Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Bóg

Zaczęty przez Marek Mitruś, 2006-09-29, 14:13:33

Poprzedni wątek - Następny wątek

anakin

Pierwsza była książka wydana w 2007 roku, potem w 2010 roku po dalszym zgłębianiu wiedzy była kolejna w języku angielskim, którą mi przysłał Paweł osobiście razem z autografem. Niektóre odcinki filmów z YT dotyczą tematów poruszonym w tej drugiej książce.

http://www.amazon.com/Prince-Hatred-Jesus-Christ-Szydlowski/dp/0986511900

Od roku 2007 do dziś Paweł Szydłowski dowiedział się wielu nowych rzeczy. Z części o Nowym Testamencie w "Tajemnicach Pisma Świętego" bardzo wiele rzeczy widzi dziś inaczej.

Pasją jednych jest biochemia, którą lubują, zachwycają się nią i odkrywają jej prawdziwe oblicze, a pasją drugich jest inna nauka ścisła - historia, i tak samo się w niej zaczytują i oddają bez reszty. ;)

Kto zrozumie - inaczej niż jest to wykładane i wpajane w kościele - opowieść o dociekliwej Ewie, która nie wierzy ślepo zapewnieniom kłamliwego autorytetu, tylko pod wpływem mądrości odważnie sięga po owoce wiedzy z "drzewa poznania dobra i zła", ten inaczej spojrzy na całą Biblię.

Wąż dawniej symbolizował wiedzę i mądrość (a dokładnie genetykę/inżynierię genetyczną), był atrybutem Boga Najwyższego - węża w rodowodzie mieli wszyscy "Synowie Boży" (pomazańcy boży), którzy byli uszlachetnieni genetycznie. Synowie Boży w Biblii występują jako patriarchowie, w mitologii greckiej byli to Tytani (pierwsze pokolenia) i Herosi (późniejsze i już niższe). Jednym słowem byli to giganci; olbrzymy, które dożywały nawet 1000 lat, jeśli nie poległy w walce.

Wąż (mądrość) skłonił Ewę po sięgnięcie po owoce wiedzy z drzewa poznania dobra i zła. I w ten sposób Ewa stała się równa bogom, naszym ojcom z nieba, cywilizacji z której się wywodzimy.

W mitologii greckiej mądrość reprezentowała Atena i to Atena jako mądrość "ożywia" pierwszych ludzi, których "ulepił z gliny" Prometeusz.

W mitologii sumeryjskiej prymitywnego i bezrozumnego człowieka-robotnika nazywanego lulu, "lepią z gliny" Anunnaki. Robią to, aby wyręczył ich w pracy.

anakin

ożywia = otwiera im oczy, daje intelekt

anakin

W Gnozie symbolem mądrości (intelektu, inteligencji) jest Duch Święty.

Gavroche

A oni tak serio z gliny lepili?
Czy to przenośnia przenośni w przenośni?
Trzeba mieć pewnie bardzo specyficzną czynność umysłu, by to pojąć :D
Wcale nie szydzę, kompletnie nie rozumiem, ale szanuję zajoba.
Bo facet bez zajoba, nic nie wart jest :D

Zyon

Cytat: anakin w 2013-10-06, 22:52:27
Pierwsza była książka wydana w 2007 roku, potem w 2010 roku po dalszym zgłębianiu wiedzy była kolejna w języku angielskim, którą mi przysłał Paweł osobiście razem z autografem. Niektóre odcinki filmów z YT dotyczą tematów poruszonym w tej drugiej książce.
Planuje ja wydac w PL? Wiesz cos o tym?

http://www.amazon.com/Prince-Hatred-Jesus-Christ-Szydlowski/dp/0986511900

Cytat: anakin w 2013-10-06, 22:52:27Z części o Nowym Testamencie w "Tajemnicach Pisma Świętego" bardzo wiele rzeczy widzi dziś inaczej.
Czyli, co wczesniej pisal, ze biblia to kod i on go odczytal. Teraz sie spostrzegl, ze jednak go blednie wczesniej odczytal?
Work Buy Consume Die

