Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

WITAMINA D.

Zaczęty przez MORGANO, 2006-12-27, 00:24:52

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Cytat: Blackend w 2014-12-06, 20:08:31
Tranu nie piłem, ale łykałem tabletki A+D3.  8)

Ty to już jesteś nowe pokolenie...

Gavroche

A tran w kapsułkach to neoklasycyzm? :lol:

renia

Moje pokolenie chyba tego w dzieciństwie nie znało (przynajmniej ja). Swoim dzieciom to już kupowałam tran w kapsułkach, żeby ich nie stresować... :lol:

administ

Dinozaurom nie badali jak dziś poziomu wszystkiego we krwi z zaniżonymi normami tego co może być wyższe i zawyżonymi tego, co może być niższe.
Dlatego ludzie nieświadomi, bo niezdiagnozowani umierali.  8)
A dziś to co innego, bo kitelowcy z każdego nawet zdrowego zrobią chorego na podstawie "norm" i każden umiera na jakąś "chorobę"...  :lol: :lol: :lol:
U dzieci na przykład występuje normatywnie i powszechnie hiperlipidemia i nikt o tym nie wiedział, póki badać nie zaczeli. Ale na szczęście, resztkami sumienia, dzieciom jeszcze statyn nie podają.  :(

Gavroche

A normy budowlane uniemożliwiają postawić dziś piramidę Hejhopsa :D

Blackend

Współczesny neoniewolnik na wszystko musi mieć normy i regulacje, bo na tym polega niewolnictwo tzn. bezpieczeństwo socjalne chciałem napisać. ;)

Radzio

Cytat: MariuszM w 2014-12-06, 19:36:37
Pil ktos z was za malolata tran? Ja nie,za to non toper bylem na sloncu,bez filtrow UV ... :) Nie wiem jaki mam poziom witD i raczej nie chce wiedziec. Malo mam zmartwien :lol: , to w kontekscie niedoborow ;)

Z pewnością też bym pił, ale ... rzadko w domu bywałem. :D "Bo mi pod pancerzem duszno". O! :lol: ;)

Gavroche

Cytat: Radzio w 2014-12-07, 11:28:07
Cytat: MariuszM w 2014-12-06, 19:36:37
Pil ktos z was za malolata tran? Ja nie,za to non toper bylem na sloncu,bez filtrow UV ... :) Nie wiem jaki mam poziom witD i raczej nie chce wiedziec. Malo mam zmartwien :lol: , to w kontekscie niedoborow ;)

Z pewnością też bym pił, ale ... rzadko w domu bywałem. :D "Bo mi pod pancerzem duszno". O! :lol: ;)
W szkole nie dawali?

Radzio

Kto krzywo rósł, to pewnie i dawali. :D
A poza tym, kto by się przejmował, w tym zakresie, "komuszymi sportowcami debilami". :lol:

Gavroche

Nam regularnie raz w tygodniu łychę dawali, ja stawałem często dwa-trzy razy za kolegów, bo nie lubili, dziwaki :x
I fluorowane tabletki dawali, tych nie lubiłem, bo to chyba z sacharyną i brzuch po tym bolał, wyrzucałem w kwiatki :lol:
I zęby myliśmy regularnie fluorkami i mleko było obowiązkowe...
Tak się nami państwo opiekowało :lol:

Blackend

U nas mleko nie było obowiązkowe. Mozna było się zapisać lub nie. A tabletki fluorowane też pamiętam.  :lol:

Radzio

Cytat: Gavroche w 2014-12-07, 11:48:13
...
I zęby myliśmy regularnie fluorkami i ...
:lol:

To mni się najbardziej podobało, ... że mogę pluć ze wszystkimi do jednej umywalki w gabinecie u pielęgniarki. :lol:

Gavroche

Cytat: Radzio w 2014-12-07, 12:42:16
Cytat: Gavroche w 2014-12-07, 11:48:13
...
I zęby myliśmy regularnie fluorkami i ...

To mni się najbardziej podobało, ... że mogę pluć ze wszystkimi do jednej umywalki w gabinecie u pielęgniarki. :lol:
Phi, ja się wysikałem na dywan u dyrektora ;)

Radzio

Gavroche

Radzio

Aha. To tak to działa, a ja grzecznie wypluwałem. 8)
Zaś mni chronili. :lol:

Gavroche

Cytat: Radzio w 2014-12-07, 13:59:55
Aha. To tak to działa, a ja grzecznie wypluwałem. 8)
Zaś mni chronili. :lol:
Zapalenie pęcherza miałem, a pani mnie wysłała do dyrcia, że niby tak często wychodzę na lekcji, choć trzymałem jak mogłem.
Cóż było robić?
Udowodniłem :lol:

Radzio

Pierdziu, do wspomnień nie ma sensu wracać, ... dyrciowi. ;) :lol: :lol: :lol:*

Mój ulubiony Autor- wiesz, ten Maminsyn, za pośrednictwem własnych wspomnień, przekazał mi wiele cennych informacji i nie traktuję ich jako lekcje cudzych błędów. :D

O Kaziu! O małym Kaziu jest ciekawa historia. :D

Gavroche

To trza umić 8)
A ja mam na strychu cały dyrciowy dywanik, mokrusieńki jeszcze :lol:

Radzio

Znaczy, to trofeum jest takie. :D