Autor
|
Wtek: Paleoastronautyka, bogowie, elohim, ufo (Przeczytany 1503222 razy)
|
Zyon
|
To postepem jest zacofanie technologiczne?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wciąż nie możecie pojąć panowie, skali i czasu. Ludzie byli inni, twardzi, śmierć była wszędzie, głód, niewygoda, ofiary z ludzi, niewolnictwo. Jednocześnie obecnie całe narody wyrzynają się w pień, a wy nie możecie tego ekstrapolować na budowę świątyni wokół, której kręciła się cała cywilizacja państwa miasta? A mówią, że na tłuszczówce się coś tam poprawia
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To postepem jest zacofanie technologiczne? Ty automatycznie widzisz to jako zacofanie, a ja inność. Formy przedludzkie umiały tak odłupać listek z buły krzemiennej, że był ostrzejszy niż najostrzejsze nasze skalpele chirurgiczne. I co? Oni byli zacofani czy my jesteśmy? Po co ocena lepszy-gorszy, to niezbyt dobrze świadczy o wydającym takie sądy. Inny.
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
A co się stało z naszymi genami, że nie pierzemy w jeziorach waląc kijanką, nie żniemy zboża sierpem, nie orzemy sochą, i nie sprawiamy bizona krzemiennym ostrzem? Postęp.
O przepraszam bardzo, ale ja pierę, żnę i orzę. Mało tego jestem w stanie na zawołanie! Tak właśnie jak powyżej. Co innego piramidy - nie chce mi się . Jeszcze nie doszedłem jak działały.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
...Takie ala bunkry w Międzyrzeczu... Złoma jakby szabrują.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ponawiam pytanie. Po co my współcześni mielibyśmy budować piramidy czy inne pierdoły? To może też pływać ma tratwach czy walczyć wręcz z niedźwiedziem? Po co udomawiać znowu konia od podstaw, jak już mamy wysokokulturalne rasy. Teraz chętnie posłucham was mądrale, jak to było z tymi piramidami z waszego punktu widzenia
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Ludzie byli inni, twardzi, śmierć była wszędzie, głód, niewygoda, ofiary z ludzi, niewolnictwo. A mówią, że na tłuszczówce się coś tam poprawia słabe,słabe trzymaj pion Tak mieli po 3m i symbole tzw Enki.... https://www.youtube.com/watch?v=M7Tmb5ft2WU
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A co się stało z naszymi genami, że nie pierzemy w jeziorach waląc kijanką, nie żniemy zboża sierpem, nie orzemy sochą, i nie sprawiamy bizona krzemiennym ostrzem? Postęp.
O przepraszam bardzo, ale ja pierę, żnę i orzę. Mało tego jestem w stanie na zawołanie! Tak właśnie jak powyżej. Co innego piramidy - nie chce mi się . Jeszcze nie doszedłem jak działały. A mnie się nie chce nawet pralki włączyć i odkurzacz mam samobieżny
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Po co my współcześni mielibyśmy budować piramidy czy inne pierdoły?
Aby mi zrobić na złość...? Udowodnić swoją "wyższość"-tych od ewolucji i postępu
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Po co my współcześni mielibyśmy budować piramidy czy inne pierdoły?
Aby mi zrobić na złość...? Udowodnić swoją "wyższość"-tych od ewolucji i postępu Związki zawodowe się nie zgodzą...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Bo z religiami to się zawsze tak zaczyna. Najpierw ktoś przylatuje, namiesza, potem jest bez sensu, ale trzeba przyznać naturalisowie zapamiętali wiele szczegółów - http://youtu.be/wLav9x9crls
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Ech ci amerykanie, namieszali biedakom.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Doskonale to tłumaczy któryś z filmów Monthy Phytona "Żywot Bryana" chyba. "Czcijmy jego sandał"!
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Nie, nie, nie. To szło jakoś... Czcijmy jego latający sandał.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie, nie, nie. To szło jakoś... Czcijmy jego latający sandał. Tak, właśnie tak! A w drugiej części: i wymodelujmy sobie głowy w sandał!
|
|
|
|
|
|
|
Dario Ronin
Go
|
Zdarzały się duże czachy, zdarzały i szkielety. Zabawy kamieniami też były nietypowe - http://www.youtube.com/watch?v=ae_8ri2fiwI . Ale nie ma tak dobrze, wszystko skarlało, łącznie z architekturą kamienną. "Nie będzie się wadził duch mój z człowiekiem na wieki, gdyż jest ciałem; i będą dni jego sto i dwadzieścia lat". Z herosów/gigantów zostało dzisiaj co? No to co mamy. Nawet też potrafimy obrabiać kamienie, ale zawsze na swoją i swojej techniki miarę i tym razem bez kłopotliwych zeszkleń, tylko własnymi narzędziami - http://youtu.be/qkze3WUvHz4 jeśli myślisz tak jak ja kiedyś to było przed Potopem : „Duch mój nie będzie bez końca oddziaływał na człowieka, bo jest on też ciałem. Dlatego jego dni potrwają sto dwadzieścia lat”. A potem , po Potopie ... "A Noe żył po potopie jeszcze trzysta pięćdziesiąt lat. Tak więc wszystkich dni Noego było ogółem dziewięćset pięćdziesiąt lat; i umarł." wybacz
|
|
|
|
|
|
|
|
|