Blackend

Czyli jednak całkiem dobrze ta biblia zaszyfrowana jest? ;)

Gavroche

Cytat: Blackend w 2013-10-07, 08:53:05
Czyli jednak całkiem dobrze ta biblia zaszyfrowana jest? ;)
I wszystkie inne mądre księgi :wink:

Zyon

Work Buy Consume Die

Gavroche

Zyon

Zlo jest inteligentna istota......czyli opetanie przez serek za 6,66 ciag dalszy. Witamy w XXI wieku

http://www.youtube.com/watch?v=h1SV66ZlN34&feature=player_embedded
Work Buy Consume Die

Dasna

Cytat: Zyon w 2013-10-07, 11:22:06
Zlo jest inteligentna istota......czyli opetanie przez serek za 6,66 ciag dalszy. Witamy w XXI wieku

666 the number of the beast
666 the one for you you and me

http://www.youtube.com/watch?v=NHE5N7VypgM  8)

Zyon

Polecam obejrzec, jak religia katolicka robi wode z mozgu. I to jest ciekawe, ze w tej dyskusji to Tekieli robi za tego "powaznego" a nie Knnak, ktory swoim zwyczajem blaznuje.
Work Buy Consume Die

anakin

Cytat: Zyon w 2013-10-07, 08:16:38
Planuje ja wydac w PL? Wiesz cos o tym?

Nie, takich planów nie ma. Wydanie książki bywa karkołomnym wyzwaniem. Paweł woli przekazywać swą wiedzę poprzez filmy na youtube. Tak jest wygodniej i szybciej. Z książką jest dużo kłopotu, bo trzeba się dopasować do wydawcy (cenzura/poprawność polityczna). Od napisania książki do jej wydania może upłynąć więc sporo czasu... Zbyt wiele nerwów ta przyjemność kosztuje.

Przy okazji - najnowszy, jeszcze gorący, trzeci odcinek filmu Pawła Szydłowskiego o zapomnianej najstarszej historii Polski:

http://www.youtube.com/watch?v=n12s2W-Zo3E

;)

CytatCzyli, co wczesniej pisal, ze biblia to kod i on go odczytal. Teraz sie spostrzegl, ze jednak go blednie wczesniej odczytal?

Nie, tu absolutnie nic się nie zmieniło. Wystarczy zrozumieć, że Biblia (i pozostałe święte księgi) to precyzyjny przewodnik po historii naszej planety (kronika historyczna) i wnikliwie poznać dzieła historyków i kronikarzy starożytnych, które wzajemnie się dopełniają z rzeczami opisanymi w Biblii. Wszystko co zostało opisane w Biblii miało miejsce naprawdę.

Paweł po prostu długo ufał, że Jezus to był dobry człowiek, a nie cwany oszust. A w czterech ewangeliach obsmarowali go tak nieprzychylni mu Żydzi. Nie wiedział wtedy jeszcze, że Biblię w całości Konstantynowi Wielkiemu na czas pierwszego soboru w Nicei w roku 325 dostarczyli "aniołowie boży" (cywilizacja od której pochodzimy).

W "Tajemnicach Pisma Świętego" Paweł broni Żyda Jezusa z Nazaretu. W anglojęzycznym "Księciu Nienawiści" już tego nie robi. Już po napisaniu Tajemnic dzięki dalszym badaniom odkrył, że królewicz Jezus z Nazaretu faktycznie wywodził się z królewskiego rodu (ze strony matki), a cała jego rodzina toczyła walkę o tron.

