Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

Wegetarianie kochają zwierzęta!!!,

Zaczęty przez sabina, 2007-01-06, 08:58:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

:shock:
https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/swiat/zmuszali-dziecko-do-weganizmu-do-więzienia-nie-pójdą/ar-AAGakk0?ocid=spartanntp - to jest niemożliwe, przecież wegetarianizm to najzdrowsza dieta jest!  :?
To nie przez dietę, tylko z innych powodów na pewno wyniknęło!  :(
I jeszcze rodziców karać, że zdrowo odżywiali swoją pociechę!  :shock:

Gavroche

Trochę mi się ten opis gryzie.
Tak małe dziecko powinno być na piersi, więc nawet jakby je dokarmiali tylko chlebem i ziemniakami, wszystko powinno być ok.
Piszą też, że inne ich dzieci rozwijały się normalnie.

A tu dzieciak ponad rok, bez zębów i o wadze 3 miesięcznego niemowlaka?
Może na sojowej butelce jakiej go trzymali?

admin

Mnie też to bardzo podejrzanie wygląda, ale pewnie nie zastosowali poprawnie "formuły 30g" i stąd te anomalie na tak zdrowej diecie ma to dziecię!  :?
Tym bardziej, że ospa zbożowa z parowanymi ziemniakami do woli w zasadzie zaspokaja całkowicie potrzeby nawet na aminokwasy egzogenne i wit.C!  8)

admin

madre

Cytat.....Kiedy mówię o feminizmie, mówię o szacunku dla zwierząt których los, np. los krów mlecznych, jest zdeterminowanych przez ich płeć ...   I najważniejsze! Promocja weganizmu. Wegańskiego życia. Zachęcenie każdego do tego, aby przeszedł na weganizm. Pokazanie, że za każdym kawałkiem mięsa, plastrem sera, szklanką mleka kryje się ogromne cierpienie....
Jakby co, to ja się nie śmieję z pani doktor Spurek. Tylko ubolewam nad jej kondycją zdrowotną: fizyczną i psychiczną , bo parafrazując jej wypowiedź można by zaryzykować opinię: Los wegan i weganek jest zdeterminowany ich sposobem żywienia.  :(

https://dorzeczy.pl/111947/Los-krow-determinuje-ich-plec-Wypowiedz-Spurek-hitem-internetu.html

admin

Trzainacy

Cytat: madre w 2019-09-02, 12:23:59
Cytat.....Kiedy mówię o feminizmie, mówię o szacunku dla zwierząt których los, np. los krów mlecznych, jest zdeterminowanych przez ich płeć ...   I najważniejsze! Promocja weganizmu. Wegańskiego życia. Zachęcenie każdego do tego, aby przeszedł na weganizm. Pokazanie, że za każdym kawałkiem mięsa, plastrem sera, szklanką mleka kryje się ogromne cierpienie....
Jakby co, to ja się nie śmieję z pani doktor Spurek. Tylko ubolewam nad jej kondycją zdrowotną: fizyczną i psychiczną , bo parafrazując jej wypowiedź można by zaryzykować opinię: Los wegan i weganek jest zdeterminowany ich sposobem żywienia.  :(

https://dorzeczy.pl/111947/Los-krow-determinuje-ich-plec-Wypowiedz-Spurek-hitem-internetu.html
Adekwatny do sposobu myślenia Pani poseł jest cytat Alberta Einsteina :Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.

admin

Super - bardzo dobre!  :D
Wiadomo, że "mięso to rak" pewny, więc... ;)

Octaver

admin

Bardzo dobrze, bo szkoda mięsa marnować do złej proporcji.  :D
Że też ta Polska i Polki nie mogą zejść poniżej 30kg mięsa, rocznie na głowę.
Zaraz lecznicze właściwości dobrej proporcji wysokowęglowodanowej by się ujawniły, zaś gluten byłby pełnoporcjowym białkiem, a cukier zacząłby krzepić jak w połowie ubiegłego wieku, gdy oryginalna cola była zdrowa, a tak tylko marnotrawstwo mięsa i pleniące się choróbska.  :?
No ale jaki zarobek na "tabletkach".  :D
Sama "dobra zmiana" z nazwy nie wystarczy, aby uszczęśliwić swoich "wyborców"...  :lol:

Octaver

A im by się wtedy wydawało, że to przez mięso chorowali :lol: Ale dobrze by na tym wyszli 8)

admin

Białko się tak ciężko trawi, że u niektórych alergie pokarmowe powoduje! ;)
Cukry proste i dwucukry oraz tłuszcze, mimo błędnych teorii o "ciężkostrawności", jako substancje nieswoiste, czyli nie dające odpowiedzi immunologicznej - trawią i wchłaniają się dość "łagodnie i neutralnie" dla organizmu. Również białka "bezjądrzaste" - pochodzące głównie z przesączu, hydrofilne łatwo się wysalające, z wyłączeniem kazeiny, są lekkostrawne, ale na szczęście już muszę iść na spacer, więc - koniec mędrkowania!  :D

Blackend

admin

Spacer jest dobry, wróciłem i mi samo przeszło!  :D

Blackend

A bo przy tych leśnych sikorkach ciężko myśli zebrać. ;)

admin

Wiadomo, dlatego lepiej się nie rozglądać, jak się te myśli zbiera. ;)