nowicjuszka
Go
|
witam czy ma ktos przepis na serek topiony? czy takowy mozna zrobic samemu?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
W thermomixie to nie problem : 6 minut, 60 oC, obroty poz.6
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
nowicjuszka
Go
|
W thermomixie to nie problem : 6 minut, 60 oC, obroty poz.6 nie mam thermomixa,no i nie wiem z czego? moze dokladniej?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Z twarogu, żółtek i sody oczyszczonej oraz przypraw. W 60 stopniach C.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
I lepiej smakuje niż ten ze sklepu?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Nie jestem amatorem topionych serków, to nie powiem. Na pewno może być mniej słony I mniej chemiczny.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
nowicjuszka
Go
|
dzieki za odp. i tak nic z tego bo nie thermomixa moze w garnuszku tez da sie cos na wzór serka zrobic poszperam w necie i moze cos wyszukam
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Można spróbować na patelni, na maleńkim ogniu. Dobrze jest dodać masła, co nie nowina w optymalnym wydaniu.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
nowicjuszka
Go
|
Można spróbować na patelni, na maleńkim ogniu. Dobrze jest dodać masła, co nie nowina w optymalnym wydaniu.
tak za mna chodził serek topiony ze zjadlam kupiony był dobry nie powiem ale jasny gwint serek był bez opisu BTW zjadłam taki ostatni raz jestem na siebie zła . Teresa Stachurska a moze znasz proporcje? czy raczej jak okulista na oko
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Mam taki przepis:
- 40 dag twarogu, - 2 żółtka - 1 łyżeczka soli - 1 łyżeczka sody - przyprawy
- 6 minut, obr. 6, temp. 60 oC
Proponuję zrobć próbę z połowy podanych wyżej produktów. Zaryzykowałabym do tej próby ewentualnie więcej żółtek i z 50 g masła.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Twaróg proponuję kupić typu włoskiego, ma lepsze proporcje
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
... ale jasny gwint serek był bez opisu BTW
Ser topiony tłusty (edamski) B=13,5 T=27 W=1,2
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
nowicjuszka
Go
|
Mam taki przepis:
- 40 dag twarogu, - 2 żółtka - 1 łyżeczka soli - 1 łyżeczka sody - przyprawy
- 6 minut, obr. 6, temp. 60 oC
Proponuję zrobć próbę z połowy podanych wyżej produktów. Zaryzykowałabym do tej próby ewentualnie więcej żółtek i z 50 g masła.
Dziekuje przeogromne
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
nowicjuszka
Go
|
... ale jasny gwint serek był bez opisu BTW
Ser topiony tłusty (edamski) B=13,5 T=27 W=1,2 Dziekuje i witaj kurcze chyba przekroczyłam z tym serkiem białko bo tłuszcz mim nie zaszkodzi rozumiec sie ma
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
nowicjuszka
Go
|
Twaróg proponuję kupić typu włoskiego, ma lepsze proporcje Aco to jest za twaróg ?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Twaróg typu włoskiego. Jeden się nazywa Capri, ale jest ich więcej. Trzeba pytać na stoisku.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
nowicjuszka
Go
|
Twaróg typu włoskiego. Jeden się nazywa Capri, ale jest ich więcej. Trzeba pytać na stoisku.
ach to Capri uwielbiam ten twaróg. Niewatpliwie bedzie z tego cudownie smakowity ser topiony Dziekuje.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Dla ścisłości: przemysłowo, ser topopny robi się z sera dojrzewającego, a twaróg tłusty może być jedynie niewielkim dodatkiem w recepturze.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|