Zonia
Go
|
jeżeli mam przestać jeść mięcho to na jak długo? przecież mięso jest podstawą DO
Podstawą jest białko z jaj (żółtek) i podroby.
|
|
|
|
|
|
|
zeto555
Go
|
jeżeli mam przestać jeść mięcho to na jak długo? przecież mięso jest podstawą DO
Mysle, ze powinienes zwrocic sie do lekarza optymalnego - to najlepsze wyjscie.
|
|
|
|
|
|
|
ArT_B_
Go
|
no dobra z tym mięsem to za duży skrót myślowy jajka jajka i jeszcze raz jajka a właściwie żółtka w nich zawarte to podstawa podstaw ile i jak długo pić sodę?
|
|
|
|
|
|
|
ArT_B_
Go
|
a tu nie zagląda żaden lekarz opty? żaden doradca żywieniowy?
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
Tybetańczycy do każdej kawy , herbaty dodają szczyptę sody. Ja piłem do momentu wypłukania złogów. Nie wiadomo jak duże masz "zapasy" w stawach. Może to potrwać kilka dni. W przyszłości , gdy symptomy choroby będą zauważalne , wysokie ph natychmiast zniweluje zapędy tej królewskiej choroby. Tak, ci ja to miałem dawno , dawno temu.
Przeszedłem podagrę , gonagrę i chiragrę pojedynczo i wszystko naraz...
|
|
|
|
|
|
|
zeto555
Go
|
a tu nie zagląda żaden lekarz opty? żaden doradca żywieniowy? Teraz chyba nie zaglada. Jest dobry lekarz optymalny, ale nie podam publicznie danych bo kiedys oskarżono mnie o naganianie pacjentow. Jak chcesz kontakt to napisz na priv.
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
jeżeli mam przestać jeść mięcho to na jak długo? przecież mięso jest podstawą DO Chłopie to nie zabawa, tylko twoje zdrowie. TWOJE, a nie cudze. Nie przeraża cię twoja niewiedza w tej materii?
|
|
|
|
|
|
|
ArT_B_
Go
|
Teraz chyba nie zaglada. Jest dobry lekarz optymalny, ale nie podam publicznie danych bo kiedys oskarżono mnie o naganianie pacjentow. Jak chcesz kontakt to napisz na priv.
zeto wydaje mi się że to jest właśnie miejsce do wymiany między innymi takich informacji, a skoro nie ma tu żadego lekarza optymalnego to może oni wyginęli... jak dinozaury... albo jak Yeti wszyscy o nich słyszeli ale nikt ich nie widział Chłopie to nie zabawa, tylko twoje zdrowie. TWOJE, a nie cudze. Nie przeraża cię twoja niewiedza w tej materii? pieniędzy i strachu nigdy nie miałem:) a za kasę którą miałbym wybulić jakiemuś lekarzowi wolę kupić jajka i śmietanę Tybetańczycy do każdej kawy , herbaty dodaj± szczyptę sody. Ja piłem do momentu wypłukania złogów. Nie wiadomo jak duże masz "zapasy" w stawach. Może to potrwać kilka dni. W przyszło¶ci , gdy symptomy choroby będ± zauważalne , wysokie ph natychmiast zniweluje zapędy tej królewskiej choroby. Tak, ci ja to miałem dawno , dawno temu.
Przeszedłem podagrę , gonagrę i chiragrę pojedynczo i wszystko naraz...
z sodą chyba dzisiaj przesadziłem... wypiłem 5 łyżeczek ale muszę przyznać że ból ustępuje ciekawe dlaczego lekarze nie przepisują sody na dnę tylko jakieś tabletki... mówiąc niwelowanie zapędów masz na myśli walnij sodkę? czy po pozbyciu sie objawów dny mogę spowrotem jeść mięso? pytam bo wczoraj obsmażyłem kotlety z karczku i szkoda żeby się zmarnowały...
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
No nie tak od razu. Póki co, kotleciki daj sąsiadce. Sam nieco poczekaj , aż wydobrzejesz. Na przyszłość jednak uważaj na nadmiar B. Sodka ma byc pod ręką.
