forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-27, 08:55:05

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.
669769 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Wolne tematy
| | |-+  Polska sercem
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37 ... 146 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Polska sercem  (Przeczytany 932775 razy)
Daniel_dn
Go

Email
Odp: Polska sercem
« Odpowiedz #620 : 2006-12-12, 20:55:59 »

Ali ludziom nie są potrzebne żadne organizacje i nie zamierzam nic tworzyć na wzór partii politycznej, stowarzyszenia, sekty itp. Wystarczy mu tylko rodzina, ale w sprawach publicznych nożna zabierać głos i nie trzeba należeć do żadnej organizacji.
Technika tak posunęła się do przodu, że grzechem by było jej nie wykorzystać.
Umożliwia ona stworzenie państwa opartego na zupełnie nowych podstawach.
Nie mogło ono powstać kiedykolwiek na ziemi i nie można go porównać do żadnego z przeszłości. Dlatego Twój pesymizm mnie się nie udziela, bo porównujesz do wzorców, które znasz. 

Daniel
kodar
Go

Email
« Odpowiedz #621 : 2006-12-12, 22:23:06 »

Daniel  przypominam za dr Kwasniewskim iz lepszego panstwa jak nasz wlasny organizm to juz nie uda Ci sie utworzyc.
Daniel_dn
Go

Email
« Odpowiedz #622 : 2006-12-12, 22:35:44 »

Kodar na te forum zaglądają chyba sami chorzy. Jeżeli ich organizmy mają być skalą wartości,to nic dziwnego, że nasze państwo wygląda podobnie.
Nie interesuje ich nic więcej tylko ich organizm, aby choć o trochę przedłużyć jego działanie. Ale ten co chce zachować życie, je utraci.

Daniel
lekarka
Go

Email
« Odpowiedz #623 : 2006-12-13, 12:03:23 »

A życie wieczne będzie nagrodą.
Apokalipsa Św Jana 2,7
Daniel_dn
Go

Email
« Odpowiedz #624 : 2006-12-13, 16:39:08 »

Lekarce dziękuję za wsparcie. Minimum słów, maksimum treści. I tyle energii przybyło ...

Nie po to człowiek żyje aby jeść. ale je aby żyć. Jak już ustabilizowaliśmy nasz sposób odżywiania, to chyba już czas pomyśleć o sprawach ważnych.
Te treści, które chcę Wam przekazać, jest w stanie zrozumieć każdy prosty człowiek. To dla nich potrzebna jest nadzieja, bo żyją w niewoli i nie widzą sposobu, żeby się z niej uwolnić.

Daniel
ali
Go

Email
« Odpowiedz #625 : 2006-12-13, 18:52:29 »

. Minimum słów, maksimum treści. I tyle energii przybyło ...

Te treści, które chcę Wam przekazać, jest w stanie zrozumieć każdy prosty człowiek. To dla nich potrzebna jest nadzieja, bo żyją w niewoli i nie widzą sposobu, żeby się z niej uwolnić.

oleum mocium panie trza im do głowy wpierw wlać
Daniel_dn
Go

Email
« Odpowiedz #626 : 2006-12-14, 00:08:24 »

Wystarczy im tylko przypomnieć, że Bóg istnieje i coś od nich wymaga. Mają jednak prawo wyboru: przyjąć Boga i przestrzegać przykazania lub prowadzić dalej beztroskie życie. Bóg się nie obrazi, gdy go odrzucą. Takich jest wielu i będą osądzeni w swoim czasie.

