Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Bóg

Zaczęty przez Marek Mitruś, 2006-09-29, 14:13:33

Poprzedni wątek - Następny wątek

anakin

A skoro mam przekonanie, że owe święte księgi dane nam zostały przez cywilizację liczącą może nawet milion lat, to wybieram ich wiedzę, a nie naszą "pół wieczną".

Gavroche

Cytat: anakin w 2013-11-07, 19:55:52
A skoro mam przekonanie, że owe święte księgi dane nam zostały przez cywilizację liczącą może nawet milion lat, to wybieram ich wiedzę, a nie naszą "pół wieczną".
Skoro masz takie przekonanie.

Radzio

Anakin, ale wobec tego choć ciałem bądź z nami. :D
Daj się swoją powierzchownością nacieszyć. ;) :lol:

Milion lat intelektualnych doświadczeń- to pewnie już nawet żyworodni nie są, tak Energię zmanipulowali. :D
Ciekawe kto ich, z kolei, pisać nauczył. :shock:

anakin

Cytat: Radzio w 2013-11-08, 05:08:36
Milion lat intelektualnych doświadczeń- to pewnie już nawet żyworodni nie są, tak Energię zmanipulowali. :D

http://www.youtube.com/watch?v=KnXdYKofbH0&list=PLmSAlyXU7ditfXhKpqVfQquT1aNuo2K11#t=883

Dokładnie, dokładnie tak.  8)

Gavroche

Anakin, ale wobec tego choć ciałem bądź z nami. :D
Daj się swoją powierzchownością nacieszyć. ;) :lol:

Ciekawe kto ich, z kolei, pisać nauczył. :shock:
:lol:

Radzio

Cytat: anakin w 2013-11-08, 11:32:30

http://www.youtube.com/watch?v=KnXdYKofbH0&list=PLmSAlyXU7ditfXhKpqVfQquT1aNuo2K11#t=883

Tak, tak dokładnie. :D
Nie ma ich, są myślą zaledwie, a do latania jednak jakiegoś sprzętu potrzebują- ciekawe.
Zrozumiałem, że Ty stanowisz dla nich taki "sprzęt".
Sporo się w Tobie tego towarzystwa skompresowało?!? 8)

Gavroche

Cytat: Radzio w 2013-11-09, 04:55:56
Cytat: anakin w 2013-11-08, 11:32:30

Tak, tak dokładnie. :D
Nie ma ich, są myślą zaledwie, a do latania jednak jakiegoś sprzętu potrzebują- ciekawe.
Zrozumiałem, że Ty stanowisz dla nich taki "sprzęt".
Sporo się w Tobie tego towarzystwa skompresowało?!? 8)
Zakrzywiło?

Radzio

W kompresowało! Mój Pro...  :D znaczy PLUMciu. :lol:

Zyon

Work Buy Consume Die

Zyon

Work Buy Consume Die

Gavroche

Zyon

Stary Testament dowodem czegos tam jest
Work Buy Consume Die

Blackend

Można czytać i przemyśleć sobie parę rzeczy, bo warto, a można też olać i przyjąć, że pisali ją napruci mnichowie czy jakoś tak.  :lol:
W obu przypadkach jest dobrze.  :D

Gavroche

Cytat: Blackend w 2014-01-23, 10:02:15
Można czytać i przemyśleć sobie parę rzeczy, bo warto, a można też olać i przyjąć, że pisali ją napruci mnichowie czy jakoś tak.  :lol:
Jasne.
50/50 :D

Zyon

Cytat: Blackend w 2014-01-23, 10:02:15
Napruci to tylko nowy testament napisali. Stary nie
Work Buy Consume Die

Blackend

Nowy też genialny, było nie było utrzymać się 2000 lat na tym trudnym rynku, to nie w kij dmuchał.  8)

Blackend

Cytat: Gavroche w 2014-01-23, 10:04:28
Jasne.
50/50 :D

A to najzdrowsza życiowa zasada. ;)

administ

Cytat: Blackend w 2014-01-23, 10:48:02
Nowy też genialny, było nie było utrzymać się 2000 lat na tym trudnym rynku, to nie w kij dmuchał.  8)

Bo Nowy Testament jest napisany dla licznych w formie wytycznych modlenia się do Trójcy, a Stary Testament, dla nielicznych w formie wytycznych kontaktowania się z Bogiem.  8)

Zyon

Stary jest na faktach, Nowy na faktach medialnych  :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2014-01-23, 11:50:23
Stary jest na faktach, Nowy na faktach medialnych  :lol:
Oko za oko vs drugi policzek :D
Obie idee piękne, obie nierealne.