Autor
|
Wtek: HUMOR :) (Przeczytany 2001708 razy)
|
markos
Newbie
wiadomoci: 169
|
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Należymisiów nie przekonasz, mają wdrukowane do głowy, że od wszystkiego jest państwo, a 500+ daje Naczelnik.
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
Należymisiów nie przekonasz, mają wdrukowane do głowy, że od wszystkiego jest państwo, a 500+ daje Naczelnik. Ale ja o tym wiem, i ani mi w głowie kogokolwiek przekonywać Każdy ma swoje przekonania, takie, jakie mu wygoda własnej dupy podpowiada...albo narzuca. Mnie ostatnio niezbyt komfortowo "zasiadać", ale kicham na to. Karta nie świnia...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Gdy Rysiu nie - daj boh - doszedłby do władzy, to od razu ''pakować'' się trzeba w akcje branży bankowej i farmaceutycznej. Też fajnie. Bo je czeka hossa. W odróżnieniu od ''szaraków'' II sortu. Tu trzeba być pucybutem i mieć nadzieję na dobrą posadę w banku, woźnego. Ale od czego są marzenia.
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
To ja już wolę lepić te swoje płytki. Na DO mi starcza, i na szwendanie się po Bieszczadzie...też.
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
I słusznie ten link jest podany w dziale humor, ponieważ 96% procent ludzi nie rozumie tego co mówi Korwin, a nawet ich to śmieszy. Jest duża analogia jak ŻO, gdy jeszcze miałem ochotę innych nawracać, to najczęściej kończyło się to pobłażliwym uśmieszkiem i protekcjonalnym poklepaniu po ramieniu.
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
A bo większość najpierw patrzy kto, a dopiero, co...
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
A znów ja bywam przekorny...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A bo większość najpierw patrzy kto, a dopiero, co... Bo najważniejsze są nowe szaty cesarza.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
I słusznie ten link jest podany w dziale humor, ponieważ 96% procent ludzi nie rozumie tego co mówi Korwin, a nawet ich to śmieszy. Jest duża analogia jak ŻO, gdy jeszcze miałem ochotę innych nawracać, to najczęściej kończyło się to pobłażliwym uśmieszkiem i protekcjonalnym poklepaniu po ramieniu. Slusznie, mozna powiedziec, ze to jak kto traktuje Korwina i jego wypowiedzi, to pewnego rodzaju miernik sprawnosci intelektualnej, bo jak wiadomo madrym od dawna jest jak powiedzial sw Tomasz z Akwinu : "Nie patrz na to, kto mowi, lecz co jest rozsadnie mowione zapamietaj." - List sw. Tomasza z Akwinu, "De modo studendi" do pewnego nowicjusza, brata Jana, o tym, jak nalezy zdobywac wiedze ludzka i Boska
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Radomiak
Go
|
A bo większość najpierw patrzy kto, a dopiero, co... Bo najważniejsze są nowe szaty cesarza. O. To, to,...aliści muszka słodka... ( ale to pewnie dla tych, co się w prezencji sedne dopatrują)
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Slusznie, mozna powiedziec, ze to jak kto traktuje Korwina i jego wypowiedzi, to pewnego rodzaju miernik sprawnosci intelektualnej, bo jak wiadomo madrym od dawna jest jak powiedzial sw Tomasz z Akwinu : "Nie patrz na to, kto mowi, lecz co jest rozsadnie mowione zapamietaj." - List sw. Tomasza z Akwinu, "De modo studendi" do pewnego nowicjusza, brata Jana, o tym, jak nalezy zdobywac wiedze ludzka i Boska Dokładnie - nie wytłumaczysz ludziom, że 500+ sami sobie finansują i to z nawiązką. Płacz i zgrzytanie zębami zacznie się dopiero wtedy, gdy sie zorientują że nadal po podwyżkach mają tyle samo.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
to pewnego rodzaju miernik sprawnosci intelektualnej, 1% społeczeństwa, głównie młodzieży gimnazjalnej i licealnej stoi wysoko w tym rankingu sprawności intelektualnej. Ale to świetnie, bo właśnie do młodych należy siła i przyszłość narodu! Sęk w tym, że z wiekiem człowiek awansuje z ultraliberała, poprzez socjaldemokratę nieraz do komunisty pod koniec życia. Ale to chyba logiczne? Choć pan Janusz dzieckiem pozostał do końca.
|
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
Taczerowa miała za ścianą City of London, więcej "wiedziała co można, co nie."
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
I miała gorzej niż tu, świat finansjery jest lewicowy, bo nikt nie lubi nowej konkurencji, a na polityce inflacyjnej kręci się najlepsze lody.
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
Jest pazerny i bez skrupułów, a reszta to wdzianka na pokaz, w zależności od "pogody". A ustroje, ideologie i.t.p. to dla maluczkich zabawki, im nie potrzebne. Takie mam odczucia.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Przydałby się Polsce taki Regan
reaganomika Drukowano dolary jak sroltaśmę a wydatki rosły. Reaganowska rozbieżność w przychodach i wydatkach czyli wzrost przyrostu deficytu: Sprawdź sobie świeży wykres.
|
|
|
|
|
|
|
|
|