Daniel
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #627 : 2006-12-14, 08:44:19 »

Moje zdanie ostateczne jest takie : wszystko jest do kitu w Polsce i wszedzie.
Co do szkol -powinny byc prywatne ,przynajmniej dzieci ,moze by sie uczyly w szkolach a nie w domu,bo niby sa szkoly a ich nie ma ,dzieci i tak musza byc uczone w domach a jak nie to korepetycje.Z tego co wiem ,to w szkolach prywatnych dzieci wszystkie prace robia w szkole ,w domu maja odpoczynek.A w panstwowych ,nie dosc ,ze takie male dziecko jest 5 godzin w szkole ,to nastepne 5 musi uczyc sie w domu.
Sluzba zdrowia._tez prywatna ,moze wtedy lekarze przestaliby naciagac pacjetow.W tej chwili czy to panstwowa czy prywatna sluzba zdrowia jest do niczego.W panstwowej albo robia cos za darmo i byle jak.A jak sie idzie do prywatnego lekarza to wymysla i kaze przychodzic co rusz ,aby ciagnąć tylko kase.
I co tu poradzic  Shocked  Sad
fewa
Go

Email
« Odpowiedz #628 : 2006-12-14, 13:40:42 »

Prywatne szkoły to może dobry pomysł,tylko jest jeden problem co z tymi dziećmi ktore chcą się uczyć,a ich rodziców nie stać na czesne.To będzie rodziło nienawiść między bogatymi a biednymi.Wiemy do czego prowadzi taka nienawiść.Ja bym wolała w takiej sytuacji aby szkoły były dostępne dla wszystkich.A co do programu nauczania to by mogł ulec modyfikacji.W podstawówce dzieci powinni uczyć się życia.Nauczyciele powinni być wybierani najlepsi z najlepszych za godziwe wynagrodzenie.
A co do służby zdrowia to wymaga czasu no bo co z tymi z kolei rencistami czy poprostu biednymi .Prywaciarz będzie tak leczył,aż nie wyciągnie ostatniego ''grosza''.Jedynie pozostaje nam nadzieja, ze będzie coraz więcej opty.to wszystko się powoli unormalizuje.
elmo ,a co to za szkoła do której chodzą twoje dzieci,że muszą tak długo odrabiać lekcje albo co to za nauczycielka?
Mój najmłodszy chodzi do trzeciej kl. W szkole piszą,uczą się dosyć dużo,a w domu najwyżej 15 min na odrobienie pracy domowej.Są takie dzieci które bardzo lubią się uczyć i dlatego więcej poświęcają czasu na naukę.

A co do wcześniejszego postu .Jechowi też mnie odwiedzali ale nie przyszło mi do głowy aby zapytać ich o ten raj na ziemi.Mnie się poprostu nasunęła taka myśl:tym lwem będzie potężne i silne państwo np USA ,a tym barankiem jakieś mniejsze państwo.I oczywiście ten lew nie będzie chciał połknoć mimo iż będzie ta ziemia zasobna np.w ropę.

A co do Daniela to wszystko jest możliwe.Jeśli komuna upadła to i psełdodemokracja też może upaść.
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #629 : 2006-12-14, 15:45:35 »

fewa ,odnosnie tych szkol.Chodzi o to ,ze te niby panstwowe szkoly ,przeciez tez pobieraja od nas czyli rodzicow pieniadze ,co rusz to jakies skladki ,komitety itp.i w sumie wychodzi niewiele mniej niz w tych prywatnych szkolach.Te szkoly panstwowe to jedno wielkie bagno.Moja jedna corka chodzi do pierwszej klasy.Przykladowo jest 5 godz ,czy 4 godz w szkole i przez te 5 czy 4 godz. zrobią zaledwie jedną kartke lub dwie kartki jakichs tam zadan ,a do domu maja zadane czytac ,pisac liczyc itp.ze 3 kartki,toz to koszmar!!! i dziecko przychodzi z tej szkoly umordowane ,w sumie to chyba bezczynnoscią i potem trzeba siedziec i uczyc dziecko w domu ,bo jej sie juz poprostu, nadzwyczajniej w swiecie nie chce siedziec nad tymi ksiegami.Gdzie bedzie miejsce na zabawe dla siedmioletniego dziecka.Czasem w domu jest jak w młynie.
Nauczyciele i lekarze naleza do tych grup ,gdzie mają płatne ,bez wzgledu na to czy swoja prace wykonuja dobrze czy źle ,a powinni byc adekwatnie oceniani ,to wtedy moze bardziej by sie przykladali do swojej pracy.
ehhhh ,wszystko jest do wymiany
Jona
Go

