Autor
|
Wtek: Polska sercem (Przeczytany 931717 razy)
|
grizzly
Go
|
Wracając do arcyciekawego casusu posłanki Sobeckiej.Co pani Sobecka powiedziała: Cytuj: "- Jeśli seks stawia się na pierwszym miejscu, to jest to hedonizm. Seks jest integralną częścią człowieka. Ale musi być powiązany z uczuciami.
Czy hedonizm jest taki zly ? Czy wedle zamiaru S slowo jest pejoratywne? Czy sex musi koniecznie byc powiazany z uczuciami ? A jesli mnie nikt nie kocha to znaczy, ze nie moge uprawiac seksu? Czy jak dziewczyna ma " chcice", to musi sie koniecznie zakochac ? Osobiscie uwazam, ze jak ktos ma postanowienie, aby zakladac " restrykcje" na sex, to prosze bardzo, jego wola. Ale agitacja w przestrzeni publicznej, takich " restrykcji" budzi we mnie strach. Dlatego, ze po prostu jest niebezpieczna.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
grizzly widzę,że jeszcze nie miałeś tego dziś o czym piszesz. Ale mam dla Ciebie propozycję.Skomentuj nowy awatar Tomkiewiczów-tylko proszę wierszem tak jak lubisz i koniecznie na czerwono . Prosze Ciebie o to ,bo debeściarsko czytasz obrazki nie mówiąc juz o Twojej wyobraźni Chora czy zdrowa zawsze może wiele podpowiedzieć (wiesz ...zapachy i takie tam....) . plz
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
grizzly widzę,że jeszcze nie miałeś tego dziś o czym piszesz.
Idziemy za ciosem, skoro taki temat. Przyklad z przeciwnej strony "barykady" "Tylko seks" Catherine Townsend żyje z pisania o swoim bogatym życiu erotycznymhttp://wiadomosci.onet.pl/1416926,2679,1,kioskart.html
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
grizzly widzę,że jeszcze nie miałeś tego dziś o czym piszesz.
Idziemy za ciosem, skoro taki temat. Przyklad z przeciwnej strony "barykady" "Tylko seks" Catherine Townsend żyje z pisania o swoim bogatym życiu erotycznym. http://wiadomosci.onet.pl/1416926,2679,1,kioskart.htmlWiesz co grizzly Ja wypadam z tego tematu ,bo nie czuję takiej potrzeby dzielenia się nim publicznie.Ten problem mi nie ciąży .Innymi słowy jestem pozbawiona takich problemów jak Ty . W psychologii jest tak;jak ktoś dużo o czymś pisze ,mówi to znaczy ,że ma z tym problem i chce go z siebie "wyrzucić" np. na Forum publicznym -jest to pewnego rodzaju terapia zajęciowa .W Twoim przypadku virtualna. Tymbardziej ,że jesteś anonimowy,nie wiemy jak w rzeczywistości wyglądasz i jaka jest Twoja kondycja fizyczna i w jakim jesteś wieku .Widzisz większość tutaj wie troszkę jedno o drugim;jak wyglądamy,ile mamy lat,co nas interesuje,jaki mamy zawód .O Tobie nie wiemy nic ,prócz tego ,że masz najwidoczniej problem natury sex'ualnej .Jak rzecze stare przysłowie;"głodny zawsze ma chleb na myśli" Wnioskuję też ,że brak Ci do tego o czym piszesz życiowej partnerki -choć oczywiście zostawiam miejsce na pomyłkę z mej strony Nie mniej jednak nie martw się,wszystko w życiu ma swoje miejsce i czas-więc przyjdzie i kolej na Ciebie
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
Może mi ktoś wytłumaczyć ,kto i po co zaznacza sobie datę ślubu na Forum? Co to daje? To jakaś nowa forma terapii małżeńskiej?
Zapewne z tego samego powodu dla którego inni umieszczają swoje malunki lub zdjątka dzieci.
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
Referendum w jakiej sprawie ? Referendum w ważnych sprawach.. jest demokracja czy nie? No i co ? Na więcej Cię nie stać ? Kłopoty z wykrztuszeniem " o jakie to referendum Ci chodziło" ?
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
Bruford zachowujesz sie jak "Tranwestyta" jak pies ktory powraca do wymiocin to tylko kwestia czasu jak sie ujawnisz hehehe Gdyby istniał ( nie wiem czy istnieje ) jakikolwiek powód by przywiązywać uwagę do Twoich wypowiedzi , to może warto byłoby udzielić Ci drobnego pouczenia. Mianowicie , jeśli chcesz ogłosić o kimś jakiś sąd ( tu o Brufordzie jako transwestycie - psie powracającym do wymiocin) warto zawsze ( tak przynajmniej zwykły czynić osoby dorosłe ) swój sąd uzasadnić.Inaczej wychodzi prosty bluzg , taki spod menelskiej budki z piwem. No , ale może ten styl Ci odpowiada.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Może mi ktoś wytłumaczyć ,kto i po co zaznacza sobie datę ślubu na Forum? Co to daje? To jakaś nowa forma terapii małżeńskiej?
Zapewne z tego samego powodu dla którego inni umieszczają swoje malunki lub zdjątka dzieci. Bzdura To matrixowe małżeństwo,które potrzebuje akceptacji virtualnej ,bo w realu nie ma na co liczyć i chyba w necie również ,bo gdzie się nie znajdą ,to ich wyśmieją Podobnie jak z tobą jednakowoż ty nie wklejasz zdjęcia ,bo widocznie uważasz ,że jesteś niefotogecziczny i w sumie dobrze ,ze tego nie robisz ,bo po co dodatkowo robić z siebie durnia
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Bruford zachowujesz sie jak "Tranwestyta" jak pies ktory powraca do wymiocin to tylko kwestia czasu jak sie ujawnisz hehehe Gdyby istniał ( nie wiem czy istnieje ) jakikolwiek powód by przywiązywać uwagę do Twoich wypowiedzi , to może warto byłoby udzielić Ci drobnego pouczenia. Mianowicie , jeśli chcesz ogłosić o kimś jakiś sąd ( tu o Brufordzie jako transwestycie - psie powracającym do wymiocin) warto zawsze ( tak przynajmniej zwykły czynić osoby dorosłe ) swój sąd uzasadnić. Inaczej wychodzi prosty bluzg , taki spod menelskiej budki z piwem. No , ale może ten styl Ci odpowiada. Na nic bardziej lotnego nie zasługujesz ludzie czasem muszą dopasować styl ,aby "coś" dokładnie określić inaczej wyjdzie "beton"
|
|
|
|
|
|
|
zbynek
Go
|
Referendum w jakiej sprawie ? Referendum w ważnych sprawach.. jest demokracja czy nie? No i co ? Na więcej Cię nie stać ? Kłopoty z wykrztuszeniem " o jakie to referendum Ci chodziło" ? Skoro nalegasz proponuje indywidualne referendum z osobna - w sprawie wolności jako możliwość nieograniczonego grzeszenia. Wystarczy przesłać zdjęcie, jako awatar – kworum do prowadzenia obrad na forum przez głównego demonologa jest już czynne.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
kasia pisiarka
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
w sprawie wolności jako możliwość nieograniczonego grzeszenia. Musiałbyś na początek zdefiniować "nieograniczone grzeszenie".
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
Na nic bardziej lotnego nie zasługujesz Taki piękny jest świat a niektórzy się użerają z cudzymi datami ślubu .I po co to się użerać? Tylko zły człowiek się będzie tak użerał. I tak bez końca o jednym ( tj Tomkiewiczach) Jakim to trzeba być złym człowiekiem No, dość parafrazowania .Do rzeczy : Naprawdę do głowy Ci przyszło , że Twoja opinia mnie interesuje??? Z całą pewno
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
Z całą pewno
Z całą pewnością nie ma możliwości ,żeby jakiekolwiek znaczenie miała opinia kobiety : szpiegującej i donoszącej na forumowiczów , łamiącej zasady korespondencji prywatnej oraz posługującej się notorycznie wyzwiskami .Te "przymioty" poznali już wszyscy. .Teraz jeszcze się okazuje ,że lubisz zaszczuwać ludzi . W domku tego nauczyli czy tak sama z siebie? Czy oprócz daty ślubu irytuje Cie ,że Tomkiewicze oddychają ? Ciekawe czego Ty uczysz swoje dzieci?? Tego co tak dobrze potrafisz ? Ponieważ jednak kultura ma jedną slabość tj ustępuje prostackiej agresji masz wielką szansę być osobą nr 2 tego forum.Tylko nie zapominaj o regularnych ( jak dotąd) aktach strzelistych włazidupstwa administratorowi ( jako ten czopek nie przymierzając )
|
|
|
|
|
|
|
zbynek
Go
|
w sprawie wolno¶ci jako możliwo¶ć nieograniczonego grzeszenia. Musiałby¶ na pocz±tek zdefiniować "nieograniczone grzeszenie". "Nieograniczone grzeszenie" to taka subtelna granica gdzie skończy się cierpliwość Toana.
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Zbynek ....i Ty naprawdę koniec cierpliwości Toana chciałbyś widzieć przy postach Bruforda ??? To jakiś FENOMEN dostrzegania w czarnym białego. Bo widzisz Zbynku, nieważne czy ktoś jest chamem, ważne by rękami i nogami bronił ŻO ! Wtedy wierni tracą kompletnie wzrok i nawet gdy fakty walą się na łeb jak spiżowy mur, to ich nie dostrzegają. Dlaczego ? Bo bronią wiary - i wówczas mniej istotna jest - jak to powiedział Toan - "obyczajność".
Tomek
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Naprawdę do głowy Ci przyszło , że Twoja opinia mnie interesuje??? Z całą pewno I vice versa i wzajemnie
|
|
|
|
|
|
|
Bruford
Go
|
I vice versa i wzajemnie No i git .tak ma być Tylko jeszcze : nie szczujesz ludzi , nie donosisz , nie używasz inwektyw i odniesień osobistych .Wiemy ,że to lubisz ale to brzydkie jest:D A podlizywać się Toanowi możesz dalej ,zabawne to jest nawet
|
|
|
|
|
|
|
zbynek
Go
|
Nie ma godziny bardziej niebezpiecznej dla wiary , niż ta w której wierzący uważa, że aby wierzyć, trzeba poświęcić zdrowy rozsadek. Dobrym przykładem jest opis w Bibli miasta Sodomy Gomory „ (kiedy dwóch aniołów nawiedziło pobożnego Lota, wokół jego domu zbiegł się tłum młodzieńców i starców, którzy zapragnęli "z nimi poswawolić" [Rdz 19, 5; BT].”
Można założyć że wtedy tam było to jakąś normą, akceptowalną przez „wszystkich”. Analogicznie wyobraź sobie że do Twoich drzwi dobijają się sąsiedzi i domagają się seksu z naszymi gośćmi. Czy nie oburzyłby cię taki atak? Może jeden czy drugi pójdzie na takie ryzyko. Ale większość nie pójdzie. Tam widocznie potrzebna była aż interwencja Boska na zdemonizowany świat.
Chodzi tu przecież o życie. "Nie oglądaj się w stronę Sodomy..." por. Rdz 19,17 .
Na koniec mała refleksja dla nas wszystkich.
"Przypowieść o Sodomie"
Człowiek pewien, uciekający z Sodomy, Obejrzał się za siebie I zamienił się w słup gorejącej soli. Mimo to inni uchodźcy Również odwracali głowy, Albowiem pokusa poznania Była w nich silniejsza Od pokusy istnienia...
autor: Roman Brandstaetter.
|
|
|
|
|
|
|
|
|