Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

PRASÓWKA

Zaczęty przez toan, 2007-01-11, 06:48:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Cytat: RTS w 2010-09-16, 18:59:39
... lepiej by było"wywracać" najpierw produkcję i gospodarkę żywnością.....

I jeszcze parę stołków wywrócić by się przydało.. 8)

RTS

Cytat: renia w 2010-09-16, 19:14:37
I jeszcze parę stołków wywrócić by się przydało.. 8)
Mission "Impas i ból".  :P

Iga

Bany by się przydały w polityce :P

WojciechS

Ban jest niedemokratyczny!  :lol:

RTS

Cytat: Iga w 2010-09-16, 19:19:22
Bany by się przydały w polityce :P
No nie wiem, bo wtedy zaczyna się przepoczwarzanie a na miejscu jednej głowy wyrasta kilka...  :P

renia

Cytat: Teresa Stachurska w 2010-09-17, 18:27:49

http://www.medonet.pl/zdrowie-na-co-dzien,artykul,1624269,1,uszkodzone-nerwy,index.html 

.."określa się medycznym terminem idiopatycznej neuropatii obwodowej..."

Teraz to większość chorób jest odiopatycznych. Najłatwiej dać takie idio(pa)tyczne określenia...

PS. Dlaczego Teresa dałaś ten link? Co Cię w nim zaintrygowało?

RTS

Cytat: renia w 2010-09-17, 19:04:41

To jest robienie z ludzi robotów... :?

http://technowinki.onet.pl/wiadomosci/amerykanska-armia-chce-manipulowac-mozgiem-za-pomo,1,3689663,artykul.html
Swoją drogą to środowisko, w którym żyjemy też jest sztucznie zmanipulowane na poziomie elektromagnetycznym. Żadne z wczesniejszych pokoleń nie próbowało na sobie takiego eksperymentu jak my. Ledwie zaczyna się sprzątanie na poziomie chemicznym a tu już zaśmiecony jest poziom e-m.

Teresa Stachurska

Reniu, dlaczego dałam? Może odezwie się ktoś kto akurat cierpi na taką dolegliwość i powie co jadł? Tam piszą że zbudowanych z tłuszczu części unerwienia chorym brakuje, no i mnie się kojarzy...

renia

Też jak to czytałam miałam takie skojarzenia, że można by spowodować cofnięcie tej choroby ....tylko już zapomniałam czym... :roll: :wink:  ..jak i innych chorób idiopatycznych...

renia

Co mnie jeszcze zaintrygowało - to to, że jak nie mają leku na daną chorobę, lub leki nie pomagają, to podają leki przeznaczone do leczenia innych chorób i...biznes się kręci...

Teresa Stachurska

Biznes się kręci, tyle że chorym wbrew :(  Moja siostra ma "zespół cieśni"... Ale DO jest nie dla Niej...

barja

Zespół cieśni można też rozćwiczyć, ale szybciej jest zoperować. Lekarze też muszą z czegoś żyć.

Teresa Stachurska

Cytat: barja w 2010-09-18, 19:20:45
Zespół cieśni można też rozćwiczyć, ale szybciej jest zoperować. Lekarze też muszą z czegoś żyć.

Wiadomo  :? 

wloczykij

Cytat: Teresa Stachurska w 2010-09-25, 09:59:12
http://wiadomosci.onet.pl/nauka/popularne-warzywa-zwiekszaja-ryzyko-cukrzycy,1,3700823,wiadomosc.html

"Wczesne wprowadzanie do dziecięcej diety warzyw okopowych, jak marchew czy ziemniaki, zwiększa ryzyko rozwoju cukrzycy typu 1 u dzieci z genetycznymi predyspozycjami do niej - zaobserwowali naukowcy z Finlandii."

WojciechS

Nie ma się co martwić takim doniesieniem naukowym, bo wszyscy wiedzą, że najzdrowsze jest 5*warzywa i owoce i to od najmłodszych lat.
Do tego producenci przecierków dla niemowląt zadbają o stosowne antybadania naukowe udowadniające zupełnie coś przeciwnego...  :D