Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Pogadajmy o pogodzie..

Zaczęty przez Tomkiewicz, 2007-02-03, 01:51:14

Poprzedni wątek - Następny wątek

vvv

W K-cach jeszcze nie warto okna otwierać.
(temperatura aktualna <parę minut temu>)

http://s1.postimg.org/evcuai78f/red_kat.png
(http://s1.postimg.org/evcuai78f/red_kat.png)
:shock:

Diogenes z Synopy

Cytat: vvv w 2015-08-13, 18:01:32
Wystarczy tych upałów, słońce coraz niżej w południe czyli coraz bardziej prostopadle do okna - co nie pomaga. Aż mi się USB "antena" HSPA+ w pokoju przegrzała i musiałem dorobić jej grawitacyjny kominek z rurki tekturowej po ręcznikach papierowych przebitej w połowie na wskroś.
8)

Adam Słodowy  ;-)

RafałS

Ja na razie tylko puzderko komutra roztwarłem - dzięki temu w kluczowych momentach jest lepiej  :) .
Wczorajszy deszcz schłodził nieco dzionek, ale na schłodzenie budynków to za krótko.

RafałS

Dziś mam szanse zgarnąć podwójną ulewę/burzę itd. Najpierw skróciła mi wypoczynek pod granicą. Najpierw lało potem grzmiało, potem w grad lodowy przeszło. Dotarłem pod dom (25km) - sucho, stara duchota. Teraz tamta burza jakby dochodzi tutu.  :)

Blackend

Coś tam w oddali niby słychać, ale na razie nic się nie dzieje.  8)

renia

Może Amerykanie ćwiczą na poligonie... :roll: :wink:

RafałS

Przewaliło się, pieroni pierdykli, woda w rynnach nie mieściła się. A teraz, chodniki już prawie suche, z powrotem do nieba...

Blackend

Cytat: renia w 2015-08-15, 16:25:02
Może Amerykanie ćwiczą na poligonie... :roll: :wink:

Może być, bo teraz obie strony intensywnie się testują.  :?  8)

renia

Cytat: RafałS w 2015-08-15, 16:43:14
Przewaliło się, pieroni pierdykli, woda w rynnach nie mieściła się. A teraz, chodniki już prawie suche, z powrotem do nieba...
[/quote}

Wniebowzięcie mamy i to dlatego... 8)

RafałS

RafałS

Przez te wniebowzięcie burza ciągle wisi w powietrzu. A wytłumaczenie tego byłoby mniej więcej takie, że mnóstwo ciepła wchłonęła materia w ostatnich dniach. Teraz zaś chwila deszczu i chyc! Woda wraca do góry - do chmury. I tak w kółko. Dlatego burze "nawracają" i trochę zejdzie nim ten ogrom ciepła wybędzie z materii.

RafałS

Deszczowo, poniżej 20 stopniC utrzymuje się. Po dwóch tygodniach i w chałupiu temperatura do znośnego przedziału zjechała.  :)

Blackend

Mam balkon na oścież otwarty i poniżej 25 nie chce zejść tak mury nagrzane.  8)

RafałS

To samo  :) . Ale poniżej 26 jest już do przyjęcia.  :wink:

RafałS

Sucho w laskach niczym jesienią, na ziemi warstwa liści. Drzewa co niektóre prawie łyse. Niech no się jesień ciepła przeciągnie, a znów wcześniej drzewka co niektóre wystartują. Podobnie jak w roku ubiegłym. Hmm, hmm...  :)

Blackend

administ

Mnie bardzo odpowiadają cztery pory roku, coś pięknego.  :D

Blackend

No pewnie, te poprawiające się humory na wiosnę, coś pięknego.  :D

administ

:lol:
Przedwiośnie i złota polska jesień są najpiękniejsze...  8)

Gavroche

Cytat: admin w 2015-08-22, 10:00:15
:lol:
Przedwiośnie i złota polska jesień są najpiękniejsze...  8)
Mnie się podoba Pani Zima, zdrową rumianą cerę ma. ;)