Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Pogadajmy o pogodzie..

Zaczęty przez Tomkiewicz, 2007-02-03, 01:51:14

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Cytat: admin w 2018-04-22, 20:22:50
Cytat: renia w 2018-04-22, 19:51:47
Jutro ma padać, to nasze trawy nadgonią... 8) :lol:

Jutro, jutro... ;)

Tylko, że jutro będzie "dzisiaj"... :roll:

Radomiak

:lol:
Czasem problem z czasem, a wczoraj było dzisiaj. :lol: :wink:

renia

Właśnie...Mogliby w kalendarzu pozaznaczać wszystkie wczoraj, przedwczoraj, dzisiaj, jutro i pojutrze...a tak? Stale to się zmienia i jak tutaj... pisać wiersze... :? :lol:

Radomiak

Dlatego "dzikim" żywot się dzieje jak "pączku w maśle". :lol:
Nawet za "sexy" się biorą w czasie ODPOWIEDNIM,... nie określonym.  :lol:
"Natura zawsze jest logiczna"- nie pamiętam, z Doktora czy Sedlaka mi to zatrybiło... :lol:

administ

:lol:
"Uporządkowany chaos" - tak mawiam na to, co z pozoru jest niemożliwe. ;)
A rządzi genami jednak cAMP, nawet przed hormonami.

Zyon

Work Buy Consume Die

Radomiak

Cytat: Zyon w 2018-04-23, 10:29:28
Czyli glod?

:shock: :lol:
Czego, spokoju? A od kiedy to "dzicy" głodują? ( :lol:). Co najwyżej zdarzy im się niedosyt. :)
Dzicy w Afryce, i tego typu inni dzicy pewnie i owszem, a tacy prawdziwi "dzicy", powiedzmy z amazońskich terra incognita, to "w życiu na świecie". :lol: :lol: :lol:
Dopóki my nie złożymy przyjacielskiej wizyty. 8)

Zyon

Cytat: Radomiak w 2018-04-23, 11:41:36
Cytat: Zyon w 2018-04-23, 10:29:28
Czyli glod?

Czego, spokoju? A od kiedy to "dzicy" głodują? ( :lol:). Co najwyżej zdarzy im się niedosyt. :)
Dzicy w Afryce, i tego typu inni dzicy pewnie i owszem, a tacy prawdziwi "dzicy", powiedzmy z amazońskich terra incognita, to "w życiu na świecie". :lol: :lol: :lol:
Dopóki my nie złożymy przyjacielskiej wizyty. 8)
cAMP jest potocznie zwany "sygnalem glodu" jezeli nie zrozumiales. Poza tym nie wiem o czym bajdurzysz  :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Dokładnie, dieta tłuszczowa jest mimetykiem (naśladowcą) głodu.
Oczywiście nie dokładnie, ale wiele mechanizmów jest takich samych, taki głód przy zaspokojeniu wszystkich potrzeb. ;)

Radomiak

Cytat: Gavroche w 2018-04-23, 11:55:52
Dokładnie, dieta tłuszczowa jest mimetykiem (naśladowcą) głodu.
Oczywiście nie dokładnie, ale wiele mechanizmów jest takich samych, taki głód przy zaspokojeniu wszystkich potrzeb. ;)
Aha, to Wy o "wyższej matematyce". A ja myślałem,  że jak zwykle. :lol: :wink:
W temacie cAMP to ja się nie wypowiem. Wolę nie zabierać głosu o czymś, o czym mam MGLISTE pojęcie

RafałS

Wskazane dalsze badania nad tym cykloadenozytrzypięciosranem , a nawet konieczne.  :wink:

administ

A to zależy ile się da zarobić... ;)

RafałS

Cytat: Gavroche w 2018-06-12, 19:02:59
Udowodnią czy nie?
http://kopalniawiedzy.pl/EPA-globalne-ocieplenie-dwutlenek-wegla-Scott-Pruitt,28323
To dobrze wróży  8) . Jeszcze trochę, a dowiedzą się od RafałS, że należy zmienić globalne ocieplenie na globalne pustynnienie i nie przez CO2, a przez prostą deforestację, drogi, pola, place. Dziękuję za uwagę!  8) 8) 8) :wink:

Blackend

Cytat: admin w 2018-06-12, 19:48:14
A to zależy ile się da zarobić... ;)

Dokładnie.  :lol:

RafałS

Ale numer, 6C nawet, bardzo wczesną porą. Nie pierwszy raz tego "lata". Dlatego w dzień idealnie.
Dobry!  :)

Gavroche

I ja wolę chłodek, ale znowu nadchodzi ciepełko... :?

renia

Ja lubię takie średnie temperatury, bez żadnych skrajności...

madre

A jak się ustala te średnie temperatury, bez uwzględnienia żadnych skrajności. :roll:

Jarek

Według Reni byłoby najlepiej.