Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

PROBLEM Z CHOLESTEROLEM

Zaczęty przez cicero12, 2007-02-07, 13:19:11

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

A najdziwniejsze dla mnie, że opowiadanie takich pierdół ma 6tys. wyświetleń w 8h!  :lol:

admin

Cytat: renia w 2021-08-16, 19:53:36
A co on za wysypkę "trądziku młodzieńczego" dostał... :roll: :mrgreen:

Wysypka jest spoko, bo go uwiarygadnia, ale jakby sobie tapecik walnął na tę łysinę, to zaraz by wiarygodność stracił...  :lol: :lol: :lol:

RafałS

Dla mnie za trudne :wink: . Frakcjonowanie: ketogeniczna, ketogeniczna mięsna, Kwaśniewskiego itd, itp... Coś jak mleczne, niemleczne. Czy jak to tam szło.

MariuszM

Cytat: admin w 2021-08-16, 19:28:19
Nie jestem dietetykiem, nie interesuje mnie też co tam oni wiedzą, ale coś mi się o uszy obiło przy okazji, że odkryli cztery różne allele determinujące 4 odmiany apoE,  z których tylko nr 4 ma wpływ na poziom amyloidu w CUN, ale dla mnie te informacje są nieprzydatne.
Ja za to jestem dietetykiem i to dobrym dietetykiem, dlatego nie zasmiecam twardego dysku konsekwencjami uruchomienia genow (kolcami SarsV2 :lol: ) przez sybstrat...(nie glukozy, gdyz z niej glownie gkicerol powstaje)

Natomiast ci zza wielkiej wody ketogenicy mielo odmiany apoE po proznicy. :D :lol:

Wole usunac przyczyne problemu.

admin

Świetnie, mnie zaś dokonywanie jednostkowych "cudów uzdrowienia" kompletnie nie interesuje, bo to dreptanie w miejscu.
Masowa skala na społeczeństwie - o to ciekawe - jak przekonać i nauczyć, aby Kowalsky zaczął sam dbać skutecznie o własne zdrowie, a nie po dohtorach łazić - to jest wyzwanie.  :D
Stymulacja rynku rolnego - no piękne zagadnienie, żeby produkowali opłacalnie to, co pożyteczne dla ludzi, a nie to co przemysł przetwórczy sobie życzy.  8)
No tym mógłbym się nawet zająć, ale jak widzę taką "agrounię" to natychmiast mi się odechciewa...  :lol: :lol: :lol:

Blackend

Ale to by trzeba zamknięty obóz PRLu przywrócić.  8)
Do tego system kartkowy i regulowane ceny.  8)

MariuszM

Cytat: admin w 2021-08-16, 20:28:26
Świetnie, mnie zaś dokonywanie jednostkowych "cudów uzdrowienia" kompletnie nie interesuje, bo to dreptanie w miejscu.
Masowa skala na społeczeństwie - o to ciekawe - jak przekonać i nauczyć, aby Kowalsky zaczął sam dbać skutecznie o własne zdrowie, a nie po dohtorach łazić - to jest wyzwanie.  :D
Stymulacja rynku rolnego - no piękne zagadnienie, żeby produkowali opłacalnie to, co pożyteczne dla ludzi, a nie to co przemysł przetwórczy sobie życzy.  8)
No tym mógłbym się nawet zająć, ale jak widzę taką "agrounię" to natychmiast mi się odechciewa...  :lol: :lol: :lol:
Wymowki i nic wiecej. Stworzyc cos wielkiego potrafia tylko noeliczni... Skad wiesz, czy bys podolal takiemu wyzwaniu w skali makro? Skoro w skali mikro nie sprobowales? :) 8)

Z gadania i pisania nic sie zazwyczaj wartosciowego nie rodzi.

Rzezbie swoje plemie tylko https://youtu.be/xs7YU06AkiY
optymalni, ketogenicy, tluszczowcy, 0 weglowodanowct, wysokoweglowodanowcy moga umierac wsia rawno. :lol:

admin

Nie takie rzeczy już się robiło wcześniej...  8)

admin

Cytat: Blackend w 2021-08-16, 20:35:47
Ale to by trzeba zamknięty obóz PRLu przywrócić.  8)
Do tego system kartkowy i regulowane ceny.  8)

Właśnie nie - "niewidzialna" z "dotacją" może szybko uczynić cuda.  8)

MariuszM

MariuszM

Cytat: admin w 2021-08-16, 20:39:32
Nie takie rzeczy już się robiło wcześniej...  8)
Ok, trzam za slowo. :)

Blackend

Cytat: admin w 2021-08-16, 20:42:52
Właśnie nie - "niewidzialna" z "dotacją" może szybko uczynić cuda.  8)

A właśnie że nie ;)
Bo dotacje zawsze wypaczają rynek nie w tym kierunku, w którym zażyczył sobie regulator.  8)

admin

A to zależy, kto daje i w jakim celu! Bo jak w "zbożnym" ku celowym wypaczeniom - to jest ok, a nie - jak niektórzy usiłują tylko prymitywną "dyktaturą", która zawsze się źle kończy... ;)

Blackend

Ludziska są mega kreatywne i w zbożnym, i jeszcze bardziej w bezbożnym celu. ;)
Nikt jeszcze najbardziej szlachetnymi dotacjami, kartkami, regulowanymi cenami nie pokonał wolnego rynku - ale też podobno nigdy nie mów nigdy. ;)

MariuszM

Nie macie jakiego bogatego Wujka z zagranicy przypadkiem...? :D

admin

"A ile trzeba mieć w razie, że się ryzykuje, że się straci?"

admin

"Jedynie słuszna..."  :shock:
Normalnie, jak gadają anglosasi - "want to puke"... ;)
Czym głupszy, tym bardziej widzi narzuconą z urzędu "jedynie słuszną dla każdego drogę" - fuj.  :(
I "kneble na ryje"...  :lol:

Blackend

Cytat: admin w 2021-08-16, 20:56:53

2-3 tysiące masz? ;)

MariuszM

Cytat: admin w 2021-08-16, 20:39:32
Nie takie rzeczy już się robiło wcześniej...  8)
oksymoron
Cytat: admin w 2021-08-16, 20:56:53
Straci?  8)....

admin

Naturalnie, jak się komu daje, to tak jak do wychodka wrzucić.  8)
Naiwni jeszcze "wdzięczności" oczekują.  :lol: :lol: :lol: