Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Pogadajmy o pogodzie..

Zaczęty przez Tomkiewicz, 2007-02-03, 01:51:14

Poprzedni wątek - Następny wątek

RafałS

No kicha, bo ja na tę okazję to nawet użyłem zimowe wdzianko, w końcu. Chciało by się powiedzieć - Zimo wróć!  :lol:  :wink:

Radzio

Taa, jak było minuchów szesnaście, to przynajmniej słońce było. :D
A teraz to tylko śnieg dosypuje. :lol: ;)

Radzio

Zabawię się w synoptyka. ;) :D
Otóż proponuję takie rozwiązanie: zima trzyma jeszcze ten "umęczony kraj" przez Święta, najdalej do pierwszej dekady kwietnia-pletnia. Zgoda? Ale potem ... to już tylko maj. 8)
Bo na pierwszej, ustawowej majówce chcę się kąpać w otwartych wodach. :lol:
A co Wy na to? :D

administ

Tylko maj - to trzeba się ruszyć w inne rejony, tu są zawsze cztery pory roku.  :D

Radzio

Trata tata, rim pim pim. Maj to nie jest jeszcze pora roku. ;) :D

Radzio

:lol: Z powodu takiego maja, to ja się w kwietniu urodziłem. ;)

administ

Bo maj, to jest maj...  8)

Radzio

No to jak będzie po Świętach? Kwiecień-plecień, czy radziówka-majówka. ;) :lol:

administ

Jak sobie Moczopiczo zamieniłeś na surowsze klimaty, to kto to wie?  :wink:

Radzio

Załóżmy, że swe chęci na kąpiel skieruję w stronę pojezierza... suwalskiego. :D Na przykład.
To na ile miłym zwiastunem byłaby moja "prognoza" na Śląsku? Też na przykład. :lol:

administ

Do Kupały woda się ogrzeje, ale dziś wyż stanął jak dziadydze jakiej frędzelek po Viagrze i nic go w najbliższym czasie nie przepchnie.  :?

Radzio

W takim razie mówi się trudno i ... trwam przy swojej wersji. ;)  :lol:

RafałS

Czas zmieniony, biało się zrobiło za oknami. A gdyby tak zamienić święta bożonarodzeniowe z wielkanocnymi miejscami, ile rozczarowania można by zaoszczędzić.  :wink:

RafałS

No i przez cały dzień opady śniegu nie odpuszczały, a dopiero co piach z ulic i alejek po zimie posprzątali.
Pamiętam takie święta ze 13 lat temu, kiedy to "atakowało" lato. Ech co to były za święta, ze 25 stopni przez kilka dni.  :D

RafałS

Śnieg padający, śnieg topniejący, śnieg odbijający światło słońca kwietniowego. Wszystko naraz. Jednak to ostatnie dało mi się szczególnie we znaki, o tej porze roku efekt jest porażający. Przy następnej okazji trza pamiętać o okularach.  8)

Radzio

Cytat: RafałS w 2013-04-01, 12:01:30
... o tej porze roku efekt jest porażający. Przy następnej okazji trza pamiętać o okularach.  8)

I o aparacie foto, ponieważ to najfotogeniczniejsza, choć tak "późna" część zimy, to znaczy wiosny- chciałem napisać. ;) :lol:
I te sople lodu wiszące u strzech, oświetlone promieniami wschodzącego słońca... mmm. :D

RafałS

A to u mnie dziś nie wschodziło, albo wschodziło w ukryciu. Nici.  :)

renia

Słońce jest dziwne... :roll: może być zachód słońca bez jego wschodu... 8)

Radzio

Cytat: RafałS w 2013-04-02, 13:34:25
A to u mnie dziś nie wschodziło, albo wschodziło w ukryciu. Nici.  :)

Dziś, dziś. Fotografie powstają nie tylko dziśdziś. :D A okularami pamięć dziśdziś nie powinna być zbytnio obciążona. ;) :D