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
Jeszcze jedno-wypiłeś 5 łyżeczek?! - Rozumiem , że poszło również 5 szklanek wody , a nawet więcej... Bo tak jest dobrze!
|
|
|
|
|
|
|
wloczykij
Go
|
Ja bym spróbowal sody oczyszczonej z miodem. Miód polepsza transport substancji.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...skoro nie ma tu żadego lekarza optymalego to może oni wyginęli... jak dinozaury... albo jak Yeti wszyscy o nich słyszeli ale nikt ich nie widział ..ja widziałam niejednego lekarza optymalnego..tylko, że oni sami do mnie nie przyszli.. Widocznie zdrowie nie jest na pierwszym miejscu Twojej listy priorytetów..
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
Jeszcze jedno Art - jutro nie możesz fundować sobie takiej ilości sody. Maksymalnie rano i wieczorem. Dobrze byłoby mierzyć ph moczu kilka razy dziennie i utrzymywać jego poziom w granicach 7,5-8,0. Ja mam odpowiedni miernik , Ty??? - mogą być paski. Znajomy kupuje w akwarystycznym sklepie takie do mierzenia ph wody w akwarium. W aptece nie kupisz.
|
|
|
|
|
|
|
ArT_B_
Go
|
Jeszcze jedno-wypiłe¶ 5 łyżeczek?! - Rozumiem , że poszło również 5 szklanek wody , a nawet więcej... Bo tak jest dobrze!
wody to ja piję dużo dzięki za radę z sodką podziałało i juz mnie prawie nie boli i na wszelki wypadek już będzie zawdsze pod ręką co do pasków to chciałem kupić w aptece ale jak wszystko tam kosztują majątek, jutro zapycham do akwarystycznego ..ja widziałam niejednego lekarza optymalnego..tylko, że oni sami do mnie nie przyszli.. Widocznie zdrowie nie jest na pierwszym miejscu Twojej listy priorytetów..
jest reniu jest inaczej mnie było by mnie tu tylko po co mam gdzieś jeździć skoro przez internet też uzyskałem to co chciałem:) ot troszkę sodki i problem rozwiązany teraz już spokojnie mogę pilnować BTW
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
A jony dodatnie metali silnych kwasów, to obniżają, czy podwyższają pH, czyli stężenie protonów w roztworze? ...
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
a tu nie zagląda żaden lekarz opty? żaden doradca żywieniowy?
A jakże zaglądają , ale przez inernet nikt nie udzieli porady.
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
rozpoczął się czwarty tydzień odkąd postanowiłem wrócić do DO, niestety dna dalej mi toważyszy, postanowiłem zmniejszyć dzienną ilość białka do ok. 50g/dobę i zobaczę co będzie;)
Unikaj produktów zawierajcych puryny !
|
|
|
|
|
|
|
ArT_B_
Go
|
A jakże zagl±daj± , ale przez inernet nikt nie udzieli porady.
a dlaczegóż to? Unikaj produktów zawierajcych puryny !
poszukałem na necie jakiegoś wykazu takich produktów i sie okazało że większość produktów niedobrych w DO nie zawiera puryn i odwrotnie produkty które sa głównymi składnikami potraw w DO mają najwięcej puryn... czegoś tu nie rozumiem... niestety sodka nie działa... noga mi spuchła powyżej kostki... chyba jednak pomimo dobrych chęci leczenia się DO będę musiał odwiedzić jakiegoś lekarza który przepisze mi jakąś chemię... szkoda tylko że na tym forum nie znalazł sie żaden lekarz który chciałby mi pomóc... ale nic to... w końcu od czego są książki o DO
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
Z pożywienia powstaja wszystkie choroby ludzkie-napisano na stronie głównej. Jaka to frajda , gdy się to wie i ...zastosuje. Twórca Diety Optymalnej , dr Jan Kwasniewski w tym przypadku , zaleca utrzymanie wysokiego ph moczu/7,5-8,0/ z uwagi na szybkość rozpuszczania złogów w stawach ,w srodowisku zasadowym. Nie wspomina jednak o sodzie. Soda to najkrótszy i najprostszy sposób uzyskania tego stanu rzeczy/dr Clark/. Innych tak szybkich czynności nie znam. Nawet po niektórych warzywach nastepuje atak np ziemniakach/sprawdzone/. Dobry jest seler i... żółtka - do ustapienia choroby. Nic ponad to! Nawet kawałek mięska , a nawet sera wzmaga atak , bez względu na sodę.
|
|
|
|
|
|
|
|