Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

PRASÓWKA

Zaczęty przez toan, 2007-01-11, 06:48:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

No napisałem w tych ŁONTP i to całkiem zgrabnie - zagrycha to podstawa, aby alkohol nie "szkodziił", a nawet jak dawniej miód  - "był zdrowy na serce"... ;)  8)

Blackend

Zanim do tego dojdą, to jeszcze mnóstwo zielonej makulatury przemielą na "dalsze badania są konieczne".  8)

admin

Nic się nie zmieniło we "wnioskowaniu" z poprawnie przeprowadzonych badań.
Tak jak z rakiem płuc - 1/4 przypadków nie wąchała nawet tytoniu albo z tą "pylorią" w żołądku - zarażone nawet 70% populacji, a chorych na wrzody żołądka jest kilka procent.  8)
Ale i o tym wspominam w ŁONTP.

admin

https://www.msn.com/pl-pl/kuchnia/wiadomosci-o-zywieniu/czy-jajka-pomagaj%C4%85-schudn%C4%85%C4%87-tak-ale-tylko-tej-grupie-os%C3%B3b-inni-osi%C4%85gn%C4%85-ca%C5%82kiem-odwrotny-efekt/ar-BB1mw1ib?ocid=msedgntp&pc=HCTS&cvid=4db9922ab5ab4740b46f526ced9e9a0d&ei=104 - nie komentuję, bo co tu komentować - kociokwik umysłowy z braku znajomości podstaw dietetyki i tyle.   8)
A najśmieszniejsze, że Doktor dokładnie napisał komu jaja pomogą, a komu zaszkodzą - całkowicie zrozumiałym językiem do tego, a i tak "niezrozumiale"...  :lol:

admin

Blackend

Tam piszą, że cholesterol nie wpływa na poziom cholesterolu we krwi.  :shock:
Doktora się naczytali czy jak? ;)  :lol:

admin

Coraz weselej... ;)

RafałS

Cytat: admin w 2024-09-01, 14:51:37
https://www.msn.com/pl-pl/zdrowie/nasze-zdrowie/osoby-z-tymi-objawami-powinny-uwa%C5%BCa%C4%87-na-jajka-mog%C4%85-powa%C5%BCnie-zaszkodzi%C4%87/ar-BB1kI4fE?ocid=msedgntp&pc=HCTS&cvid=600ffd8043294326a0b1b6656b662ce6&ei=40 - jakie to mądre, zdrowi mogą, a chorzy nie...  :lol:
Jeszcze trochę, a doczytają w książce Żywienie Optymalne może? ;)  : 8)
A że zdrowych nie ma, tylko źle zdiagnozowani... (jak to w zamordyzmach).
Na razie wygląda to na odkrycie Ameryki typu że zdrowi są zdrowi, a chorzy są chorzy. Kolejnym wytłumaczeniem w takich przypadkach są geny. O! "To przez geny, tego się nie zmieni"...  :mrgreen:

admin

:lol:
Wiadomo, na geny nic się nie poradzi... ;)

admin

Postawię śmiałą tezę, że "pandemia" rchorób to zasługa diagnostyki... ;)
Bo to idzie zdrowy człowiek do lekarza, a wychodzi "chory na normy"

Blackend

Ale jak pójdzie i wyjdzie bez recepty, to poszuka takiego fachowca, który ze zrozumieniem do tematu podejdzie i coś znajdzie. ;)

admin

Zadziwiające, że farme nie rozumie, że bez recept łykaliby jeszcze więcej pigułek, bo to też takie jakby "suplementy" bez których przecież żyć się nie da... ;)
Komiczne jest to, że zamiast suplementować sobie wit.D zwykłym masłem wolą łykać jakieś tłuszcze synestetyczne w kapsułkach!  :lol:

Blackend

Zamiast wyjść po wizycie z receptą mieliby dostać rekomendację żeby kupić sobie masło? ;)
Takie numery to nie przejdą. ;)

admin

renia

Tym bardziej, że "okazało się", że margaryna jest "zdrowsza"... :? :lol:

Blackend

Dawniej też "Ja jem tylko Kamę, dlatego wszyćko pamiętam i serce mam jak dzwon". ;)

renia

Słuchałam lekarzy przez wiele lat... :? :lol:

admin

I tak trzeba, bo przecież lekarze chcą dobrze... ;)

renia

Chcą, ale nie potrafią, albo nie mogą... :?