Autor
|
Wtek: Optymalne sniadanie. (Przeczytany 105179 razy)
|
sylwiazłodzi
Go
|
Kodar, Adampio trochę nie o tym myślałam bo owszem z jednej strony jest Casanova, oglądałam nawet fajny film kiedyś chyba na kanale Histiry fabularny. Ale ja pomyliłam trochę Casanovę z bohaterem wymyślonym. Chodziło mi o ksążkę Niebezpieczne Związki. Sorry za zamiejszanie. Czasami trzeba jednak wziąść książke do ręki aby sobie przypomnieć sobie o czym się czytało jakiś czas temu aby wspomnienia sie uporządkowały.
|
|
|
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
Jurek rozczaeowałeś Mnie,że piszesz do Mnie tekstem o planktonie. Ja nie Grizly a to,że Ja go nie krytykuję i staram się rozumieć nawet w tych jego trudnych tekstach co do Mnie pisze to już taka moja wrażliwość. Staram się nie oceniać ludzi jak Grizly a Ciebie podziwiam a z drugiej strony jak czytam twoje info co piszesz to trochę jakbym widziała siebie 2 lata temu ,tylko jedyna różnica jest taka,że Ja nie byłam tak bardzo chroa jak Ty jesteś. I własnie dlatego tak do Ciebie piszę bo mam nadzieję,że jakoś Ci pomogę to zagubienie keidyś przezwyciężyć. Niestety słowa są niedoskonałe i to określenie Ty zrozumiesz po swojemu a Ja chcę w Nim wyrazić cos co czułam Ja i nie życzę nikomu aby czuł się tak samo.
|
|
|
|
|
|
|
siniak
Go
|
Moje śniadanko to 12 żółtek, 3 białka, 100g masła. Od tygodnia przygotowuję się do półmaratonu warszawskiego (będzie pod koniec marca), mam zamiar go wygrać
|
|
|
|
|
|
|
siniak
Go
|
Dodam, że nie mam żadnych bólów nóg, stawów, zakwasów. Dystans zwiększam efektywnie z każdym dniem (aktualnie 12km).
|
|
|
|
|
|
|
hunbejwin
Go
|
To śniadanie jest posiłkiem przedtreningowym czy biegasz wieczorem ? Jak długo ćwiczysz bieganie?
|
|
|
|
|
|
|
siniak
Go
|
Biegam wieczorem około 21. Od tygodnia "ćwiczę" bieganie. W latach 12-17 (aktualnie 19) dużo grałem w piłkę nożną, więc powrót do sportu nie był problemem. Po bieganiu wieczorem nic nie jem, piję wodę. O 17 zjadam ziemniaki z masłem + serek wiejski.
Mógłbyś opisać swoje doświadczenia?
|
|
|
|
|
|
|
hunbejwin
Go
|
doświadzenia mam niewielkie w bieganiu. Chciałem zapytać o porę biegania i zaczerpnąc informacji właśnie od bardziej doswiadczonego Ja biegam 3 razy w tygodniu po kilka km, przeważnie wieczorami, wtedy czuję większą moc, ale też wieksze problemy ze snem Rano próbowałem, idzie mi gorzej. pozdro
|
|
|
|
|
|
|
zenon
Go
|
Mam zupelnie inne doswiadczenia.
Cwicze raczej rano, zwykle na czczo. Wyjatkiem sa cwiczenia na drazku, gimnastyka, hantle - ta aktywnosc miedzy obiadem i kolacja.
Sniadania czesto nie jem. Kolacje jem zawsze. Jem na noc i tak mi jest "wygodniej" i "lepiej". (probowalem obu wariantow).
