administ
Go
|
To trza brać i żyć nie umierać...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Właśnie, bo nie wiadomo jak długo jeszcze taka promocja potrwa.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Do wizyty komornika przeważnie...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Są tacy, którzy u komornika też potrafią załatwić promocję.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A są tacy, którzy potrafią załatwić komornika... w Niemczech ich nie likwidują... Likwidują... Czas spać. Dobranoc.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Cos na czasie Imigrant z Somalii przyjeżdża do Wielkiej Brytanii. Na ulicy zatrzymuje pierwszą napotkaną osobę chwyta ją za rękę i mówi: - Dziękuję za wpuszczenie mnie do tego kraju, za mieszkanie, pieniądze na jedzenie, opiekę medyczną, darmową szkołę i zwolnienie z podatków. - To pomyłka - odpowiada przechodzień. - Ja jestem Afgańczykiem. Somalijczyk idzie więc do kolejnej osoby: - Dziękuję, że stworzyliście taki piękny kraj! - To nie ja, ja jestem z Iraku – słyszy odpowiedź. Wreszcie widzi matkę z dzieckiem: - Czy pani jest Brytyjką? – pyta. – Nie, pochodzę z Indii. - To gdzie się podziali wszyscy Brytyjczycy? Kobieta zerka na zegarek i mówi: - Pewnie są w pracy
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Więc tachion wyszedł. A barman na to: "takich, jak ty tu nie obsługujemy!". Wchodzi tachion do baru.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Egzamin na Wydział Prawa i Administracji na uniwersytecie. Egzaminator do starającego się: - Dlaczego chce Pan studiować właśnie prawo? I to u nas? - Tato... nie wygłupiaj się...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Żona pyta się męża: - Czy ty ostatnio na sprzątaniu sobie dorabiasz? - Ja? Dlaczegoż by to? - pyta zdziwiony mąż. - Dowiedziałam się, że z jakąś szmatą na mieście ciebie widzieli...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
- Poproszę drożdżówkę - A dowodzik jest?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
- Poproszę chleb! - A zaświadczenie o braku glutenozy i nieszczelności jelit jest?
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tak głupie, że aż śmieszne... Gadają sobie dwa pączki i jeden mówi do drugiego: - ty, zapisałem się na studia! - i co przyjęli cię? - no co ty, pączka?!
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
Lekcja religii w szkole. Ksiądz mówi dzieciom o małżeństwie. - Wiecie, że Arabowie mogą mieć kilka żon? To się nazywa poligamia. Natomiast chrześcijanie mają tylko jedną żonę. A to się nazywa... Może ktoś z Was wie? W klasie cisza, nikt nie podnosi ręki. - To się nazywa - podpowiada ksiądz - mono... mono... Jaś podnosi w górę rączkę: - Monotonia!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
W trakcie wykopalisk na terenie Niemiec, tamtejsi archeolodzy znaleźli na głębokości 50 m kawałki drutu miedzianego. Po wnikliwej analizie ogłosili, że już 2.5 tyś. lat temu starożytni Germanie korzystali z łączności telefonicznej po drutach miedzianych. Na to archeolodzy brytyjscy rozpoczęli wykopaliska u siebie i na głębokości 100 m znaleźli kawałki szkła. Po ich zbadaniu ogłosili, że już 5 tyś. lat temu starożytni Brytowie korzystali z łącz światłowodowych. Rosyjscy uczeni także przeprowadzili szeroko zakrojone poszukiwania, niestety, ani na głębokości 50, ani 100, ani nawet 200 m nie znaleźli ani kawałka szkła lub drutu miedzianego. Po przeanalizowaniu faktów ogłosili więc, że już 7 tyś. lat temu starożytni Rusini korzystali z szeroko rozbudowanej sieci telefonii komórkowej.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
W czerwcu 1891 roku S.W.Culp odkryła wewnątrz bryły węgla złoty łańcuszek o długości 25cm. Pokłady węgla z których najprawdopodobniej pochodziła bryła mają 260-320mln lat. Artykuł z "The Morissonville Times" z 11.06.1891 roku.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Prócz Nexusa i InneMendium nikt tego nie potwierdził.
|
|
|
|
|
|
|
|