Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Akademia Zdrowia

Zaczęty przez admin, 2025-04-15, 13:46:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

Żółtka to najlepszy suplement diety, a tak wyli i skowytali "naukowcy" na Doktora, gdy mówił to prawie sześćdziesiąt lat temu...

admin

Jeszcze oficjalnie "nie działa", ale się powolutku rozkręca.
Fundacja im. lek.med. Jana Kwaśniewskiego dzięki wpłatom darowizn (również dokonanych przez Użytkowników tego Forum!) zakupiła do Akademii Zdrowia: profesjonalne stoły do wykonywania Prądów Selektywnych Doktora Kwaśniewskiego, zleciła wykonanie prototypu aparatu certyfikowanego przez Fundację do tych prądów oraz sfinansowała przygotowanie optymalnego produktu... (liofilizat - niespodzianka żywieniowa o której chwilowo nie rozwijam, bo dużo "wymogów" musi być spełnione - w trakcie realizacji).
Dziękuję serdecznie za każdą wpłatę - pieniądze są inwestowane w harmonijny rozwój Fundacji ku dobru wspólnemu.
Z serdecznym pozdrowieniem oglądających kanał Sławomira Piwowarczyka - https://www.youtube.com/@sawomirpiwowarczyk3484

Malgosia

Cytat: admin w 2025-05-18, 10:53:00Jeszcze oficjalnie "nie działa", ale się powolutku rozkręca.
Fundacja im. lek.med. Jana Kwaśniewskiego dzięki wpłatom darowizn (również dokonanych przez Użytkowników tego Forum!) zakupiła do Akademii Zdrowia: profesjonalne stoły do wykonywania Prądów Selektywnych Doktora Kwaśniewskiego, zleciła wykonanie prototypu aparatu certyfikowanego przez Fundację do tych prądów oraz sfinansowała przygotowanie optymalnego produktu... (liofilizat - niespodzianka żywieniowa o której chwilowo nie rozwijam, bo dużo "wymogów" musi być spełnione - w trakcie realizacji).
Dziękuję serdecznie za każdą wpłatę - pieniądze są inwestowane w harmonijny rozwój Fundacji ku dobru wspólnemu.
Z serdecznym pozdrowieniem oglądających kanał Sławomira Piwowarczyka - https://www.youtube.com/@sawomirpiwowarczyk3484

Jak Akademia Zdrowia "nie działa", to Sławek ma dużą moc sprawczą "w harmonijnym rozwoju Fundacji ku dobru wspólnemu"; BRAWO SŁAWEK!!!

No i dobrowolna JAWNOŚĆ działalnośći Fundacji: co gdzie, kiedy, ile, jak itd. , a nie jakieś tam Komisje Rewizyjne i g-o z tego .......

AR

No żesz, jak tu spokojnie wytrzymać na konkrety na hasło "liofilizat" ? Kazali czekać, to będę czekać...

admin

Ale w słoikach i (lub) puszkach wywar mięsno-kostny też będzie, jako baza do zup kolagenowych, bo zupy w Akademii Zdrowia wszystkim smakują, a jak się dobrze zbilansuje, to łatwo zrobić pełnowartościowy posiłek w płynie, jeśli ma się trochę doświadczenia w kuchni...
Dlatego postanowiłem też wydać jadłospisy (również z recepturami na zupy) w formie darmowej broszury dla studentów Akademii Zdrowia, a dla reszty zainteresowanych za symboliczną opłatą oraz płatną, unikatową aplikację optymalną do samodzielnego bilansowania posiłków pod konkretne jednostki chorobowe - ale nie stać jeszcze Fundacji na wynagrodzenie dla dobrego informatyka, a i ja do końca nie przemyślałem tego tematu - bo jest trudny. Dlatego najpierw trzeba rozruszać na dobre Akademię Zdrowia, a później sukcesywnie reszta.

Blackend

Posiłki pod konkretne jednostki chorobowe - bomba.  :D

admin

"Kalkulatorów" dietetycznych jest multum, ale to nie o kolejny taki chodzi. Dlatego muszę to dobrze przemyśleć i dać "wytyczne" do kodu... ;)

Blackend

Jest sporo zmiennych, które trzeba będzie ująć.  8)
Może się dowiem czy popełniamy błędy i jak są duże.  8)

admin

Mam pomysł na ogarnięcie, na szczęście jeszcze nie czytają w synapsach, to jest zabezpieczone solidnie...

AR

Wspaniałe plany. Wreszcie zapanuje ład i skład. Skupienie się na konkretach, które spowodują, że ż.o. będzie przyjemne i klarowne, to ... nic lepszego nie może nas spotkać. A do tego poczucie, że Ktoś sensownie nad nami czuwa... myślę, że wszyscy optymalni, poczujemy ulgę.

admin

:D
Dobór odpowiednich osób do realizacji zamierzonych celów - to podstawa.  8)

RafałS

Cytat: admin w Dzisiaj o 08:40:30Mam pomysł na ogarnięcie, na szczęście jeszcze nie czytają w synapsach, to jest zabezpieczone solidnie...
Zdarza się, ale to wyższy szczebel. Sedlak bioelektronika, etc...  :wink:  8)