Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

Pogadajmy o pogodzie..

Zaczęty przez Tomkiewicz, 2007-02-03, 01:51:14

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zyon

a to nie lepiej sie trana z dorsza najesc i miec duzo tej witaminy?
Work Buy Consume Die

MariuszM

Cytat: Zyon w 2013-06-21, 10:19:32
a to nie lepiej sie trana z dorsza najesc i miec duzo tej witaminy?
Ale wtedy nie zrzuca się skóry jak gady... ;) wciągająca "zabawa"

Radzio

Nie ma obowiązku zrzucania skóry, a zabawa dopiero wtedy zdaje się wciągać. :D ;)

RafałS

Piękne ochłodzenie, piękne. Bez burzy i to.  :D

RafałS

A potem kilka dni "jesieni", burej i mokrej, z temperaturką około 10 st. C. Ale już nie pada. Przynajmniej mury wypromieniowały te całe IR.  :)

RafałS

To jest ta różnica że tym razem nie wiedzą czemu tak.  :(
A gdyby tak niespotykany we wcześniejszych wiekach niepokój jonosfery był przyczyną to wiedzieliby o tym? Do tego masa innych niespotykanych wcześniej czynników...  :?
Wakacje się zaczęły, a u mnie 6 st. C na dzień dobry, a przecież nie mieszkam na 2000 m.n.p.m.  :)

Dasna

Cytat: renia w 2013-06-27, 19:41:48

http://pogoda.wp.pl/kat,1034985,title,Lato-najzimniejsze-od-1816-roku,wid,15769542,wiadomosc.html
Moskwa temperatury na 2 tygodnie to między + 23 st.C najniższa a +31 st.C najwyższa.

Na Ukrainie - Symferopol, Nikołajew, Połtawa, Cherson, Sumy, Czerkasy, Czernichów, Donieck, Ługańsk  to ok. + 28 st.C.
Reszta ( Lwów, Użhorod, Czerniowce, Łuck, Winnica, Równe)  takie temperatury jak u nas.
Ale w 1957 roku we Lwowie o tej porze było + 5, 6 st. C.

renia

Czyli zimne regiony się ocieplają a ciepłe ochładzają... :roll: A może na to ma wpływ przemieszczanie się bieguna magnetycznego Ziemi?

RafałS

Cytat: renia w 2013-06-28, 07:19:12
Czyli zimne regiony się ocieplają a ciepłe ochładzają... :roll:
Czy to wniosek z prognozy na 2 tygodnie wprzód?  :)
Może na wschodzie jakieś lepsze mają bo jak patrzyłem na nasze powyżej 2-3 dni, to skuteczność prognozy na poziomie rzutu monetą.  :wink:

renia

A to nie mój wniosek tylko czytałam gdzieś miesiąc temu o tym artykuł...chyba coś o tym pisałam na Forum... :roll:

Jednak częściej prognoza się sprawdza niż nie...ale właśnie ta krótkoterminowa :roll: długoterminowe przewidywania to jest faktycznie rzut monetą...

Blackend

Takie prognozy, że latem będzie powyżej zera, a zimą poniżej, to ja też mogę przepowiadać ;)
A jak się nie trafi, to się zwali na globalne ocieplenie ;)

renia

renia

Albo się wytłumaczy, że płaca jest za niska na lepsze prognozy... :roll: :wink:

RafałS

Niebywałe, 5st. C. na dzień dobry.  :shock:

Dasna

Cytat: Blackend w 2013-06-28, 19:58:06
Takie prognozy, że latem będzie powyżej zera, a zimą poniżej, to ja też mogę przepowiadać ;)
Takie prognozy to zawsze nam serwowali górale , panocku. :lol:

Dasna

Cytat: Dasna w 2013-06-29, 06:21:29
Cytat: Blackend w 2013-06-28, 19:58:06
Takie prognozy to zawsze nam serwowali górale , panocku. :lol:
Hej! :D
Zapomniałam o tym "hej" a to bardzo ważne. :D

Dasna

Panocku, hej !

O teraz jest dobrze. :D

Blackend

Hej, hej  :D
Jutro albo będzie padać albo nie będzie ;)