Email
« Odpowiedz #630 : 2006-12-14, 16:42:32 »

Bóg ma wiele imion i nie ma znaczenia jak się do niego zwracasz. Po Apokalipsie nie będzie już życia na ziemi. Świadkowie Jehowy wyobrażają sobie raj jako zielone łąki na ziemi i może dlatego masz takie skojarzenia, że ziemia będzie dla tych innych. Nie będzie i nie będzie już żadnego człowieka żywego na niej.
Daniel

Danielu

Bóg ma wiele Imion  ale  ,ze tak powiem "Nazwisko " ma Jeden  i ON SAM  wręcz domaga się  by zwracac sie do Niego po  Imieniu.
Świadkowie chcą raju na ziemi  ,ale jakoś zapominaja ,że to będzie tylko dla Izraela dla Jerusalem.
Izrael w swoich dziejach Istnienia  jako Syn Bozy doznał tylu  upokożeń   ,ze teraz nadchodzi Czas jego CHWAŁY i wszystkie narody  Ujrzą  Chwałe Israela  i bedą tam szli w pielgrzymce by oddać pokłon  YHVH W JEGO ŚWIATYNI.

>>>
a dlaczego nie ma byc żywego człowieka na ziemi  ,gdzie się podzieją?
Jona
Go

Email
« Odpowiedz #631 : 2006-12-14, 16:58:07 »

fewa ,odnosnie tych szkol.Chodzi o to ,ze te niby panstwowe szkoly ,przeciez tez pobieraja od nas czyli rodzicow pieniadze ,co rusz to jakies skladki ,komitety itp.i w sumie wychodzi niewiele mniej niz w tych prywatnych szkolach.Te szkoly panstwowe to jedno wielkie bagno.Moja jedna corka chodzi do pierwszej klasy.Przykladowo jest 5 godz ,czy 4 godz w szkole i przez te 5 czy 4 godz. zrobią zaledwie jedną kartke lub dwie kartki jakichs tam zadan ,a do domu maja zadane czytac ,pisac liczyc itp.ze 3 kartki,toz to koszmar!!! i dziecko przychodzi z tej szkoly umordowane ,w sumie to chyba bezczynnoscią i potem trzeba siedziec i uczyc dziecko w domu ,bo jej sie juz poprostu, nadzwyczajniej w swiecie nie chce siedziec nad tymi ksiegami.Gdzie bedzie miejsce na zabawe dla siedmioletniego dziecka.Czasem w domu jest jak w młynie.

elmo
masz racje  ze z tymi szkołam  jest coś nie tak i raczej  przypominaja za przeproszeniem domy publiczne  .Dosłownie kiedy patrze  to  trwoga mnie ogarnia  i zjedenj strony sie cieszę ze  dzici juz maja to za soba  ale dzieci maja dzieci  i jest  coraz gorzej.
Takie maluchy jak piszesz  maja tyle lekcjii  ze sa przeądowane  umysłowo  ,natłok  wiedzy  sprawia ze  następuje cofanie , a nie wzrost  poznania.
Dzieciaki zaczynaja łykac jakieś  prochy zeby  nie zostać w tyle  a jak nie daje rady to sobie odbieraja zycie.
Szkoła  prywatna  no moze byc ale kto ma na to kase .Miesięcznie  ok 600zł  KTO  na to ma  majac 3-5 dzieci???]
Znajoma  majac 3 posłała  do szkoły  sponsorowanej  ,ale najmłodszy 1k nie dawał rady  no  wtamtym roku musiała go przenieść do normalnej .
A tak sie cieszyła że języki i pływanie i coś tam coś tam i --klapa.
Moja wnuczka lepiej czytała w "O" "i" I"  niz teraz w 2ej dlaczego?  zachodze w głowe i myśle ze to przeciążenie?