Blackend

Czyli jest progres ;)

Zyon

Cytat: anakin w 2013-10-07, 12:50:14
Nie, takich planów nie ma. Wydanie książki bywa karkołomnym wyzwaniem. Paweł woli przekazywać swą wiedzę poprzez filmy na youtube. Tak jest wygodniej i szybciej. Z książką jest dużo kłopotu, bo trzeba się dopasować do wydawcy (cenzura/poprawność polityczna). Od napisania książki do jej wydania może upłynąć więc sporo czasu... Zbyt wiele nerwów ta przyjemność kosztuje.
Wg mnie dziwne, jezeli sie pierwsza swietnie sprzedawala to i druga powinna. Filmy na YT poruszaja tematy po lebkach, bo ile da sie opowiedziec przez 10 minut. Inna sprawa, ze filmyna YT w wiekszosci przypadkow sa robione dla leniwych polmozgow, ktorym sie nie chce czytac wiec to publicznosc niestala i na dluzsza mete daremna. A i sam attitude lektora ma znaczenie. Szczerze mowiac poczytalbym, ale jezeli sam autor nie chce to trudno.
Work Buy Consume Die

anakin

Cytat: Zyon w 2013-10-07, 12:55:11
Wg mnie dziwne, jezeli sie pierwsza swietnie sprzedawala to i druga powinna. Filmy na YT poruszaja tematy po lebkach, bo ile da sie opowiedziec przez 10 minut.

Przez 10 minut niewiele, faktycznie, ale gdy się to zsumuje... ;)

I tu ja służę pomocą: http://www.youtube.com/user/DrapiezcaMH/videos?shelf_index=5&view=50&sort=dd

Bardzo starannie posegregowałem te filmy.

Zyon

Anakin, dziekuje ale mi szkoda czasu na siedzenie przed komputerem i marnowanie wzroku. Filmy sa z definicji, dla tych, ktorym wyobrazni nie starcza podczas czytania ksiazek. Lubie wziac ksiazke, usiasc w fotelu, zrobic sobie kawe i sie zatopic w lekturze. Moze to staroswieckie ale filmy to tylko zajawki-kierunki do zainteresowania sie tematem. Epoka obrazkowej komunikacji mnie w tej kwestii nie przekona. W powaznej dyskusji na pytanie "skad wiesz", argument "z filmu na YT" oprocz tego, ze brzmi smiesznie to jest dyskwalifikujacy ;)
Work Buy Consume Die

Sandman80

Cytat: Zyon w 2013-10-07, 11:22:06

totalna żenada taki program  :?

anakin

Cytat: Zyon w 2013-10-07, 13:15:13
Anakin, dziekuje ale mi szkoda czasu na siedzenie przed komputerem i marnowanie wzroku. Filmy sa z definicji, dla tych, ktorym wyobrazni nie starcza podczas czytania ksiazek. Lubie wziac ksiazke, usiasc w fotelu, zrobic sobie kawe i sie zatopic w lekturze. Moze to staroswieckie ale filmy to tylko zajawki-kierunki do zainteresowania sie tematem. Epoka obrazkowej komunikacji mnie w tej kwestii nie przekona. W powaznej dyskusji na pytanie "skad wiesz", argument "z filmu na YT" oprocz tego, ze brzmi smiesznie to jest dyskwalifikujacy ;)

No cóż, co kto lubi. ;)

Ja przykładowo lubię posłuchać sobie wiadomości albo dla odmiany czegoś mądrego, gdy przyrządzam posiłek w kuchni. Włączam sobie wtedy youtube na moim smart TV i laptopie, sparuję oba ze sobą i słucham sobie Pawła na telewizorze. Słucham przede wszystkim. Do oglądania nie ma tam wszak za wiele. :)

Zyon

Jezeli cos robisz i czegos sluchasz to jest to tylko czynnosc towarzyszaca, nie absorbujaca zbytnio. Z reguly takie rzeczy nie trafiaja do pamieci na dlugo. Ja wole sie skupic na zagadnianiu i poswiecic mu uwage w calosci. Tak juz mam.
Work Buy Consume Die