłumaczenia ekonomii, bo już raz na tym forum dałem się wkręcić, by dostać ripostę w stylu - a ja i tak wolę chleb ze smalcem, a reszta to wina Tuska. ;)  :lol:
No dobrze . To o jakim wolnym rynku piszesz?

Blackend

Że tanie jest lepsze od drogiego, a cła uderzają po kieszeni własnych, a nie cudzych obywateli.  8)

admin

Teraz jest w modzie wolny rynek regulowany przez komunię... ;)  :lol:
Znaczy chwilowo paznokcie, a później palce che brukselka odcinać z "niewidzialnej ręki rynku"...  :?

Blackend

admin

Jak będzie za darmo, to będą brać jak leci... ;)

Blackend

Cytat: admin w 2024-03-13, 13:36:22
Teraz jest w modzie wolny rynek regulowany przez komunię... ;)  :lol:
Znaczy chwilowo paznokcie, a później palce chce brukselka odcinać z "niewidzialnej ręki rynku"...  :?

Tak jak z tymi elektrykami:
Unia - żądamy elektryków!
Chiny - no to macie
Unia - tak tanio, to my nie chcemy.

;)