Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Pogadajmy o pogodzie..

Zaczęty przez Tomkiewicz, 2007-02-03, 01:51:14

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dasna

Może "podrasowali" je trochę. :?

administ

Na pierwszy rzut oka widać, że szaraki latały...  :D

RafałS

Cytat: admin w 2013-05-25, 08:08:12
Oczywiście, zdradził ich szary kolor chmurzastej pierzyny.  :wink:

Radzio

Cytat: RafałS w 2013-05-25, 11:20:01
Cytat: admin w 2013-05-25, 08:08:12
Oczywiście, zdradził ich szary kolor chmurzastej pierzyny.  :wink:

Z pustego, to i Salomon nie naleje- wyjątek stanowią moje psy i ..."niepsy". ;) :lol:

Radzio

Cytat: Radzio w 2013-04-30, 18:35:19
Cytat: RafałS w 2013-04-28, 21:04:47
Wychodzi mi na to że w takim razie nie może wyjść z trzeciej bramy, z południowych bram wiatrów, których to w sumie na wszystkich stronach jest (lub było) 12. A 8 ztych 12 jest niszczycielskich, a tylko 4 dają błogosławieństwo - http://www.seremet.org/bibl052.html

Czy wszystkie bramy stoją do dzisiaj - nie wiem. W duchu liczę jednak że archeologowie ich nie poprzestawiali czy cuś...  8)

Przy okazji poczytanki nadziałem się na takie coś... :shock:
Cytat...6 Biada wam, którzy pijecie wodę cały czas, bo szybko otrzymacie odpłatę i poczujecie wyczerpanie i suchość, bo porzuciliście źródło wody.

Znaczy co? Tych paru kawuś żałują, czy wody do nich. :D

@RafałS, specjalnie mi "księgę" podetknąłeś. ;) :D
Jak to zinterpretować...
Cytat13 Biada wam, którzy budujecie wasze domy narzędziami innych. Wszelki ich materiał budowlany to cegły i kamienie grzechu. Mówię wam: "Nie zaznacie pokoju!"
Znaczy co? Zbudować domku cudzymi łapami nie można, czy jedynie o większy dworek chodzi. :D A może tylko o cały blok. ;)

RafałS

Nie żeby specjalnie, przypadkowo raczej.  :lol:

Pytania wymagają zastanowienia gdyż: "13 Czy jest jakiś człowiek, który może poznać, jaka jest szerokość i długość ziemi? Któremu wszystkie miary zostały pokazane?
14 Lub czy jest jakiś człowiek, który może poznać długość nieba oraz jaka jest jego wysokość i na czym jest ono ustawione i jak wielka jest liczba gwiazd i gdzie wszystkie światła odpoczywają?"

...  :roll: :roll: :roll: :D

renia

To jeszcze trudniejsze pytanie niż o tych rakach... :roll: 8)

Gavroche

Cytat: renia w 2013-05-25, 17:47:56
To jeszcze trudniejsze pytanie niż o tych rakach... :roll: 8)
Bo nie z tej ziemi.

RafałS

Cytat: Radzio w 2013-05-25, 16:52:34
Znaczy co? Zbudować domku cudzymi łapami nie można, czy jedynie o większy dworek chodzi. :D A może tylko o cały blok. ;)
Łapy jako takie zaliczają się raczej do kategorii bio-narzędzi więc chyba nie są ujęte.  :wink:
A duży ten dom budujecie, że w pojedynkę nie dacie rady? O wodzie na kawę to można potem jak już dom będzie, albo jak zima przyjdzie na budowę.  :lol:

Radzio

Czyli jeżeli bio-, to mogą być już cudze. Czyli piramidy- na przykład, są okay? :D RafałS? ;)
Cytat: RafałS w 2013-05-25, 18:48:39
Łapy jako takie zaliczają się raczej do kategorii bio-narzędzi więc chyba nie są ujęte.  :wink:
A duży ten dom budujecie, że w pojedynkę nie dacie rady? O wodzie na kawę to można potem jak już dom będzie, albo jak zima przyjdzie na budowę.  :lol:

Przymiarki robię, żeby bez grzechu się odbyło. ;)  Obawiam się, że za bardzo z gruntu to on nie wylezie. ;) :lol: Na przykład. :)

Radzio

Cytat: Radzio w 2013-05-26, 08:06:26
...
Cytat: RafałS w 2013-05-25, 18:48:39

Przymiarki robię, żeby bez grzechu się odbyło. ;)  Obawiam się, że za bardzo z gruntu to on nie wylezie. ;) :lol: Na przykład. :)

:shock:
Chociażby jeszcze z tego powodu, że... schody nieźle dają w kość. :D Na przykład, bo z rakami takie porównanie przyszło mi z łatwością do głowy.  8)

Gavroche

O tutaj na przykład, coś niby rozumiem, ale gdyby mnie wywołano do odpowiedzi i tak własnymi słowami, to bym się spocił :lol:
Rozjaśnisz nieco?

administ

Ale tu raczej tendencja do zaciemniania widoczna jest jak na dłoni!  8)
Przed chwilą było tu słonecznie, ale zaś się chmurzy.  :wink:

Radzio

Cytat: Gavroche w 2013-05-26, 10:01:24
O tutaj na przykład, coś niby rozumiem, ale gdyby mnie wywołano do odpowiedzi i tak własnymi słowami, to bym się spocił :lol:
Rozjaśnisz nieco?

A co tu rozjaśniać. Przecież to jasne, że od samodzielnie złożonych słów spocić się nie wypada. :D Bez względu na to z jakiego słownika zostały zapożyczone. ;)

Cytat: admin w 2013-05-26, 10:09:14
Ale tu raczej tendencja do zaciemniania widoczna jest jak na dłoni!  8)
Przed chwilą było tu słonecznie, ale zaś się chmurzy.  :wink:

Widocznie nie każdy odczuwa potrzebę kąpieli- na Kujawach. I wyraził na głos wolę, że podlewać mu się też nie chce. ;) Na przykład. :D

Radzio

Rozjaśnisz nieco?
Ech. Słabość taką mam do nieco młodszych Kolegów. :D
A gdzie to było o rakach pisane?
A gdzie o schodach?
I gdzie o końskich problemach z płodnością- na przykład. :lol: Znaczy o frywolnym plumkaniu w wodzie, gdyby poprzedni przykład jednak zbyt wulgarny- był. :D
... no właśnie. :)

Gavroche

Cytat: Radzio w 2013-05-26, 13:01:19
Rozjaśnisz nieco?
Ech. Słabość taką mam do nieco młodszych Kolegów. :D
A gdzie to było o rakach pisane?
A gdzie o schodach?
I gdzie o końskich problemach z płodnością- na przykład. :lol: Znaczy o frywolnym plumkaniu w wodzie, gdyby poprzedni przykład jednak zbyt wulgarny- był. :D
... no właśnie. :)
Stokrotne dzięki.

Radzio

Uwaga! Sentencja będzie. 8)

Starość nie przeraża, gdy towarzystwo młodszych miłym będzie.
                                          Radzio Pierwszy Lepszy :D

I na to właśnie warto ciężko pracować- w soboty. Na przykład. :lol:

Gavroche

Cytat: Radzio w 2013-05-26, 13:11:08
Uwaga! Sentencja będzie. 8)

Starość nie przeraża, gdy towarzystwo młodszych miłym będzie.
                                          Radzio Pierwszy Lepszy :D

I na to właśnie warto ciężko pracować- w soboty. Na przykład. :lol:
Że tylko na kacu lubisz gadać z gołowąsami?

Radzio

W sobotę? :shock: Kac? :shock: W moim wieku? :lol: