Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

PRASÓWKA

Zaczęty przez toan, 2007-01-11, 06:48:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Dr Kwaśniewski górą...  :wink:

renia

Cytat: MariuszM w 2012-08-05, 21:57:53
Cytat: renia w 2012-08-05, 18:34:49
Dla mnie ta biochemia wydaje się prawie niemożliwa do ogarnięcia... :? Nie wiem ile lat bym musiała ją studiować, aby ją całkowicie pojąć... :roll: Może to jest tylko dla wybitnych umysłów? I po co takie trudne nazwy w niej porobili?
można prościej  :) http://optymaln.republika.pl/dz154.html
lub
www.biochigen.slam.katowice.pl/podrecznik/9.pdf  :D
a wszystko i tak sprowadza się do B:T:W ;)  :lol: :twisted:

Procesy biochemiczne w naszych organizmach przebiegają tak samo - bez względu na to czy znamy biochemię czy nie. Dobrze, że dr. Kwaśniewski ją znał i stworzył mam gotowy model poprawnego żywienia. My musimy znać tylko jego zasady... :D ...dla zdrowia...a dla zainteresowanych znajomość biochemii na pewno nie zawadzi a jeszcze ułatwi stosowanie DO... :D

MariuszM

Chciałbym, choć raz zobaczyć miny "naukowców", jak dr Kwaśniewski tłumaczy im w tak prosty sposób to, co jest dla nich "tabu". -bezcenne  :lol: :)

renia

Cytat: admin w 2012-08-05, 22:03:34
Dr Kwaśniewski górą...  :wink:

Nie do "pobicia"... :D

renia

Cytat: MariuszM w 2012-08-05, 22:17:21
Chciałbym, choć raz zobaczyć miny "naukowców", jak dr Kwaśniewski tłumaczy im w tak prosty sposób to, co jest dla nich "tabu". -bezcenne  :lol: :)

Oni nigdy nie przyznają się do błędu...chociażby mieli argumentować słowami - "Nie, bo tak być nie może" - "nie bo nauka mówi inaczej" - "nie bo biochemia podaje co innego"...niebo...niebo... :lol:

administ

Dr Kwaśniewski nikomu nic nie będzie tłumaczył, ponieważ pięć lat temu definitywnie wycofał się z życia publicznego.  :D
I tak uważam, że o pięć lat za późno!  :(
A w zasadzie siedem!  8)

renia

Jeśli tak według założeń Tuska to 8... 8)

administ

Nie chodzi o wiek, chodzi o daty...  :wink:  :D

renia

Aha...chociaż i tak nic nie wiem... 8) ale czasami lepiej jest za dużo nie wiedzieć... 8)

administ

Gdyby w 2000r. Dr zajął się czym innym, tak jak prosiłem...  :(
Ale niepoprawnie chciał dalej "Ratować Świat".  :?
A i tak zrobił dla potomnych znacznie więcej niż ostatrnie pięć pokoleń dietetyków...  :D

PS
że też tak późno wyleczyłem Dr-a z tego "ratowania bagienka"  :(

renia

Dr Kwaśniewski chyba nie spodziewał się, że głupota ludzka, obłuda i chciwość wezmą górę nad zdrowym rozsądkiem... :roll: :?

administ

Za dobry Człowiek z niego...  :(
Rzadkość nawet wśród najlepszych.
Myśleli nawet, że głupi...  :shock: :lol: :lol: :lol:

renia

Ale wiedza Doktora nigdy nie przepadnie. :D Kto chciał - skorzystał, a kto będzie chciał - jeszcze skorzysta...oby tylko każdy miał taki wybór...
Dobrze by było aby Doktor zyskał uznanie jeszcze za życia... :roll: Zasługuje na to...chociaż nie zależy Jemu na sławie i zaszczytach, tylko na wybawieniu ludzi z niepotrzebnych cierpień...

renia

Cytat: admin w 2012-08-06, 07:52:00

Myśleli nawet, że głupi...  :shock: :lol: :lol: :lol:

Typowa "naukowa" impertynencja... :? Najłatwiej to zrobić "głupiego" z kogoś, kogo nie potrafi się zrozumieć...

administ

Nie mogli zrozumieć i wybaczyć: jak można przedkładać chęć skutecznego leczenia ludzi nad karierę zawodową, naukową, polityczną, bycie celebrytą!  :shock:
Tak sobie myślę czasami, dlaczgo ja musiałem na to wszystko patrzeć i być bezpośrednio zaangażowany.
Dlaczego ja?  :shock:
Za co?  :(
Ale inne dziedziny życia wynagradzają mi z nawiązką, więc bilans jest MOCNO dodatni.  :D
Jestem bardzo szczęśliwy i spełniony. I nic już nie muszę.  :D
Ale mogę!  8)

renia

Cytat: admin w 2012-08-06, 08:23:28

Dlaczego ja?  :shock:
Za co?  :(

Może takie jest Twoje przeznaczenie... 8)

renia

Cytat: admin w 2012-08-06, 08:23:28
Nie mogli zrozumieć i wybaczyć: jak można przedkładać chęć skutecznego leczenia ludzi nad karierę zawodową, naukową, polityczną, bycie celebrytą!  :shock:

Ale nawet teraz wśród nazywajacych siebie Optymalnymi są tacy, ktorzy nie chcą się dzielić swoją wiedzą (nie twierdzę, że mają stać na rynku i krzyczeć  :lol: ale choremu, szukającemu pomocy powiedzieć) w obawie, aby jajka i masło nie podrożało... :?
(niektórzy to już się martwią, że słonina jest po 8  :lol::wink:

administ

Do emerytury mam niedaleko, a jako "prywaciarzowi" będzie mi przysługiwać minimalna emeryturka. Na 100l benzynki!  :shock: :(

renia

Cytat: admin w 2012-08-06, 10:58:46
Do emerytury mam niedaleko...

Jeszcze ho, ho i ciut, ciut...

Teresa Stachurska

Cytat: renia w 2012-08-05, 22:16:58
Cytat: MariuszM w 2012-08-05, 21:57:53
Cytat: renia w 2012-08-05, 18:34:49
Dla mnie ta biochemia wydaje się prawie niemożliwa do ogarnięcia... :? Nie wiem ile lat bym musiała ją studiować, aby ją całkowicie pojąć... :roll: Może to jest tylko dla wybitnych umysłów? I po co takie trudne nazwy w niej porobili?
można prościej  :) http://optymaln.republika.pl/dz154.html
lub
www.biochigen.slam.katowice.pl/podrecznik/9.pdf  :D
a wszystko i tak sprowadza się do B:T:W ;)  :lol: :twisted:

Drugi link się nie otwiera?