Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Pogadajmy o pogodzie..

Zaczęty przez Tomkiewicz, 2007-02-03, 01:51:14

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

Blackend

RafałS

RafałS

Sezon kąpielowy otwarty, wyjątkowo późno tego sezonu. Woda nieco mętna-poopadowa. No ale padło na rzeczkę bo to sobota itd.  8)

admin

:shock:
Ale woda ma chociaż powyżej +20?

RafałS

Cytat: admin w 2024-06-08, 19:46:33
Hmmm, mogła jeszcze mieć nieco poniżej. Pierwszy kontakt utrudniony  8) . No ale dziś wygrał wariant przepływowy - chłodniejszy bo ideałów nie ma. :|

Blackend

Cytat: admin w 2024-06-08, 19:46:33

Dla mnie poniżej +26, to morsowanie. ;)  :lol:

RafałS

Wczoraj w końcu RCB nauczyli się (?) wysyłać ok. 0,5h przed zdarzeniem, więc skuteczność drastycznie wzrosła. Ale żeby alarmować z powodu kilku grzmotów i niedużego opadu... Za aż takie pieniądze... :mrgreen:

admin

:lol:
Ale etaty dla swojaków są, kasiorka leci...  8)

RafałS

Niesamowite 5C z rana. Taki chłodnik na lato bym prosił. :)

admin

Nic z tego, zaraz przyjdzie +35st.C, ale odczuwalna będzie zgodnie z "anomaliami" +65! Tak na granicy ścinania się białka, bo "ocieplenie klimatu" jest! ;)

RafałS

Cytat: admin w 2024-06-13, 18:24:36
Nic z tego, zaraz przyjdzie +35st.C, ale odczuwalna będzie zgodnie z "anomaliami" +65! Tak na granicy ścinania się białka, bo "ocieplenie klimatu" jest! ;)
:?
Jak zdążą uprzedzić w po-pis RCB, to może się schowam pod łóżko. :mrgreen:

admin

RafałS

Zbyt piękny był błękit z rana. Polecieli z szybkim zasmużaniem. Jest szklarnia, może jakieś RCB wymęczą na jutro...

RafałS

Dziś padło na zalew  8) . "Wieś śpiewa i tańczy" więc póki nie, póki woda zdatna trza wykorzystać. Skuterowo i tak za bardzo, acz rybki mogą się cieszyć z extra dotlenienia.
https://www.youtube.com/watch?v=N1xE6DFe76I  :)

RafałS

Jak to mawiają  :wink: na po-pisie - dzień bez RCB dniem straconym. :mrgreen:

admin

RafałS

Nie zapomnieli o mnie i dziś.  :mrgreen:

RafałS

Nieco ponad 30C. No nie wiem... Takie temperatury to ja pamiętam, ale na końcówce maja, ze 20 lat temu, gdy się po streetball'ach tłukło...  8)