Chcemy dogonić Ameryke  ,ale kiedy znajoma pojechałą tam z dziećmi okazało sie  że jej dzieci wyprzedzaja  tamte o dwie klasy ,jak to wiec jest?
I tak jesteśmy gorsi.

elmo
Go

Email
« Odpowiedz #632 : 2006-12-14, 21:06:32 »

Chcemy dogonić Ameryke  ,ale kiedy znajoma pojechałą tam z dziećmi okazało sie  że jej dzieci wyprzedzaja  tamte o dwie klasy ,jak to wiec jest?

Mojej przyjaciolki z dziecinstwa ,siostra po skonczeniu liceum wyjechala do Australii i jak poszla tam na studiach ,to ponoc byla geniuszem.Taki w Polsce jest poziom.

A co do tych szkol i dzieci ,to faktycznie  jest to pomieszanie zmyslow u malych dzieci ...i rodzicow tez.
Dziecko 7 lat ,5 godz. w szkole i drugie kilka godz. nauki w domu.Dziecko musi miec czas na odpoczynek ,na zabawę .Gdy poszlam kiedys na klasowe zebranie do corki i pani wyczytala jakiej wiedzy beda wymagac z poszczegolnych przedmiotow na piątkę to doszlam do wniosku ,ze takie dziecko moze z powodzeniem isc na studia po pierwszej klasie.
Najlepsze bylo to, czego wymagaja na piątkę z angielskiego.Otoż : rozmawiac swobodnie po angielsku ,płynnie czytać ,opowiadac jakies historyjki w tym jezyku.I podobnie z innymi przedmiotami.
Ok niech wymagają ,ale niech uczą tez.
Daniel_dn
Go

Email
« Odpowiedz #633 : 2006-12-14, 22:01:30 »

Elmo, Fewa, Jona - przypomnę informację, której nie usłyszycie w telewizji czy w radiu. Nasze niby kapitalistyczne państwo zabiera nam 80% naszych dochodów. System zbierania daniny na przedsiębiorstwo zwanym państwem jest tak rozbudowany, że długo trzeba by wymieniać szczegóły. Wystarczy je tylko unicestwić i posłać tych bezproduktywnych biurokratów na bezrobocie, a nasze wynagrodzenie za pracę wzrasta pięciokrotnie. Czy nie stać by nas było na prywatną szkołę i prywatne leczenie nawet po obecnych stawkach. Po uwolnieniu rynku usługi te na pewno jeszcze stanieją. To tak jak by nas zmuszano do utrzymywania stadniny koni, a nam jest potrzebny tylko jeden koń do jednej furmanki.
   Ponadto 88 lat socjalizmu tak nam zamieszało w pojęciach, że to co dobre jest nazwane złem i odwrotnie. W socjalizmie nie jest możliwe prowadzenie własnej prywatnej działalności gospodarczej. Jeżeli takowa jest, to jest karykaturą tej prawdziwej. I na tej karykaturze opieramy swoje sądy, bo tej prawdziwej nigdy nie poznaliśmy.
Jona nie ma już narodu wybranego, chyba. że nazwiemy narodem wszystkich ludzi miłujących Boga i siebie nawzajem. Raj nie będzie więc tylko "dla Izraela dla Jerusalem". W Apokalipsie mają znak Boga na czole. Dla mnie jest to symbol, który oznacza, że nie kryją się ze swoją wiarą i są rozpoznawalni. Znak umiejscowiony na czole jest znakiem widocznym. Na pytanie "gdzie się podzieją?" , to chyba sama sobie odpowiesz jak przeczytasz jeszcze raz co napisałem, albo Apokalipsę Św. Jana.
Fewa przed tobą jeszcze daleka droga do zrozumienia tego o czym piszę. Po pierwsze tak naprawdę to komuna nie upadła i jej funkcjonowanie opiera się na demokracji. I nie jest to jakaś "psełdodemokracja", która jest zła, a jak będzie ta  prawdziwa demokracja, to będzie dobrze. To jest ta prawdziwa i wcale nie jest dobrem, jest złem. Było by dobrze jakby upadła. Co demokracja potrafi zniszczyć, to wystarczy popatrzeć na Amerykę, czy Australię.

