admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26786
|
I to bez flaszeczki!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
O suchej wodzie tylko!
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Kilka tygodni temu wymacałem u suki guzek na skórze łopatki. Dwa tygodnie temu miała go usuwanego z szerokim marginesem, bo biopsja wykazała podejrzenie mastocytomy (guz z komórek tucznych, bywa wredny, a rasa predysponowana do nowotworu). Dzisiaj dostałem wyniki histopatologii usuniętej tkanki i okazało się, że to zwykły tłuszczak, uff. Przy okazji powiem, że chciałbym aby ludzka medycyna była taka jak weterynaryjna; szybko, sprawnie, z ludzkim podejściem.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Fajnie. Moja suczka też miała guzka w okolicy sutków, potem go usunęliśmy ale i tak przerzuty były na płuca i trzeba było pieska uśpić, bo już nie potrafiła oddychać. Dojechała do 13 lat więc i tak jak na psiaka, to spoko, ale smutek był ogromny. Wypaliłem tego dnia chyba z 2 paczki papierosów i parę szotów poszło, a i tak miałem podły nastrój.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Jak się przyzwyczai, to później trudno jest! Dlatego nigdy więcej fretki, bo cudowne, ale za krótko żyją! Jaką arę, albo żółwia lepiej.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Koty są spoko, przyjdą, pójdą, same wybiorą gdzie chcą być. Tylko, że trzeba mieć posesje, bo to dziki zwierzak, a nie trzymać po mieszkaniach.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jak się przyzwyczai, to później trudno jest! Dlatego nigdy więcej fretki, bo cudowne, ale za krótko żyją! Jaką arę, albo żółwia lepiej. Z drugiej strony, naturalnie krótki żywot podopiecznego umożliwia obcowanie z wieloma innymi, podczas naszego, nieco dłuższego.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Jasne, kot musi mieć "podwórko".
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Jak się przyzwyczai, to później trudno jest! Dlatego nigdy więcej fretki, bo cudowne, ale za krótko żyją! Jaką arę, albo żółwia lepiej. Z drugiej strony, naturalnie krótki żywot podopiecznego umożliwia obcowanie z wieloma innymi, podczas naszego, nieco dłuższego. Dla nas to za przykre.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Taka kolej rzeczy na tej planecie, ale rozumiem podejście.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Szczerze, to myślałem, że on już jest w podeszłym wieku gdy ja byłem małolatem i patrzyłem na "Z kamerą wśród zwierząt". Oczywiście niech odpoczywa w pokoju.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
To były bardzo miłe programy z czasów gdy w komuszej TVP-ZPR rządził Maciej Szczepański!
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Tak, Kurek z Kamińskim byli fantastyczni!
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A bo na wyspach psy są mocno zinbredowane. Kilka lat temu w Warszawie psy dziwnie chorowały, jakby odpowiednik ludzkiego rotawirusa, nawet plotka poszła, że ktoś zatruwa mięso i rozrzuca po trawie. Nasza suka pochorowała sobie ze 3 dni i więcej się nie powtórzyło. Podejrzewam, że co jakiś czas wirusy "przeskakują" na nowego żywiciela i póki nie nastąpi obustronne dopasowanie, tak to wygląda. Może nawet podczas tych dwóch lat panowania jedynego słusznego wirusa, dopasowaliśmy się z kilkoma innymi, tylko po cichu.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|