(Nie twierdze, ze "moj obyczaj" jest lepszy od "obyszaju kolegi". opisuje jeno swoje wrazenia.)
|
|
|
|
|
|
|
Magulon
Go
|
Witam Wstaje o 6 rano Moje sniadanie to: Smalec "babuni" mam przygotowany wczesniej w garnuszku, czyli smalec topiony ze slonina, boczkiem, cebula i przyprawami. Daje tego ok 50g na patelnie, wbijam 5 zoltek, 1 jajko cale, mieszam. No i jem. popijam kawa INKA - 2 lyzeczki ,oczywiscie bez cukru pol kubka to woda, druga polowa to 30% smietanka (ok 150g) BTW: 1 : 4.5 : 0.25 27 : 125 : 8 Potem na 7.00 jade do dosyc psychicznie i fizycznie wyczerpujacej pracy, ok 10.30 popijajac "gorzka" herbate przygladam sie wspolpracownikom jak zajadaja swoj lunch. Ja mam duzo energii do ok 15.00 Mieszkam w Polnocnej Karolinie, kawa inke mam z Polski Na DO jestem od 5 tygodni.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...Mam zupelnie inne doswiadczenia.
Cwicze raczej rano, zwykle na czczo. Wyjatkiem sa cwiczenia na drazku, gimnastyka, hantle - ta aktywnosc miedzy obiadem i kolacja...
Trudno dzisiaj sie przelamie!!! I powiem Towarzysz Zenon Idzie "dobra droga"Wiem, ze moge na tym stracic, ale dzisiaj jest ten wyjatkowy dzien!!! Amen!!!
|
|
|
|
|
|
|
kriss
Go
|
Witam Wstaje o 6 rano Moje sniadanie to: Smalec "babuni" mam przygotowany wczesniej w garnuszku, czyli smalec topiony ze slonina, boczkiem, cebula i przyprawami. Daje tego ok 50g na patelnie, wbijam 5 zoltek, 1 jajko cale, mieszam. No i jem. popijam kawa INKA - 2 lyzeczki ,oczywiscie bez cukru pol kubka to woda, druga polowa to 30% smietanka (ok 150g) BTW: 1 : 4.5 : 0.25 27 : 125 : 8 Potem na 7.00 jade do dosyc psychicznie i fizycznie wyczerpujacej pracy, ok 10.30 popijajac "gorzka" herbate przygladam sie wspolpracownikom jak zajadaja swoj lunch. Ja mam duzo energii do ok 15.00 Mieszkam w Polnocnej Karolinie, kawa inke mam z Polski Na DO jestem od 5 tygodni. Sniadanko brzmi ok ale ta kawa inka Smię powiedzieć że prawdziwa jest zdrowsza
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Grizzly ha,ha,ha. Ja mogę już tylko się śmiać jak do mnie piszesz bo piszesz pozytywnie. Nie mam wiedzy ab być dla Ciebie partnerem do rozmów lekarskich jak Lekarka ale nie o to mi chodzi. Ty sam wyznaczyłeś sobie rolę jaką widać w Twoich postach podobnie jak Edyta swoją. Ale po dzisiejszej obserwacji forum i odpowiedziach użytkowników zrozumiałam,że moge napisać swoje zdanie, że nikt nie uderzy Mnie MŁOTKIEM jak mi nawet powie złe słowo bo to Jego słowa a Ja moge je przeczytać i już. Wszystko . Wziąść do siebie, nie brać, wkurzyć się , roześmiać. Co chcę. Grizlly jak chcesz to pisz do Mnie dalej w Twoim stylu , czasami się posmieje, czasami zastanowię. Twoja krytyka w zawolaowanej formie i spostrzeżenia stają sie i dla Mnie powoli zrozumiałe bo Ja nadal poszukuję siebie i chcę się siebie uczyć, naprawiać, rozwijać. A może kiedyś chocby na poziomie zrozumienia wzajemnych żartów będziemy dla siebie partnerami. Duży całus dla dużego missia. Sylwia. No popa misiu.
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Radziu, dziś to tak się tłumaczy ledwie poczętym - przez błony płodowe...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|