Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Wegetarianie kochają zwierzęta!!!,

Zaczęty przez sabina, 2007-01-06, 08:58:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

Może startować, w Bawarii i tak nikt z golonki nie zrezygnuje... ;)

Jarek

Oby :lol:
Bo jak kneble wprowadzili to się zalamelem skutec,noscia manipulacji państwa policyjnego

renia

Aż mi "smaka" narobiliście i kupię dzisiaj golonkę (wezmę ją w przyprawy do jutra)... 8) :lol:

Zyon

Najlepiej ze sztucznego miesa, to przyszlosc ludzkosci :D
Work Buy Consume Die

Jarek

Cytat: renia w 2022-11-21, 11:22:30
Aż mi "smaka" narobiliście i kupię dzisiaj golonkę (wezmę ją w przyprawy do jutra)... 8) :lol:
Robią to inaczej niż u nas - chrupiąca skórka z tuscykiem

Jarek

My w piątek na gęsinę i grzane wino

renia

Cytat: Zyon w 2022-11-21, 12:10:35
Najlepiej ze sztucznego miesa, to przyszlosc ludzkosci :D

No to się wie samo przez się. My idziemy z po(d)stępem i osiongnienciami... 8) :lol:

renia

Cytat: Jarek w 2022-11-21, 12:41:22
Cytat: renia w 2022-11-21, 11:22:30
Robią to inaczej niż u nas - chrupiąca skórka z tuscykiem

Też taką lubię... :D

renia

Cytat: Jarek w 2022-11-21, 12:44:09

Do gęsiny się "przymierzam", ale nasze "Małolaty" jej nie jedzą. :? To już jest pokolenie "tego nie, a to be, a to fe..." :lol:

renia

Dzisiaj nie kupiłam golonki, bo została w "moim" mięsnym tylko jedna - przednia. A sprzedawca mówił, abym do jutra poczekała, to mi rano odłoży ładną tylną i jeszcze przeciętą na połowę... A niech mu tak będzie... :lol:

Jarek

Cytat: renia w 2022-11-21, 13:39:09
Cytat: Jarek w 2022-11-21, 12:44:09

Do gęsiny się "przymierzam", ale nasze "Małolaty" jej nie jedzą. :? To już jest pokolenie "tego nie, a to be, a to fe..." :lol:
Reniu, z mężem do pozadnej restauracji , a nie tam przy garach godzinami  stac ... :lol:

renia

Chodzimy od czasu do czasu. :D Ale nie ma to jak w domu... 8)

Jarek

admin

renia

Cytat: Jarek w 2022-11-21, 18:10:08
Wiadomo  w domu najlepiej...

Wiemy co jemy... :lol: Przynajmniej tak nam się wydaje...  :roll: :lol:

renia

Cytat: admin w 2022-11-21, 18:27:24
Ale teraz w restauracjach dają "paragony śmierci"...  :(
https://www.o2.pl/biznes/tyle-zaplacila-za-jajecznice-w-stolicy-lepiej-usiadzcie-oto-rachunek-6836347812678336a - proszę, za jajecznicę...  8)

Niektórych takie ceny właśnie przyciągają, aby potem się pochwalić gdzie się jada...  :lol:

Jarek

Zyon

Komedia  :lol: :lol: :lol: :lol:
CytatZ badań ankietowych GfK przeprowadzonych w Holandii wynika, że ??40% wegetarian regularnie je mięso, a ponad 50% wegan delektuje się smakiem nabiału i jajek.
https://www.researchgate.net/publication/366229774_Many_vegetarians_and_vegans_do_eat_animal_products
Work Buy Consume Die

renia

:lol: Inaczej długo by nie "pociągnęli"... 8)

admin

Na liściach kiepsko, ale na nasionach się da dość długo pociągnąć.