Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Pogadajmy o pogodzie..

Zaczęty przez Tomkiewicz, 2007-02-03, 01:51:14

Poprzedni wątek - Następny wątek

Radzio

Cytat: Radzio w 2013-03-27, 21:43:21
Zabawię się w synoptyka. ;) :D
Otóż proponuję takie rozwiązanie: zima trzyma jeszcze ten "umęczony kraj" przez Święta, najdalej do pierwszej dekady kwietnia-pletnia. Zgoda? Ale potem ... to już tylko maj. 8)
Bo na pierwszej, ustawowej majówce chcę się kąpać w otwartych wodach. :lol:
A co Wy na to? :D

Cytat: Radzio w 2013-03-27, 22:07:31
No to jak będzie po Świętach? Kwiecień-plecień, czy radziówka-majówka. ;) :lol:

Cytat: Radzio w 2013-03-27, 22:26:12
Załóżmy, że swe chęci na kąpiel skieruję w stronę pojezierza... suwalskiego. :D Na przykład.
To na ile miłym zwiastunem byłaby moja "prognoza" na Śląsku? Też na przykład. :lol:

Gram dalej! :D

RafałS

Kwiecień - plecień. W górach śnieg, na nizinach lato.  :wink:

Radzio

Prognoza jest lokalna, niestety. :D Ale skądś to się musi do mnie przywlec. ;) :lol:

RafałS

Przywlecze się globalna, a lokalna dołoży się do globalnej. Kręci się? Niby kręci.  :wink:

Radzio

Ta moja lokalna będzie musiała zdrowo się na lawirować, żeby nikomu przez nieuwagę "fiatuszków" nie przesuszyć. ;) :D Na przykład. :lol:

RafałS

Wychodzi mi na to że w takim razie nie może wyjść z trzeciej bramy, z południowych bram wiatrów, których to w sumie na wszystkich stronach jest (lub było) 12. A 8 ztych 12 jest niszczycielskich, a tylko 4 dają błogosławieństwo - http://www.seremet.org/bibl052.html

Czy wszystkie bramy stoją do dzisiaj - nie wiem. W duchu liczę jednak że archeologowie ich nie poprzestawiali czy cuś...  8)

Radzio

No, no fajowskie takie. Ktoś tego pilnuje, albo choć dogląda? Taki Strażnik pieczęci, na przykład. ;) :D Ty nie- domyśliłem się. 8) ;) :lol:

RafałS

Cytat: RafałS w 2013-04-28, 21:04:47
Wychodzi mi na to że w takim razie nie może wyjść z trzeciej bramy, z południowych bram wiatrów...
Również i z pierwszej wschodniej bramy ciągnąć nie może, jeżeli ma nie być tego więdnięcia "fiatuszków".  :)

Cytat: Radzio w 2013-04-29, 06:46:58
No, no fajowskie takie. Ktoś tego pilnuje, albo choć dogląda? Taki Strażnik pieczęci, na przykład. ;) :D Ty nie- domyśliłem się. 8) ;) :lol:
Bo ja wiem?  :roll:
Pewnie masa turystów dogląda. A bo to mało niezwykłych bram odkryto (np. spod ziemii) po świecie? Chyba że wysadzili jacy hiszpanie, albo kościoły pobudowali np.  :)

Radzio

Cytat: RafałS w 2013-04-29, 18:40:54
Wychodzi mi na to że w takim razie nie może wyjść z trzeciej bramy, z południowych bram wiatrów...
Również i z pierwszej wschodniej bramy ciągnąć nie może, jeżeli ma nie być tego więdnięcia "fiatuszków".  :)

Cytat: Radzio w 2013-04-29, 06:46:58
Bo ja wiem?  :roll:
Pewnie masa turystów dogląda. A bo to mało niezwykłych bram odkryto (np. spod ziemii) po świecie? Chyba że wysadzili jacy hiszpanie, albo kościoły pobudowali np.  :)

Ale się robi labiryncik. No, no. ;) :D
Gram dalej. :lol:

renia

Wychodzi mi na to że w takim razie nie może wyjść z trzeciej bramy, z południowych bram wiatrów, których to w sumie na wszystkich stronach jest (lub było) 12. A 8 ztych 12 jest niszczycielskich, a tylko 4 dają błogosławieństwo - http://www.seremet.org/bibl052.html

Czy wszystkie bramy stoją do dzisiaj - nie wiem. W duchu liczę jednak że archeologowie ich nie poprzestawiali czy cuś...  8)

Czytałam Księgę Henocha i co najbardziej mnie w niej zaciekawiło, to to, że Aniołowie zakładali skrzydła i lecieli. Zawsze myślałam, że te skrzydła wyrastały im z ramion... 8)

RafałS

Cytat: renia w 2013-04-29, 20:30:59
Czytałam Księgę Henocha i co najbardziej mnie w niej zaciekawiło, to to, że Aniołowie zakładali skrzydła i lecieli. Zawsze myślałam, że te skrzydła wyrastały im z ramion... 8)
I co jeszcze, może na nie wchodzili?  :wink:
Proszę wybaczyć, ale tak się składa, że również przeczytałem i akurat nie pamiętam  :lol: bo czytałem gdzieś w epoce internetu łupanego.  :lol:

renia

Już myślałam, że mi się z jakąś inną książką pomyliło, ale jednak to Ty czytałeś niezbyt uważnie... :roll:

http://uleszka.uprowadzenia.cba.pl/webacja/henoch/henoch.htm

RafałS

Nieuważnie też być może, jednak dalej obstaję przy zapomnieniu.  :D
Przypinanie skrzydeł w ogóle niezaskakujące jest  :) . Blond włosy, jasna skóra, przypinane skrzydła... Wypisz, wymaluj anioł jaki - http://youtu.be/ER1PGYe9UZA  :wink:

renia

:D Śmieszny ten "anioł" i odważny. Ja bym za "diabła" nie poleciała... :lol: 8)

RafałS

O diabłach będzie innym razem.  :wink:

renia

To też anioły, które upadły... :? Ale nie uprzedzam faktów, poczekam na następny odcinek... 8) :twisted: :lol:

Dasna

We Lwowie dziś piękna pogoda +25 st.C , ale w 1962 r. o tej porze było - 1, 6 st.C. Brrr , zimno. A w Wierchojańsku nawet, jest dzisiaj + 8 st.C. W Ojmiakonie + 7 st.C. Co prawda w nocy -4 st.C , ale wiosna tam przyszła.

Radzio

Przy okazji poczytanki nadziałem się na takie coś... :shock:
Cytat...6 Biada wam, którzy pijecie wodę cały czas, bo szybko otrzymacie odpłatę i poczujecie wyczerpanie i suchość, bo porzuciliście źródło wody.

Znaczy co? Tych paru kawuś żałują, czy wody do nich. :D

Dasna

We Lwowie trochę chłodniej. Ma być do + 17 st.C.
W 1976 r. było - 0,8 st.C a w 1977 r.  + 26 st.C.

W Wierchojańsku + 1 st.C teraz a ma być +5 st.C i nawet w nocy temperatury dodatnie do piątku, bo wtedy w nocy -5 st.C.
W Ojmiakonie + 14 st.C a w nocy 0 st.C. No proszę. :lol:

Kiedy wiosna buchnie majem :D