Daniel
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #634 : 2006-12-14, 23:07:09 »

No wlasnie ja o tym mysle ,ze gdyby przestaly stniec panstwowe szkoly i panstwowa sluzba zdrowia ,wtedy panstwo nie pobieraloby za to podatkow.Wtedy nie byloby roznicowania na prywatne czy panstwowe szkoly.Bylyby szkoly za ktore trzebaby bylo placic samemu ,a nie panstwo z czego i tak pewnie jakies tam sumki ida nie wiadomo na co.
Przy prywatnej sluzbie zdrowia i szkolnictwie nauczyciele i lekarze byliby" oplacani" adekwatnie do efektow swojej pracy,a nie tak jak dzis.
Dzis to jest tak : nauczyciel czy nauczy czy nie -ma za to placone,więc się nie stara.
Lekarz czy leczy ze skutkiem dobrym czy nie -tez ma placone ,więc się nie stara.
A dobre byloby cos takiego : spartaczyles ,nie nauczyles ,wiec nic nie zarobiles.

Ale ,to jest nie realne...
fewa
Go

Email
« Odpowiedz #635 : 2006-12-15, 13:42:41 »

No właśnie na razie jest to nie realne.Ja też jestem za tym aby zlikwidować podatki,no bo dlaczego ktoś ma płacić na szkolnictwo jak nie ma dzieci albo na służbę zdrowia jak nie choruje itp.Tylko jest jeden problem jak do tego doprowadzić /zmusić władze/aby zrezygnowały z zajmowanych stanowisk sowicie nagradzanych.Daniel pewnie powiesz,żeby nie brać udziału w wyborach.Tylko nasi posłowie znajdą na to sposób,będą się sami wybierać i w tedy dopiero będzie katastrofa.Może lepiej tak:doprowadzić do systemu prezydenckiego,wybrać odpowiednią osobę na to stanowisko/która będzie miała większą władzę/,zlikwiduje sejm i senat a następnie podatki.Tylko,że to jest ryzykowne bo nie wiadomo kto zostanie tym prezydentem.

fewa
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #636 : 2006-12-15, 14:00:00 »

...Tylko,że to jest ryzykowne bo nie wiadomo kto zostanie tym prezydentem.

fewa

Moze Daniel  Idea . Zostanie wybrany drogą wirtualną  Laughing
Jakby co Daniel ...gdybys uwzględniał premiera ,nie zapominaj o mnie   Rolling Eyes  Cool
Bruforda wybierzemy jako ministra zdrowia hehehehehehehehehehehehe  Twisted Evil
Ale mysle ,ze Daniel nie uwzgledni tych stanowisk,ale jakby co ,to....
Daniel_dn
Go

Email
« Odpowiedz #637 : 2006-12-15, 21:15:17 »

Fewa tak właśnie powiem, że nie należy teraz brać udziału w wyborach. Bo jak zagłosujesz na jakiegoś kłamcę, który będzie mówił, że obniży podatki, a zrobi zupełnie odwrotnie, to jak będziesz wyglądała przed ludźmi. Dopóki nie będziesz pewna, że głosujesz na porządną osobę, to radzę Ci się wstrzymać z głosowaniem.
Przyjdzie czas, że tych wstrzymujących się będzie wystarczająco dużo i wtedy "zdmuchną" tych łajdaków w jednym głosowaniu. Co do systemu jaki będzie po nich, to kieruję do moich wcześniejszych odpowiedzi.
Elmo założymy na forum następne wątki: prezydent, premier, minister zdrowia itd.
Wtedy każdy będzie mógł wziąć udział w rządzeniu. Taki wirtualny premier wcale nie byłby gorszy od obecnego.
Oczywiście, to jest żart, ale nie do końca. Internet jest "wpisany" w nowy ustrój.

Ten wątek zrobił się taki poważny, a przecież zbliżają się takie radosne święta.
Może dzięki nim, choć trochę odbudujemy swoją wiarę i przestaniemy mówić, że to nierealne.

Daniel
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #638 : 2006-12-16, 08:37:34 »

Ja nie biore udzialu w wyborach ,bylam moze ze 2 razy na wyborach.Polityka mnie nie interesuje ,jak patrze na twarze politykow to mi sie robi nie dobrze i jak ich slucham -to samo .Nie znosze polityki i politykow i wszystkiego co jest z nia zwiazane ,a widze ,ze coraz wiecej rzeczy.

Daniel ,napisales ,ze ten watek zrobil sie powazny ,a przeziez zblizaja sie takie radosne swieta.
Ten watek jest powazny ,bo ja odnosze wrazenie ,ze ty jestes powazny ,traktujesz wszystko z maksymalna powaga.
A czy ja mam byc radosna tylko dlatego ,ze zblizaja sie radosne swieta? To byloby pozerstwo.Jak bede sie czula dobrze ,to bede radosna ,a jesli nie ,to nie bede robila dobrej miny do zlej gry.
Glupota jest twierdzic ,ze trzeba byc radosnym ,bo zblizaja sie radosne swieta ,nie wszyscy sa w komfortowej sytuacji.

Daniel ,musisz troche wprowadzic zartu w ten watek ,nie zaszkodzilby  Cool .Bo to ty kierujesz nim ,bez ciebie przestanie istniec  Confused Teraz spoczywa na tobie obowiazek,jestes jak ten Janosik ,sam wybrales ,jestes odpowiedzialny za to.
Aha ,nie rozumie dlaczego zacząłeś sie ukrywac  Mr. Green
Daniel_dn
Go

Email
« Odpowiedz #639 : 2006-12-17, 22:01:19 »

Elmo nie ukrywam się, tylko nie biorę udziału w innych wątkach. Mam nawet ujawniony (nie dla gości - trzeba się zalogować) adres emailowy. Kto chce do mnie napisać może to zrobić (Koniecznie w temacie "BO" lub "Polska sercem") lub choćby przez ten wątek. Droga do BO biegnie jednak przez te forum i nie zanosi się na zmiany.
Jest to wątek bardzo poważny, bo to co tu napisałem nigdy nie będzie cofnięte. Dotyczy to między innymi BO. Nie znaczy to jednak, że my sami mamy być ponurymi ludźmi. Nie lubię pisać o sobie, ale czym bliżej świat, tym więcej przybywa mi energii i radości. W tym roku zakończyły mi się w sposób niespodziewany sprawy nurtujące moje życie. Ostatnia trzy dni temu. Z chaosu wyłania się błogi porządek i tym się raduję. Pojawiły się małe problemy (ponownie zostałem akcjonariuszem) ,ale poradzę sobie i z nimi.
Co się stało, że moje życie tak bardzo się zmieniło? Zrobiłem tylko jedno, zmieniłem kierunek moich dążeń. Tym kierunkiem jest Bóg. Przestałem się od niego oddalać, a teraz zacząłem się zbliżać. Zrozumiałem, że nie da się niczego zbudować z pominięciem Jego. Jest to daremny trud. Wszystko co jest sprzeczne z Nim, musi być sprzeczne wewnętrznie. Nawet nasze zdrowie jest uzależnione od tego czy miłujemy Boga. Gdy go odrzucimy to i ŻO nam nie pomorze w wyleczeniu chorób.
Nasz organizm potrafi zdziałać cuda, ale bez wiary jest to niemożliwe. Nie jest więc przypadkiem, że dla DO udaje się tylko tym, co mają wiarę. W moim życiu najpierw wybrałem Boga, a potem otrzymałem w darze DO.

Życzę wszystkim czytającym ten wątek, aby narodziła się w waszych sercach miłość do Boga. Niech inspiracją będzie Boże Narodzenie.

Daniel

Strony: 1 ... 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37 ... 146 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.023 sekund z 17 zapytaniami.